Maku

Malja Suomelle – kakun muodossa! Mustikka-kuohuviinikakku lumoaa kuohkeudellaan ja raikkaudellaan

13 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 30 min
Mustikka-kuohuviinikakku on itsenäisyyspäivän upein herkku. Sekä mantelinen pohja että marjaisa täyte saavat juhlavan kulauksen roseekuohuviiniä, joka raikastaa ja kuohkeuttaa moussekakun.
4.5
0
Julkaistu: 30.11.2021


Ainekset (15 annosta)

  • 3munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 dlmantelijauhoja
  • ½ dlmantelirouhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 50 gvoita tai margariinia
  • ½ dlkuivaa roseekuohuviiniä

Voitelu

  • 1 rklvoita tai margariinia
  • ½ dlkorppujauhoja

Täyte

  • 8liivatelehteä
  • 200 gmustikoita
  • 4 dlvispikermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkuivaa roseekuohuviiniä
  • ½ dlsitruunanmehua

Koristelu

  • 1 dlpensasmustikoita tai mustikoita
  • ½ dlkarhunvatukoita
  • 4pientä marenkia
  • 3macarons-leivosta
  • (1myrkytön ja torjunta-aineeton ruusu)
Tulosta

Mustikka-kuohuviinikakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja korppujauhota korkeareunainen irtopohjavuoka (ø 20 cm).
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää kuivat aineet erissä taikinaan. Lisää lopuksi voisula ja kuohuviini.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
  4. Irrota kakkupohja vuoasta, puhdista vuoka ja vuoraa reunat reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla. Laita pohja vuokaan takaisin.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto, mustikkasose, sokerit ja kuohuviini. Kuumenna sitruunanmehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan kakkupohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele mustikoilla, karhunvatukoilla, macaronseilla ja murennetulla marengilla. Päällystä ruusun varsi foliolla ja työnnä kakun päälle.

Vinkki!

Tee itsenäisyyspäivän illanistujaisiin mustikka-kuohuviinikakun lisäksi suolaiseksi suupalaksi voileipäpelti, joka yhdistää suomalaisen juhlaperinteen rakkaita makuja.

Kommentoi »