


Tofucarbonara on arkiruokapöydän vaikuttavin näky – savutofusta ja lehtikaalista pyöräytetty kastike saa seurakseen mustaa papupastaa!
15 min
Tofucarbonara syntyy perinteistä reseptiä mukaillen, mutta pekonin sijasta kastikkeessa käytetään maukasta savutofua. Tummanpuhuvasta mustapapupasta saa vaikuttavan näköisen kaverin savuiselle carbonaralle.
Reseptin ainekset
4 annosta
5
lehtikaalin lehteä
300 g
kylmäsavutofua (esim. Jalotofu)
1 rkl
öljyä
2 dl
kermaa
1 dl
pastan keitinlientä
2
keltuaista
½ tl
suolaa
1 dl
parmesaanijuustoa raasteena
Lisäksi
400 g
mustapapuspagettia (esim. Explore Cuisine)
Tofucarbonara – ohje:
- Poista lehtikaaleista kova keskiruoti ja leikkaa lehdet sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista lehtikaalia ja tofua öljyssä muutama minuutti niin, että tofukuutiot saavat kunnolla väriä ja rapeutta pintaansa.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä desi keitinlientä.
- Kaada kerma pannulle lehtikaalin ja tofun joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita keltuaiset keitinliemen joukkoon ja kaada seos pannulle koko ajan sekoittaen. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja sekoita valutettu, kuuma pasta, suola sekä parmesaaniraaste joukkoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat