


Kalatagine – afrikkalainen pataruoka lumoaa eksoottisella maullaan
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Kalatagine saa marokkolaista twistiä yrttisestä chermoula-kastikkeesta, oliiveista ja suolasitruunoista. Ruoan voi kypsentää myös tavallisessa uunivuoassa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kalatagine
700 g
turskaa tai muuta vaaleaa kalaa
1
sipuli
6
kypsää perunaa
1 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
inkivääriä raastettuna
1
säilötty sitruuna hienonnettuna tai tuoreen sitruunan kuori ja mehu
100 g
vihreitä isoja oliiveja
250 g
kirsikkatomaatteja (punaisia ja keltaisia)
1 dl
vettä
Chermoula
1 rku
korianteria
½ rku
lehtipersiljaa
1 rkl
ras el hanout -mausteseosta
½ dl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
punaviinietikkaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Kalatagine – ohje:
- Valmista ensin chermoula-kastike. Laita kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
- Leikkaa kala annospaloiksi. Pyyhi palat talouspaperilla ja nosta vuokaan. Kaada kastike kalojen päälle ja kääntele ne kastikkeessa.
- Valitse ruokaan pannu, joka sopii sekä liedelle että uuniin. Suikaloi sipuli. Kuori kypsät perunat tarvittaessa.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit. Lisää perunat ja paista 5 minuuttia käännellen. Lisää inkivääriraaste pannulle.
- Hienonna sitruuna (tai raasta kuori ja purista mehu). Lisää sitruunat, oliivit ja kirsikkatomaatit pannulle. Kaada vesi vuokaan.
- Nosta kalapalat päälle. Kypsennä kannen alla liedellä, kunnes kala on kypsää tai nosta pata 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat