0(0)
Tofucarbonara on arkiruokapöydän vaikuttavin näky – savutofusta ja lehtikaalista pyöräytetty kastike saa seurakseen mustaa papupastaa!
Kasvis
15 min
Tofucarbonara syntyy perinteistä reseptiä mukaillen, mutta pekonin sijasta kastikkeessa käytetään maukasta savutofua. Tummanpuhuvasta mustapapupasta saa vaikuttavan näköisen kaverin savuiselle carbonaralle.
Julkaistu 14.4.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
5lehtikaalin lehteä
300 gkylmäsavutofua (esim. Jalotofu)
1 rklöljyä
2 dlkermaa
1 dlpastan keitinlientä
2keltuaista
½ tlsuolaa
1 dlparmesaanijuustoa raasteena
Lisäksi
400 gmustapapuspagettia (esim. Explore Cuisine)

Tofucarbonara – ohje:

  1. Poista lehtikaaleista kova keskiruoti ja leikkaa lehdet sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista lehtikaalia ja tofua öljyssä muutama minuutti niin, että tofukuutiot saavat kunnolla väriä ja rapeutta pintaansa.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä desi keitinlientä.
  3. Kaada kerma pannulle lehtikaalin ja tofun joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita keltuaiset keitinliemen joukkoon ja kaada seos pannulle koko ajan sekoittaen. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja sekoita valutettu, kuuma pasta, suola sekä parmesaaniraaste joukkoon.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.