Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Juhlien herkkupalapeli! Voileipäpelti kokoaa yhteen suomalaisen juhlapöydän suosikkimaut

45 min

Juhlista itsenäisyyspäivää tai vaikkapa pikkujouluja kokoamalla näyttävä voileipäpelti, josta jokainen voi napata mieleisensä leivän. Tarjolla on suomalaisen juhlapöydän suosikkeja: savukalaa, kylmäsavuporoa ja vegaanillekin sopivaa ”mätiä”.

30.11.2021
Reseptin ainekset
15 voileipää
Vegaaniset mätileivät
5
viipaletta kaurapaahtoleipää
2–4
keitettyä perunaa
2 rkl
sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Pirkka)
1
pieni punasipuli
1 dl
mustaa merilevävalmistetta (Cavi-art)
3 rkl
vegaanista majoneesia (esim. Hellmann's)
½ rku
rucolaa
Savukalaleivät
5
viipaletta saaristolaisleipää
150 g
savusiikaa (tai savulohta)
3
keitettyä munaa
150 g
ranskankermaa
2 rkl
tilliä hienonnettuna
¼ tl
suolaa
1 dl
babypinaattia
2
kevätsipulia hienostettuna
noin 10
kaprista
Poroleivät
5
viipaletta täysjyväpaahtoleipää
100 g
poron kylmäsavupaistia
1 ps (200 g)
kotimaisia pakasteherneitä
1 tl
wasabitahanaa
½
kurkkua
½ rku
ruohosipulia
Lisäksi
1 tl
mustapippuria
1 tl
suolahiutaleita

Juhlava voileipäpelti valmistuu näin:

  1. Leikkaa leivistä reunat kevyesti pois (hyödynnä leivänreunat kuivattamalla ja jauhamalla ne korppujauhoiksi).
  2. Kokoa vegaaniset leivät. Kuori ja viipaloi perunat ja mausta sitruunaöljyllä. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Levitä kaurapaahtoleipäviipaleille majoneesia ja perunaviipaleita. Lusikoi päälle merilevävalmistetta ja viimeistele sipulilla ja rucolalla.
  3. Valmista savukalaleivät. Kuori ja halkaise munat. Sekoita ranskankerman joukkoon tilli ja suola. Levitä ranskankermaa saaristolaisleipäviipaleille. Laita päälle pinaatinlehtiä, savukalaa ja munanpuolikas. Viimeistele kevätsipulilla ja kapriksilla.
  4. Valmista poroleivät. Sulata ja soseuta herneet. Mausta sose wasabitahnalla. Leikkaa kurkku pitkittäin viipaleiksi juustohöylällä ja kiepauta viipaleet rulliksi. Levitä täysjyväpaahtoleipäviipaleille hernetahnaa. Asettele päälle poronpaistia, kurkkurullia ja ruohosipulia.
  5. Kokoa leivät tarjoiluvadille vieri viereen. Viimeistele ripottelemalla päälle mustapippuria ja suolaa.

Juomasuositus: tarjoile voileipäpelti kuplivan kera

Proseccoa vai roseeta? Pohjois-Italiasta kotoisin oleva Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry (12,99 €/0,75 l) on yhdistelmä molempia ja lisäksi luomua. Kolme viinimaailman suurta trendiä yhdistävä kuiva, raikkaan marjaisa ja miellyttävästi pirskahteleva kuohuva sopii täydellisesti itsenäisyyspäivän juhlapöytään.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt