Kotivinkki

Tomaattikeitto melanzane alla parmigiana – samettinen kasvissoppa lainaa makumaailmansa italialaiselta vuokaruoalta

35 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen15 min
Tomaattikeitto melanzane alla parmigianan juju on keiton pinnalle ripoteltavassa paahdetussa munakoisossa. Kurkkaa ohje ja nauti klassisen tomaatti-munakoisovuoan makumaailmasta vaihteeksi sopan muodossa!
KA
1
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 3jauhoista perunaa
  • 4 cm:n palapurjosipulin vaaleaa osaa
  • 1 rklöljyä
  • 2 tltomaattipyreetä
  • 2 rskirsikkatomaatteja
  • 6 dlkasvislientä kuutioista
  • 2 dlkaurakermaa (esim. Oatly)
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ dlmustapippuria
  • 1 tlsokeria

Pinnalle

  • ½munakoiso
  • 2 tlöljyä
  • 1 dlparmesaania raasteena
  • 2 rklbasilikaa hienonnettuna
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Tomaattikeitto melanzane alla Parmigiana valmistetaan näin:

  1. Kuori ja pilko perunat muutamaan osaan. Hienonna purjo. Kypsennä perunoita ja purjoa öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja kirsikkatomaatit ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, kaurakerma ja mausteet. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  2. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi ja paista kuutioita pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä pannu syrjään liedeltä ja sekoita parmesaaniraaste, hienonnettu basilika ja suola joukkoon. Lusikoi lämmintä munakoisoseosta tomaattikeiton pinnalle.
MITÄ PIDIT?
1