Kesäkurpitsamunakas valmistuu vaivattomasti uunissa – viipaloi, kypsennä, ja valmista tuli!
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minKesäkurpitsamunakas yllättää helppoudellaan. Kuohkea uunimunakas vaatii vain hieman pilkkomista, munien sekoituksen – ja sitten koko komeus onkin jo valmis uuniin.
GL
KA
LA
MA
SO
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.8.2018

Kesäkurpitsamunakas valmistuu vaivattomasti uunissa – viipaloi, kypsennä, ja valmista tuli!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kesäkurpitsamunakas
- 3–4kesäkurpitsaa (600 g)
- 1–2sipulia
- 1–2valkosipulinkynttä
- 2 rklvoita
- ½ rkulehtipersiljaa
- 5kananmunaa
- 1½ tlsuolaa
- ¾ dlvettä
- ½ tlmustapippuria
Kesäkurpitsamunakas valmistuu näin:
- Viipaloi kesäkurpitsat. Paista niitä nopeasti kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta viipaleet lautaselle.
- Leikkaa sipuli renkaiksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista sipuleita voissa pannulla. Vuoraa noin 22-senttinen uunivuoka ja lado kurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat vuorotellen vuokaan. Lisää lehtipersiljaa väleihin.
- Riko munien rakenne kulhossa ja lisää suola, vesi ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
- Paista kesäkurpitsamunakasta 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsamunakas on hyytynyt.