7 x itsenäisyyspäivän jälkiruoka – kuohkeat lumipalloleivokset, kuohuviinimoussekakku ja muut juhlavat herkut

7 x itsenäisyyspäivän jälkiruoka – kuohkeat lumipalloleivokset, kuohuviinimoussekakku ja muut juhlavat herkut
Nyt on aika juhlia Suomea! Juhlapäivän kruunaa iltapäivän kahveilla tai päivällisen jälkeen pöytään nostettu jälkiruoka. Kokosimme ihanat vaihtoehdot!
Julkaistu 1.12.2022

1. Raikasta sitrusta, misuseni

Raikkaat sitrusmisumaljat huipentavat talvisen juhlan. Tiedät syyn viimeistään, kun lusikoit sitrustäytettä, mascarponevaahtoa ja piparkakkumaustettua kakkupohjaa. Katso täältä sitrusmisumaljojen ohje.

Maljojen sijaan sitrusmisun voi koota myös vuokaan.

2. Näitä lumipalloja saa haukata

Kuohkeat lumipalloleivokset ihastuttavat juhlapöydässä. Kauniit leivokset kootaan pehmeille sitruuna-piparkakkupohjille, ja makean marenkipilven keskeltä paljastuu kirpakkaa vadelmaa. Katso täältä lumpipalloleivosten ohje.

Lumipalloleivoksista tulee erityisen juhlavia, kun niiden päälle ripsauttaa kultasuihketta tai -puuteria.

3. Kermainen lakkaviettelys

Lakka-namelaka on Suomi-versio kermaisesta japanilaisjälkiruoasta. Herkussa yhdistyvät valkosuklaavaahto, piparkakun makuinen kauramuru ja aromikkaat lakat. Namelaka on helppo tehdä, kunhan vain maltat odottaa useamman tunnin sen tekeytymistä kylmässä. Nappaa lakka-namelakan resepti täältä.

Kauniit lakka-namelakat tarjoillaan annosmaljoista.

4. Pehmoinen moussekakku saa pään pyörälle

Jos kakuille järjestettäisiin kauneuskilpailu, tämä yksinkertaisen tyylikäs moussekakku saattaisi kiilata kärkeen. Puolukka-valkosuklaamoussekakku vaatii hieman enemmän tekoaikaa kuin useimmat muut joulukakut, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Löydät kakun reseptin täältä.

Valkosuklaamoussesta, puolukkakreemistä ja mantelisesta pohjasta koottu kakku saa ylleen upean peilikiilteen.

5. Helka-tädin reseptiaarre

Helka-tädin hillakakku muistuttaa mukavasti perinteistä kermatäytekakkua mutta on samalla uusi ja jännittävä. Mokkakreemillä ja mantelirouheella hunnutetun kakun sisällä maistuu lakkahillo. Saat hillakakun reseptin täältä.

Mokkakreemiruusukkeet kakun reunoilla viimeistelevät kakusta juhlavan.

6. Rento mutta kaunis vegaaninen marenkivati

Vegaaninen marenki on helppo tehdä aquafabasta eli kikherneliemestä. Juhlavaan jälkiruokaan kootaan kerroksittain marenkia, kauravaahtoa sekä hedelmiä ja marjoja. Joko otetaan lisää? Nappaa marenkijälkiruoan ohje.

Marenkijälkiruokaan sopivat esimerkiksi karhunvatukat, luumut ja passionhedelmä.

7. Malja Suomelle, kakun muodossa

Mustikka-kuohuviinikakku lumoaa raikkaudellaan ja kuohkeudellaan. Sekä sen mantelinen pohja että marjaisa täyte saavat juhlavan kulauksen roseekuohuviiniä. Löydät upean itsenäisyyspäivän moussekakun reseptin täältä.

Helppo mutta näyttävä koristelu syntyy kakun päälle marjoista, macaron-leivoksista ja murennetusta marengista.

Kaipaatko vielä jotakin suolaista?

Juhlista itsenäisyyspäivää kokoamalla näyttävä voileipäpelti, jossa maistuvat suomalaiset suosikit: savukala, kylmäsavuporo ja vegaanillekin sopiva ”mäti”. Kurkkaa voileipäpellin ohje täältä.

Toiseen käteen lasi kuplivaa ja toiseen herkullinen voileipä, mitäpä sitä muuta voisi toivoa?

Kommentoi »