Kotivinkki

Tatti-omenapizza valmistuu helpommin kuin uskotkaan – asettele täytteet rieskan tai perunapohjan päälle, paista ja nauti!

20 min
KA
0
0

Tatti-omenapizza syntyy näppärästi ja nopsasti ilman vaivausta, kohotusta tai kaulimista, sillä sen voi koota rieskan, ruisleivän ja perunaviipaleiden päälle. Sienten ja omenan makuyhdistelmä tekee pizzasta vastustamattoman!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Tatti-omenapizza

  • 4pyöreää peruna- tai ohrarieskaa
  • 150 granskankermaa
  • 2 dlmozzarellajuustoraastetta
  • 1 tl(savu)paprikajauhetta
  • 1 tlhunajaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • 2 herkkutattia
  • voita paistamiseen
  • 2kotimaista omenaa
  • ½ rkusalviaa
  • ⅓ tlsormisuolaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Tatti-omenapizza valmistuu näin:

  1. Nosta rieskat leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sekoita ranskankerman joukkoon juustoraaste, paprikajauhe, hunaja ja mustapippuri. Levitä seos rieskoille.
  3. Puhdista sienet ja viipaloi ne ohuiksi. Kuumenna voi pannulla ja paista sieniviipaleet siinä molemmin puolin 2–3 erässä. Nosta paistetut sienet lautaselle.
  4. Leikkaa omenat viipaleiksi. Asettele omenat ja sienet pizzapohjille. Ripottele salvianlehtiä päälle.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla.

Vinkki!

Tatit voit korvata viljellyillä sienillä, kuten herkku- tai siitakesienillä.

MITÄ PIDIT?
0