Ruoka
Kotivinkki

Kesäkurpitsamunakas valmistuu vaivattomasti uunissa – viipaloi, kypsennä, ja valmista tuli!

35 min
0
0

Kesäkurpitsamunakas valmistuu vaivattomasti uunissa – viipaloi, kypsennä, ja valmista tuli!

GL
KA
LA
MA
SO
0
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Kesäkurpitsamunakas yllättää helppoudellaan. Kuohkea uunimunakas vaatii vain hieman pilkkomista, munien sekoituksen – ja sitten koko komeus onkin jo valmis uuniin.

Ainekset (4 annosta)

Kesäkurpitsamunakas

  • 3–4kesäkurpitsaa (600 g)
  • 1–2sipulia
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • ½ rkulehtipersiljaa
  • 5kananmunaa
  • 1½ tlsuolaa
  • ¾ dlvettä
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Kesäkurpitsamunakas valmistuu näin:

  1. Viipaloi kesäkurpitsat. Paista niitä nopeasti kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta viipaleet lautaselle.
  2. Leikkaa sipuli renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista sipuleita voissa pannulla. Vuoraa noin 22-senttinen uunivuoka ja lado kurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat vuorotellen vuokaan. Lisää lehtipersiljaa väleihin.
  3. Riko munien rakenne kulhossa ja lisää suola, vesi ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
  4. Paista kesäkurpitsamunakasta 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsamunakas on hyytynyt.
MITÄ PIDIT?
0