Viluttaako? Uunicurry lämmittää lempeästi ja valmistuu näppärästi arkenakin
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minUunicurry maistuu broilerilta, bataatilta, parsakaalilta ja lämmittäviltä mausteilta. Kätevä uuniruoka pelastaa kiireisenä päivänä: voit nimittäin pilkkoa kasvikset ja lihat pataan vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä. Ja kas, seuraavana päivänä homma hoituu sukkelasti!
MU
GL
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.2.2021

Viluttaako? Uunicurry lämmittää lempeästi ja valmistuu näppärästi arkenakin
Ainekset (4–6 annosta)
Uunicurry
- 1 (500 g) bataatti
- 1 (500 g) parsakaali
- 1punasipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 500 gmaustamattomia broilerinfileitä
- 1 tlk (400 ml)kookosmaitoa
- 2 dlruokakermaa tai kookoskermaa
- 1–2 rkl punaista currytahnaa
- ¾ tl suolaa
- 1 tlk (400 g) kikherneitä
- 1limen mehu
- ½ rkukorianteria
Uunicurry valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Irrottele parsakaalin kukinnot varresta ja paloittele. Paloittele varsi.
- Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele broilerinfileet.
- Laita kasvikset ja lihat isoon uuninkestävään pataan (4 l) tai laakeaan uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Sekoita kulhossa kookosmaito, kerma, currytahna ja suola. Valuta kikherneet.
- Ota pata tai vuoka uunista. Lisää kikherneet ja kookosmaito-currytahnaseos vuokaan. Kääntele sekaisin.
- Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä 25–30 minuuttia, kunnes lihat kypsyvät ja kasvikset pehmenevät kunnolla.
- Viimeistele uunicurry limenmehulla ja korianterilla. Tarjoa keitettyjen ohrasuurimoiden tai riisin kanssa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista!
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.55