


Juhlien herkkupalapeli! Voileipäpelti kokoaa yhteen suomalaisen juhlapöydän suosikkimaut
45 min
Juhlista itsenäisyyspäivää tai vaikkapa pikkujouluja kokoamalla näyttävä voileipäpelti, josta jokainen voi napata mieleisensä leivän. Tarjolla on suomalaisen juhlapöydän suosikkeja: savukalaa, kylmäsavuporoa ja vegaanillekin sopivaa ”mätiä”.
Reseptin ainekset
15 voileipää
Vegaaniset mätileivät
5
viipaletta kaurapaahtoleipää
2–4
keitettyä perunaa
2 rkl
sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Pirkka)
1
pieni punasipuli
1 dl
mustaa merilevävalmistetta (Cavi-art)
3 rkl
vegaanista majoneesia (esim. Hellmann's)
½ rku
rucolaa
Savukalaleivät
5
viipaletta saaristolaisleipää
150 g
savusiikaa (tai savulohta)
3
keitettyä munaa
150 g
ranskankermaa
2 rkl
tilliä hienonnettuna
¼ tl
suolaa
1 dl
babypinaattia
2
kevätsipulia hienostettuna
noin 10
kaprista
Poroleivät
5
viipaletta täysjyväpaahtoleipää
100 g
poron kylmäsavupaistia
1 ps (200 g)
kotimaisia pakasteherneitä
1 tl
wasabitahanaa
½
kurkkua
½ rku
ruohosipulia
Lisäksi
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolahiutaleita
Juhlava voileipäpelti valmistuu näin:
- Leikkaa leivistä reunat kevyesti pois (hyödynnä leivänreunat kuivattamalla ja jauhamalla ne korppujauhoiksi).
- Kokoa vegaaniset leivät. Kuori ja viipaloi perunat ja mausta sitruunaöljyllä. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Levitä kaurapaahtoleipäviipaleille majoneesia ja perunaviipaleita. Lusikoi päälle merilevävalmistetta ja viimeistele sipulilla ja rucolalla.
- Valmista savukalaleivät. Kuori ja halkaise munat. Sekoita ranskankerman joukkoon tilli ja suola. Levitä ranskankermaa saaristolaisleipäviipaleille. Laita päälle pinaatinlehtiä, savukalaa ja munanpuolikas. Viimeistele kevätsipulilla ja kapriksilla.
- Valmista poroleivät. Sulata ja soseuta herneet. Mausta sose wasabitahnalla. Leikkaa kurkku pitkittäin viipaleiksi juustohöylällä ja kiepauta viipaleet rulliksi. Levitä täysjyväpaahtoleipäviipaleille hernetahnaa. Asettele päälle poronpaistia, kurkkurullia ja ruohosipulia.
- Kokoa leivät tarjoiluvadille vieri viereen. Viimeistele ripottelemalla päälle mustapippuria ja suolaa.
Juomasuositus: tarjoile voileipäpelti kuplivan kera
Proseccoa vai roseeta? Pohjois-Italiasta kotoisin oleva Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry (12,99 €/0,75 l) on yhdistelmä molempia ja lisäksi luomua. Kolme viinimaailman suurta trendiä yhdistävä kuiva, raikkaan marjaisa ja miellyttävästi pirskahteleva kuohuva sopii täydellisesti itsenäisyyspäivän juhlapöytään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat