Viluttaako? Uunicurry lämmittää lempeästi ja valmistuu näppärästi arkenakin
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minUunicurry maistuu broilerilta, bataatilta, parsakaalilta ja lämmittäviltä mausteilta. Kätevä uuniruoka pelastaa kiireisenä päivänä: voit nimittäin pilkkoa kasvikset ja lihat pataan vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä. Ja kas, seuraavana päivänä homma hoituu sukkelasti!
MU
GL
3.6
Kuvat
Julkaistu 1.2.2021

Viluttaako? Uunicurry lämmittää lempeästi ja valmistuu näppärästi arkenakin
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
Uunicurry
- 1 (500 g) bataatti
- 1 (500 g) parsakaali
- 1punasipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 500 gmaustamattomia broilerinfileitä
- 1 tlk (400 ml)kookosmaitoa
- 2 dlruokakermaa tai kookoskermaa
- 1–2 rkl punaista currytahnaa
- ¾ tl suolaa
- 1 tlk (400 g) kikherneitä
- 1limen mehu
- ½ rkukorianteria
Uunicurry valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Irrottele parsakaalin kukinnot varresta ja paloittele. Paloittele varsi.
- Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele broilerinfileet.
- Laita kasvikset ja lihat isoon uuninkestävään pataan (4 l) tai laakeaan uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Sekoita kulhossa kookosmaito, kerma, currytahna ja suola. Valuta kikherneet.
- Ota pata tai vuoka uunista. Lisää kikherneet ja kookosmaito-currytahnaseos vuokaan. Kääntele sekaisin.
- Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä 25–30 minuuttia, kunnes lihat kypsyvät ja kasvikset pehmenevät kunnolla.
- Viimeistele uunicurry limenmehulla ja korianterilla. Tarjoa keitettyjen ohrasuurimoiden tai riisin kanssa.

Currylohi – herkuttele arjessa aasialaiseen henkeen maustetulla uunilohella
Kotivinkki

Massaman curry on oodi perunalle ja maapähkinöille – mausteisessa kookoskermassa maut hautuvat ihanan lempeiksi
Kotivinkki

Kurpitsacurry uunissa – intialaisittain maustettu kasvisruoka valmistuu melkein kuin itsestään
Maku

Kukkakaalicurry
Maku

Kikherne-parsakaalicurry lämmittää kuin sisäinen villapaita – nopea kasvisruoka arkeen
Maku

Curry-nakkikeitto – perinteinen arkiruokasuosikki saa uutta potkua mausteista ja sulatejuustosta
Maku

Lohi-pinaatticurry
Maku

Aloo gobi – peruna-kukkakaalicurry
Maku