3,9(50)
Kanapata – muheva pataruoka on puolessa tunnissa pöydässä!
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kanapata hautuu nopeasti valmiiksi tomaattisessa kastikkeessa. Paprika ja herkkusienet tuovat kanapataan makua, mutta voit myös vaihdella kasviksia ja sieniä sesongin ja jääkaapin sisällön mukaan. Nappaa helppo ohje talteen!
21.9.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
4
400 gbroilerin rintafileitä tai -suikaleita
2 paprikaa
200 g herkkusieniä
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä
3 rkl kanafondia
1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja tai kuorittuja tomaatteja
½ tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)
2 rkl timjamia hienonnettuna

Kanapata – ohje:

  1. Jos käytät rintafileitä, kuutioi ne.
  2. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet ja kuutioi paprikat. Puhdista ja puolita sienet, isommat voi leikata neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy padassa, lisää broilerit ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää sipulit, paprikat ja sienet ja kääntele hetki.
  4. Lisää vesi, fondi ja tomaattisäilyke sekä mausteet. Hauduta kanapataa kannen alla noin 15 minuuttia.
  5. Tarjoa kanapata keitetyn riisin, ohrasuurimoiden tai ateriajyvien kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo