


Viluttaako? Uunicurry lämmittää lempeästi ja valmistuu näppärästi arkenakin
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Uunicurry maistuu broilerilta, bataatilta, parsakaalilta ja lämmittäviltä mausteilta. Kätevä uuniruoka pelastaa kiireisenä päivänä: voit nimittäin pilkkoa kasvikset ja lihat pataan vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä. Ja kas, seuraavana päivänä homma hoituu sukkelasti!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Uunicurry
1 (500 g)
bataatti
1 (500 g)
parsakaali
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
500 g
maustamattomia broilerinfileitä
1 tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2 dl
ruokakermaa tai kookoskermaa
1–2 rkl
punaista currytahnaa
¾ tl
suolaa
1 tlk (400 g)
kikherneitä
1
limen mehu
½ rku
korianteria
Uunicurry valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Irrottele parsakaalin kukinnot varresta ja paloittele. Paloittele varsi.
- Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele broilerinfileet.
- Laita kasvikset ja lihat isoon uuninkestävään pataan (4 l) tai laakeaan uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Sekoita kulhossa kookosmaito, kerma, currytahna ja suola. Valuta kikherneet.
- Ota pata tai vuoka uunista. Lisää kikherneet ja kookosmaito-currytahnaseos vuokaan. Kääntele sekaisin.
- Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä 25–30 minuuttia, kunnes lihat kypsyvät ja kasvikset pehmenevät kunnolla.
- Viimeistele uunicurry limenmehulla ja korianterilla. Tarjoa keitettyjen ohrasuurimoiden tai riisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat