


Kanapata – muheva pataruoka on puolessa tunnissa pöydässä!
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kanapata hautuu nopeasti valmiiksi tomaattisessa kastikkeessa. Paprika ja herkkusienet tuovat kanapataan makua, mutta voit myös vaihdella kasviksia ja sieniä sesongin ja jääkaapin sisällön mukaan. Nappaa helppo ohje talteen!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kanapata
400 g
broilerin rintafileitä tai -suikaleita
2
paprikaa
200 g
herkkusieniä
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
vettä
3 rkl
kanafondia
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja tai kuorittuja tomaatteja
½ tl
suolaa
1 tl
savupaprikajauhetta (tai paprikajauhetta)
2 rkl
timjamia hienonnettuna
Kanapata – ohje:
- Jos käytät rintafileitä, kuutioi ne.
- Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet ja kuutioi paprikat. Puhdista ja puolita sienet, isommat voi leikata neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy padassa, lisää broilerit ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää sipulit, paprikat ja sienet ja kääntele hetki.
- Lisää vesi, fondi ja tomaattisäilyke sekä mausteet. Hauduta kanapataa kannen alla noin 15 minuuttia.
- Tarjoa kanapata keitetyn riisin, ohrasuurimoiden tai ateriajyvien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
