


Malja Suomelle – kakun muodossa! Mustikka-kuohuviinikakku lumoaa kuohkeudellaan ja raikkaudellaan
13 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 30 min
Mustikka-kuohuviinikakku on itsenäisyyspäivän upein herkku. Sekä mantelinen pohja että marjaisa täyte saavat juhlavan kulauksen roseekuohuviiniä, joka raikastaa ja kuohkeuttaa moussekakun.
Reseptin ainekset
15 annosta
3
munaa
1½ dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 dl
mantelijauhoja
½ dl
mantelirouhetta
1 tl
leivinjauhetta
50 g
voita tai margariinia
½ dl
kuivaa roseekuohuviiniä
Voitelu
1 rkl
voita tai margariinia
½ dl
korppujauhoja
Täyte
8
liivatelehteä
200 g
mustikoita
4 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kuivaa roseekuohuviiniä
½ dl
sitruunanmehua
Koristelu
1 dl
pensasmustikoita tai mustikoita
½ dl
karhunvatukoita
4
pientä marenkia
3
macarons-leivosta
(1
myrkytön ja torjunta-aineeton ruusu)
Mustikka-kuohuviinikakku leivotaan näin:
- Voitele ja korppujauhota korkeareunainen irtopohjavuoka (ø 20 cm).
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää kuivat aineet erissä taikinaan. Lisää lopuksi voisula ja kuohuviini.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
- Irrota kakkupohja vuoasta, puhdista vuoka ja vuoraa reunat reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla. Laita pohja vuokaan takaisin.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, mustikkasose, sokerit ja kuohuviini. Kuumenna sitruunanmehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele mustikoilla, karhunvatukoilla, macaronseilla ja murennetulla marengilla. Päällystä ruusun varsi foliolla ja työnnä kakun päälle.
Vinkki!
Tee itsenäisyyspäivän illanistujaisiin mustikka-kuohuviinikakun lisäksi suolaiseksi suupalaksi voileipäpelti, joka yhdistää suomalaisen juhlaperinteen rakkaita makuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat