


Rendang – maailman paras ruoka? Indonesialaista lihacurrya ei kehuta suotta – näin kokkaat murean herkun itse
3 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 50 min
Oletko maistanut rendangia eli indonesialaista lihacurrya? Mureaa, pitkään haudutettua herkkua on tituleerattu jopa maailman parhaaksi ruoaksi yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n äänestyksessä. Nappaa resepti visusti talteen!
Reseptin ainekset
5–6 annosta
1½ kg
naudan etuselkää tai lapaa
1 dl
kookoshiutaleita
½ dl
rypsiöljyä
1
kanelitanko
2
tähtianista
1 tl
korianteria
¼ tl
kardemummaa
4
kaffirlimenlehteä
1 rkl
fariinisokeria
1½ tl
suolaa
400 g
kookosmaitoa
1 dl
vettä
Maustetahna
5
pientä salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3 cm
pala inkivääriä
2–3
chiliä tai 2 rkl chilitahnaa
2 cm pala
galangalia (tai 2 rkl galangaltahnaa)
2
sitruunaruohon vartta (valkovioletti kantaosa) ( tai 2 rkl sitruunaruohotahnaa)
1 rkl
tamarinditahnaa
Rendang valmistetaan näin:
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Tee ensin maustetahna. Kuori ja paloittele salotti- ja valkosipulit sekä inkivääri. Halkaise chilit ja poista siemenet. Hienonna galangal ja sitruunaruoho. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi.
- Paahda kookoshiutaleet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.
- Leikkaa liha noin 2 cm × 2 cm kuutioiksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja ruskista lihapalat muutamassa erässä. Nosta lihat pannulta kulhoon odottamaan.
- Kaada 2 rkl öljyä ja maustetahna pataan. Paista pari minuuttia sekoittaen, mutta älä polta tahnaa. Lisää lihat, kuivamausteet, kookoshiutaleet, kaffirlimenlehdet, fariinisokeri sekä kookosmaito ja vesi. Sekoita hyvin.
- Nosta kansi padan päälle ja hauduta 175-asteisessa uunissa välillä sekoittaen 2,5 tuntia tai kunnes liha on hajoavan mureaa.
- Poista kanelitanko ja tähtianikset padasta ennen tarjoamista. Tarjoa rendang punaisilla linsseillä täydennetyn riisin kanssa.
Vinkki!
Pakasta inkivääripala kuorittuna muovipussissa. Galangalin ja sitruunaruohon voi myös pakastaa viipaleina tai paloina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat