Rendang – maailman paras ruoka? Indonesialaista lihacurrya ei kehuta suotta – näin kokkaat murean herkun itse
3 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h 50 minOletko maistanut rendangia eli indonesialaista lihacurrya? Mureaa, pitkään haudutettua herkkua on tituleerattu jopa maailman parhaaksi ruoaksi yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n äänestyksessä. Nappaa resepti visusti talteen!
GL
MU
MA
SO
LA
4.3
Kuvat
Julkaistu 18.11.2020

Rendang – maailman paras ruoka? Indonesialaista lihacurrya ei kehuta suotta – näin kokkaat murean herkun itse
Reseptin ainekset (5–6 annosta )
- 1½ kg naudan etuselkää tai lapaa
- 1 dlkookoshiutaleita
- ½ dl rypsiöljyä
- 1kanelitanko
- 2tähtianista
- 1 tlkorianteria
- ¼ tl kardemummaa
- 4kaffirlimenlehteä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1½ tl suolaa
- 400 gkookosmaitoa
- 1 dlvettä
Maustetahna
- 5pientä salottisipulia
- 5valkosipulinkynttä
- 3 cmpala inkivääriä
- 2–3 chiliä tai 2 rkl chilitahnaa
- 2 cm pala galangalia (tai 2 rkl galangaltahnaa)
- 2sitruunaruohon vartta (valkovioletti kantaosa) ( tai 2 rkl sitruunaruohotahnaa)
- 1 rkl tamarinditahnaa
Rendang valmistetaan näin:
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Tee ensin maustetahna. Kuori ja paloittele salotti- ja valkosipulit sekä inkivääri. Halkaise chilit ja poista siemenet. Hienonna galangal ja sitruunaruoho. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi.
- Paahda kookoshiutaleet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
- Leikkaa liha noin 2 cm × 2 cm kuutioiksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja ruskista lihapalat muutamassa erässä. Nosta lihat pannulta kulhoon odottamaan.
- Kaada 2 rkl öljyä ja maustetahna pataan. Paista pari minuuttia sekoittaen, mutta älä polta tahnaa. Lisää lihat, kuivamausteet, kookoshiutaleet, kaffirlimenlehdet, fariinisokeri sekä kookosmaito ja vesi. Sekoita hyvin.
- Nosta kansi padan päälle ja hauduta 175-asteisessa uunissa välillä sekoittaen 2,5 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa.
- Poista kanelitanko ja tähtianikset padasta ennen tarjoamista. Tarjoa rendang punaisilla linsseillä täydennetyn riisin kanssa.
Vinkki!
Pakasta inkivääripala kuorittuna muovipussissa. Galangalin ja sitruunaruohon voi myös pakastaa viipaleina tai paloina.

Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa
Maku

Joko tunnet maailmalta tutut soossinuudelit? Currytahnalla maustettu annos on hävikkiruokaa parhaimmillaan
Maku

Itämaiset lampaankyljykset – chilillä ja currylla viimeistelty mausteseos takaa, että näistä löytyy potkua!
Maku

Indonesialainen lihapata
Maku

Indonesialaiset lihavartaat
Maku

Bun cha -lihapullat koukuttavat karamellisella maullaan ja mehevyydellään – vietnamilaiset pallerot pyörivät suoraan lempiruokalistallesi
Maku

Uusi arkiruokasuosikkisi on tässä! Mausta jauheliha aasialaisittain ja kokoa korealaiset kulhot
Kotivinkki

Broilerikeitto kookosmaitoon – thaityylisessä sopassa maistuvat curry, kurkuma ja korianteri
Kotivinkki