Maku

10 helppoa reseptiä sadonkorjuuajan kasviksista – nämä ehdit kokata milloin tahansa!

10 helppoa reseptiä sadonkorjuuajan kasviksista – nämä ehdit kokata milloin tahansa!
Nyt annetaan kesän maustamien kasvisten loistaa pääroolissa! Kokkaa simppeliä arkiruokaa sadonkorjuuajan kasviksista ja syksyisistä sienistä. Kaikki reseptit valmistuvat noin 30 minuutissa.
Julkaistu: 24.8.2021

1. Napakaksi keitetty kukkakaali kruunaa kiinalaisen klassikkoruoan

Satokauden kunniaksi kiinalainen klassikko kung pao tehdään kukkakaalista. Napakaksi keitetyt kaalinnuput, suolapähkinät, chili ja kevätsipuli muodostavat koukuttavan makukoplan. Katso vegaanisen kukkakaali- kung paon resepti.

Kung pao maistuu keitetyn jasmiiniriisin kera.

2. Vihreät voimapihvit pelastavat päivän

Herneistä, lehtikaalista ja pehmeästä vuohenjuustosta valmistuu todelliset puhtipihvit. Tarjoile minttumajoneesin ja höyrytettyjen kasvisten kera! Kurkkaa vihreiden voimapihvien ohje.

Kvinoa tuo voimapihveihin ruokaisuutta.

3. Sujauta sienisaalis simppeliin lounassalaattiin

Kantarellikuskus hurmaa helppoudellaan ja maullaan. Raikas ja ruokaisa herkku sopii paitsi lounaspöytään, myös brunssille ja illanistujaisiin.

Herkullisessa kantarellikuskusissa maistuvat sienten lisäksi muun muassa herneet, punasipuli ja persilja.

4. Nostalgiseen kasvisgratiiniin ei koskaan kyllästy

Tämä ihana kasvisgratiini on kuin kesäkeiton mehevämpi muoto, johon saat upotettua aimo annoksen satokauden kasviksia. Mahdoton vastustaa!

Mozzarellaraaste kruunaa kasvisgratiinin.

5. Papujen ystävän uusi lempiresepti

Loppukesällä ja alkusyksyllä kannattaa ehdottomasti herkutella kotimaisilla pavuilla! Paahtamalla papujen maut tiivistyvät. Tähän paahdettuun papusalaattiin ruokaisuutta tuovat myös sinihomejuusto ja kaurapala. Kaurapalan sijaan voit käyttää myös esimerkiksi tofua.

Saat näyttävän salaatin, kun käytät siihen erivärisiä tarhapapuja.

6. Kesäkurpitsasato uppoaa uunimunakkaaseen

Kuohkea uunimunakas vaatii vain hieman pilkkomista ja munien sekoituksen. Sitten koko komeus onkin jo valmis uuniin. Katso kesäkurpitsamunakkaan resepti.

Simppeli kesäkurpitsamunakas maustetaan valkosipulilla ja persiljalla.

7. Samettinen tomaattikeitto lainaa makumaailmansa italialaiselta klassikolta

Tomaattikeitto melanzane alla parmigianan juju on samettisen sopan ja sen pinnalle ripoteltavan paahdetun munakoisonhöystön yhdistelmässä. Esikuvana on tietenkin italialainen munakoisovuoka melanzane alla parmigiana.

Kun tomaatit ovat parhaimmillaan, pyöräytä niistä maukas soppa!

8. Vaihda pekoni tofuun ja pyöräytä suosikkipastan uusi versio

Tofucarbonara yllättää helppoudellaan ja makoisuudellaan. Klassikkopastan uudessa versiossa maistuvat rapeaksi paistettu savutofu ja lehtikaali.

Saat annokseen dramatiikkaa, kun valmistat tofucarbonaran tummasta mustapapupastasta.

9. Täytetty leipä on täydellinen lounaseväs töihin tai retkelle

Nämä leivät pitävät olon kylläisenä pitkään! Ruokaisat lounasleivät valmistuvat nopeasti chiabattasta, raikkaista kasviksista ja valmiista kasvispihveistä tai esimerkiksi falafelpyöryköistä.

Täytetty chiabatta on nopea tehdä, kun käytät täytteenä valmiita kasvispihvejä tai -pyöryköitä.

10. Arkipizza kauden parhailla täytteillä

Omenaa pizzaan? Kyllä vain! Yhdistä tattisaalis ja omenasato herkullisiksi pizzoiksi, jotka valmistuvat supernopeasti – pohjana nimittäin käytetään valmista rieskaa, ruisleipää tai vaikkapa perunaviipaleita. Katso tatti-omenapizzojen resepti.

Tatti-omenapizza on nopea valmistaa mausta tinkimättä.
Kommentoi »