Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Malja Suomelle – kakun muodossa! Mustikka-kuohuviinikakku lumoaa kuohkeudellaan ja raikkaudellaan

13 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 30 min

Mustikka-kuohuviinikakku on itsenäisyyspäivän upein herkku. Sekä mantelinen pohja että marjaisa täyte saavat juhlavan kulauksen roseekuohuviiniä, joka raikastaa ja kuohkeuttaa moussekakun.

30.11.2021
Reseptin ainekset
15 annosta
3
munaa
1½ dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 dl
mantelijauhoja
½ dl
mantelirouhetta
1 tl
leivinjauhetta
50 g
voita tai margariinia
½ dl
kuivaa roseekuohuviiniä
Voitelu
1 rkl
voita tai margariinia
½ dl
korppujauhoja
Täyte
8
liivatelehteä
200 g
mustikoita
4 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuivaa roseekuohuviiniä
½ dl
sitruunanmehua
Koristelu
1 dl
pensasmustikoita tai mustikoita
½ dl
karhunvatukoita
4
pientä marenkia
3
macarons-leivosta
(1
myrkytön ja torjunta-aineeton ruusu)

Mustikka-kuohuviinikakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota korkeareunainen irtopohjavuoka (ø 20 cm).
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää kuivat aineet erissä taikinaan. Lisää lopuksi voisula ja kuohuviini.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
  4. Irrota kakkupohja vuoasta, puhdista vuoka ja vuoraa reunat reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla. Laita pohja vuokaan takaisin.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, mustikkasose, sokerit ja kuohuviini. Kuumenna sitruunanmehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele mustikoilla, karhunvatukoilla, macaronseilla ja murennetulla marengilla. Päällystä ruusun varsi foliolla ja työnnä kakun päälle.

Vinkki!

Tee itsenäisyyspäivän illanistujaisiin mustikka-kuohuviinikakun lisäksi suolaiseksi suupalaksi voileipäpelti, joka yhdistää suomalaisen juhlaperinteen rakkaita makuja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt