Juhlien herkkupalapeli! Voileipäpelti kokoaa yhteen suomalaisen juhlapöydän suosikkimaut – poimi myös kupliva juomavinkki
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Juhlista itsenäisyyspäivää tai vaikkapa pikkujouluja kokoamalla näyttävä voileipäpelti, josta jokainen voi napata mieleisensä leivän. Tarjolla on suomalaisen juhlapöydän suosikkeja: savukalaa, kylmäsavuporoa ja vegaanillekin sopivaa ”mätiä”.
4
Kuvat
Julkaistu 30.11.2021

Juhlien herkkupalapeli! Voileipäpelti kokoaa yhteen suomalaisen juhlapöydän suosikkimaut – poimi myös kupliva juomavinkki
Reseptin ainekset (15 voileipää)
Vegaaniset mätileivät
- 5viipaletta kaurapaahtoleipää
- 2–4keitettyä perunaa
- 2 rklsitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Pirkka)
- 1pieni punasipuli
- 1 dlmustaa merilevävalmistetta (Cavi-art)
- 3 rklvegaanista majoneesia (esim. Hellmann's)
- ½ rkurucolaa
Savukalaleivät
- 5viipaletta saaristolaisleipää
- 150 gsavusiikaa (tai savulohta)
- 3keitettyä munaa
- 150 granskankermaa
- 2 rkltilliä hienonnettuna
- ¼ tlsuolaa
- 1 dlbabypinaattia
- 2kevätsipulia hienostettuna
- noin 10kaprista
Poroleivät
- 5viipaletta täysjyväpaahtoleipää
- 100 gporon kylmäsavupaistia
- 1 ps (200 g)kotimaisia pakasteherneitä
- 1 tlwasabitahanaa
- ½kurkkua
- ½ rkuruohosipulia
Lisäksi
- 1 tlmustapippuria
- 1 tlsuolahiutaleita
Juhlava voileipäpelti valmistuu näin:
- Leikkaa leivistä reunat kevyesti pois (hyödynnä leivänreunat kuivattamalla ja jauhamalla ne korppujauhoiksi).
- Kokoa vegaaniset leivät. Kuori ja viipaloi perunat ja mausta sitruunaöljyllä. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Levitä kaurapaahtoleipäviipaleille majoneesia ja perunaviipaleita. Lusikoi päälle merilevävalmistetta ja viimeistele sipulilla ja rucolalla.
- Valmista savukalaleivät. Kuori ja halkaise munat. Sekoita ranskankerman joukkoon tilli ja suola. Levitä ranskankermaa saaristolaisleipäviipaleille. Laita päälle pinaatinlehtiä, savukalaa ja munanpuolikas. Viimeistele kevätsipulilla ja kapriksilla.
- Valmista poroleivät. Sulata ja soseuta herneet. Mausta sose wasabitahnalla. Leikkaa kurkku pitkittäin viipaleiksi juustohöylällä ja kiepauta viipaleet rulliksi. Levitä täysjyväpaahtoleipäviipaleille hernetahnaa. Asettele päälle poronpaistia, kurkkurullia ja ruohosipulia.
- Kokoa leivät tarjoiluvadille vieri viereen. Viimeistele ripottelemalla päälle mustapippuria ja suolaa.
Juomasuositus: tarjoile voileipäpelti kuplivan kera
Proseccoa vai roseeta? Pohjois-Italiasta kotoisin oleva Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry (12,99 €/0,75 l) on yhdistelmä molempia ja lisäksi luomua. Kolme viinimaailman suurta trendiä yhdistävä kuiva, raikkaan marjaisa ja miellyttävästi pirskahteleva kuohuva sopii täydellisesti itsenäisyyspäivän juhlapöytään.

Kahvipöydän raitapaidat! Söpöt voileipäkakkuleivokset valmistuvat vähällä vaivalla pieniin tai isoihin kemuihin
Maku

Poro-voileipäkakkupallerot
Maku

Lohijuustokakku – suolainen kalaherkku on juhlapöydän varma hitti
Maku

Skagen-voileipäkakku lainaa makunsa klassikkoleivältä – kokoa helppo mutta kaunis kakku näppärästi vuokaan!
Kotivinkki

Salamiruusu syntyy sukkelasti lasin avulla – näin teet hauskat koristeet voileipäkakkuun tai alkupalalautaselle

Kuin voileipäkakkuja minikoossa! Pekonisten juustopalleroiden rapea pinta houkuttaa haukkaamaan toisenkin
Kotivinkki

Kasvisterriini on joulupöydän väripilkku – kaunis ulkokuori kätkee sisäänsä pehmeää vuohenjuustoa, bataattia ja punajuurta
Meillä kotona

Sushikakku
Maku