Kotivinkki

Tofucarbonara on arkiruokapöydän vaikuttavin näky – savutofusta ja lehtikaalista pyöräytetty kastike saa seurakseen mustaa papupastaa!

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Tofucarbonara syntyy perinteistä reseptiä mukaillen, mutta pekonin sijasta kastikkeessa käytetään maukasta savutofua. Tummanpuhuvasta mustapapupasta saa vaikuttavan näköisen kaverin savuiselle carbonaralle.
KA
0
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

  • 5lehtikaalin lehteä
  • 300 gkylmäsavutofua (esim. Jalotofu)
  • 1 rklöljyä
  • 2 dlkermaa
  • 1 dlpastan keitinlientä
  • 2keltuaista
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa raasteena

Lisäksi

  • 400 gmustapapuspagettia (esim. Explore Cuisine)
Tulosta

Tofucarbonara valmistetaan näin:

  1. Poista lehtikaaleista kova keskiruoti ja leikkaa lehdet sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista lehtikaalia ja tofua öljyssä muutama minuutti niin, että tofukuutiot saavat kunnolla väriä ja rapeutta pintaansa.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä desi keitinlientä.
  3. Kaada kerma pannulle lehtikaalin ja tofun joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita keltuaiset keitinliemen joukkoon ja kaada seos pannulle koko ajan sekoittaen. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja sekoita valutettu, kuuma pasta, suola sekä parmesaaniraaste joukkoon.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »