Kotivinkki

Kesäkurpitsamunakas valmistuu vaivattomasti uunissa – viipaloi, kypsennä, ja valmista tuli!

35 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen20 min
Kesäkurpitsamunakas yllättää helppoudellaan. Kuohkea uunimunakas vaatii vain hieman pilkkomista, munien sekoituksen – ja sitten koko komeus onkin jo valmis uuniin.
GL
KA
LA
MA
SO
4
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Kesäkurpitsamunakas

  • 3–4kesäkurpitsaa (600 g)
  • 1–2sipulia
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • ½ rkulehtipersiljaa
  • 5kananmunaa
  • 1½ tlsuolaa
  • ¾ dlvettä
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Kesäkurpitsamunakas valmistuu näin:

  1. Viipaloi kesäkurpitsat. Paista niitä nopeasti kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta viipaleet lautaselle.
  2. Leikkaa sipuli renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista sipuleita voissa pannulla. Vuoraa noin 22-senttinen uunivuoka ja lado kurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat vuorotellen vuokaan. Lisää lehtipersiljaa väleihin.
  3. Riko munien rakenne kulhossa ja lisää suola, vesi ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
  4. Paista kesäkurpitsamunakasta 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsamunakas on hyytynyt.
MITÄ PIDIT?
4