Kotivinkki

Rendang – maailman paras ruoka? Indonesialaista lihacurrya ei kehuta suotta – näin kokkaat murean herkun itse

3 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 50 min
Oletko maistanut rendangia eli indonesialaista lihacurrya? Mureaa, pitkään haudutettua herkkua on tituleerattu jopa maailman parhaaksi ruoaksi yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n äänestyksessä. Nappaa resepti visusti talteen!
GL
MU
MA
SO
LA
4
0
Julkaistu: 18.11.2020


Ainekset (5–6 annosta )

  • 1½ kg naudan etuselkää tai lapaa
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1kanelitanko
  • 2tähtianista
  • 1 tlkorianteria
  • ¼ tl kardemummaa
  • 4kaffirlimenlehteä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1½ tl suolaa
  • 400 gkookosmaitoa
  • 1 dlvettä

Maustetahna

  • 5pientä salottisipulia
  • 5valkosipulinkynttä
  • 3 cmpala inkivääriä
  • 2–3 chiliä tai 2 rkl chilitahnaa
  • 2 cm pala galangalia (tai 2 rkl galangaltahnaa)
  • 2sitruunaruohon vartta (valkovioletti kantaosa) ( tai 2 rkl sitruunaruohotahnaa)
  • 1 rkl tamarinditahnaa
Tulosta

Rendang valmistetaan näin:

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Tee ensin maustetahna. Kuori ja paloittele salotti- ja valkosipulit sekä inkivääri. Halkaise chilit ja poista siemenet. Hienonna galangal ja sitruunaruoho. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi.
  3. Paahda kookoshiutaleet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
  4. Leikkaa liha noin 2 cm × 2 cm kuutioiksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja ruskista lihapalat muutamassa erässä. Nosta lihat pannulta kulhoon odottamaan.
  5. Kaada 2 rkl öljyä ja maustetahna pataan. Paista pari minuuttia sekoittaen, mutta älä polta tahnaa. Lisää lihat, kuivamausteet, kookoshiutaleet, kaffirlimenlehdet, fariinisokeri sekä kookosmaito ja vesi. Sekoita hyvin.
  6. Nosta kansi padan päälle ja hauduta 175-asteisessa uunissa välillä sekoittaen 2,5 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa.
  7. Poista kanelitanko ja tähtianikset padasta ennen tarjoamista. Tarjoa rendang punaisilla linsseillä täydennetyn riisin kanssa.

Vinkki!

Pakasta inkivääripala kuorittuna muovipussissa. Galangalin ja sitruunaruohon voi myös pakastaa viipaleina tai paloina.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »