3,6(23)
Viluttaako? Uunicurry lämmittää lempeästi ja valmistuu näppärästi arkenakin
Munaton
Gluteeniton
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Uunicurry maistuu broilerilta, bataatilta, parsakaalilta ja lämmittäviltä mausteilta. Kätevä uuniruoka pelastaa kiireisenä päivänä: voit nimittäin pilkkoa kasvikset ja lihat pataan vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä. Ja kas, seuraavana päivänä homma hoituu sukkelasti!
1.2.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Uunicurry
1 (500 g) bataatti
1 (500 g) parsakaali
1punasipuli
2valkosipulinkynttä
500 gmaustamattomia broilerinfileitä
1 tlk (400 ml)kookosmaitoa
2 dlruokakermaa tai kookoskermaa
1–2 rkl punaista currytahnaa
¾ tl suolaa
1 tlk (400 g) kikherneitä
1limen mehu
½ rkukorianteria

Uunicurry valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa bataatti kuutioiksi. Irrottele parsakaalin kukinnot varresta ja paloittele. Paloittele varsi.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele broilerinfileet.
  3. Laita kasvikset ja lihat isoon uuninkestävään pataan (4 l) tai laakeaan uunivuokaan. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  4. Sekoita kulhossa kookosmaito, kerma, currytahna ja suola. Valuta kikherneet.
  5. Ota pata tai vuoka uunista. Lisää kikherneet ja kookosmaito-currytahnaseos vuokaan. Kääntele sekaisin.
  6. Laita vuoka uuniin ja jatka paahtamista vielä 25–30 minuuttia, kunnes lihat kypsyvät ja kasvikset pehmenevät kunnolla.
  7. Viimeistele uunicurry limenmehulla ja korianterilla. Tarjoa keitettyjen ohrasuurimoiden tai riisin kanssa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo