Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kalatagine – afrikkalainen pataruoka lumoaa eksoottisella maullaan

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Kalatagine saa marokkolaista twistiä yrttisestä chermoula-kastikkeesta, oliiveista ja suolasitruunoista. Ruoan voi kypsentää myös tavallisessa uunivuoassa.

7.1.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
Kalatagine
700 g
turskaa tai muuta vaaleaa kalaa
1
sipuli
6
kypsää perunaa
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
inkivääriä raastettuna
1
säilötty sitruuna hienonnettuna tai tuoreen sitruunan kuori ja mehu
100 g
vihreitä isoja oliiveja
250 g
kirsikkatomaatteja (punaisia ja keltaisia)
1 dl
vettä
Chermoula
1 rku
korianteria
½ rku
lehtipersiljaa
1 rkl
ras el hanout -mausteseosta
½ dl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria

Kalatagine – ohje:

  1. Valmista ensin chermoula-kastike. Laita kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Leikkaa kala annospaloiksi. Pyyhi palat talouspaperilla ja nosta vuokaan. Kaada kastike kalojen päälle ja kääntele ne kastikkeessa.
  3. Valitse ruokaan pannu, joka sopii sekä liedelle että uuniin. Suikaloi sipuli. Kuori kypsät perunat tarvittaessa.
  4. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit. Lisää perunat ja paista 5 minuuttia käännellen. Lisää inkivääriraaste pannulle.
  5. Hienonna sitruuna (tai raasta kuori ja purista mehu). Lisää sitruunat, oliivit ja kirsikkatomaatit pannulle. Kaada vesi vuokaan.
  6. Nosta kalapalat päälle. Kypsennä kannen alla liedellä, kunnes kala on kypsää tai nosta pata 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt