


Kesäkurpitsamunakas valmistuu vaivattomasti uunissa – viipaloi, kypsennä, ja valmista tuli!
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Kesäkurpitsamunakas yllättää helppoudellaan. Kuohkea uunimunakas vaatii vain hieman pilkkomista, munien sekoituksen – ja sitten koko komeus onkin jo valmis uuniin.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kesäkurpitsamunakas
3–4
kesäkurpitsaa (600 g)
1–2
sipulia
1–2
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
½ rku
lehtipersiljaa
5
kananmunaa
1½ tl
suolaa
¾ dl
vettä
½ tl
mustapippuria
Kesäkurpitsamunakas valmistuu näin:
- Viipaloi kesäkurpitsat. Paista niitä nopeasti kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta viipaleet lautaselle.
- Leikkaa sipuli renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista sipuleita voissa pannulla. Vuoraa uunivuoka (ø noin 22 cm) leivinpaperilla. Lado kurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat vuorotellen vuokaan. Lisää lehtipersiljaa väleihin.
- Riko munien rakenne kulhossa ja lisää suola, vesi ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
- Paista kesäkurpitsamunakasta 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsamunakas on hyytynyt.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat