Maku

Viluttaako? Uunicurry lämmittää lempeästi ja valmistuu näppärästi arkenakin

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Uunicurry maistuu broilerilta, bataatilta, parsakaalilta ja lämmittäviltä mausteilta. Kätevä uuniruoka pelastaa kiireisenä päivänä: voit nimittäin pilkkoa kasvikset ja lihat pataan vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä. Ja kas, seuraavana päivänä homma hoituu sukkelasti!
MU
GL
3.6
1
Julkaistu: 1.2.2021


Ainekset (4–6 annosta)

Uunicurry

  • 1 (500 g) bataatti
  • 1 (500 g) parsakaali
  • 1punasipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 500 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1 tlk (400 ml)kookosmaitoa
  • 2 dlruokakermaa tai kookoskermaa
  • 1–2 rkl punaista currytahnaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tlk (400 g) kikherneitä
  • 1limen mehu
  • ½ rkukorianteria
Tulosta

Uunicurry valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Irrottele parsakaalin kukinnot varresta ja paloittele. Paloittele varsi.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele broilerinfileet.
  3. Laita kasvikset ja lihat isoon uuninkestävään pataan (4 l) tai laakeaan uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  4. Sekoita kulhossa kookosmaito, kerma, currytahna ja suola. Valuta kikherneet.
  5. Ota pata tai vuoka uunista. Lisää kikherneet ja kookosmaito-currytahnaseos vuokaan. Kääntele sekaisin.
  6. Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä 25–30 minuuttia, kunnes lihat kypsyvät ja kasvikset pehmenevät kunnolla.
  7. Viimeistele uunicurry limenmehulla ja korianterilla. Tarjoa keitettyjen ohrasuurimoiden tai riisin kanssa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
3.55
1 kommentti