Tomaattikeitto melanzane alla parmigiana – samettinen kasvissoppa lainaa makumaailmansa italialaiselta vuokaruoalta
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minTomaattikeitto melanzane alla parmigianan juju on keiton pinnalle ripoteltavassa paahdetussa munakoisossa. Kurkkaa ohje ja nauti klassisen tomaatti-munakoisovuoan makumaailmasta vaihteeksi sopan muodossa!
KA
1.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.3.2020

Tomaattikeitto melanzane alla parmigiana – samettinen kasvissoppa lainaa makumaailmansa italialaiselta vuokaruoalta
Ainekset (4 annosta)
- 3jauhoista perunaa
- 4 cm:n palapurjosipulin vaaleaa osaa
- 1 rklöljyä
- 2 tltomaattipyreetä
- 2 rskirsikkatomaatteja
- 6 dlkasvislientä kuutioista
- 2 dlkaurakermaa (esim. Oatly)
- ½ tlsuolaa
- ¼ dlmustapippuria
- 1 tlsokeria
Pinnalle
- ½munakoiso
- 2 tlöljyä
- 1 dlparmesaania raasteena
- 2 rklbasilikaa hienonnettuna
- ¼ tlsuolaa
Tomaattikeitto melanzane alla Parmigiana valmistetaan näin:
- Kuori ja pilko perunat muutamaan osaan. Hienonna purjo. Kypsennä perunoita ja purjoa öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja kirsikkatomaatit ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, kaurakerma ja mausteet. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi ja paista kuutioita pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja sekoita parmesaaniraaste, hienonnettu basilika ja suola joukkoon. Lusikoi lämmintä munakoisoseosta tomaattikeiton pinnalle.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
1.91