Maku

Juhlien herkkupalapeli! Voileipäpelti kokoaa yhteen suomalaisen juhlapöydän suosikkimaut – poimi myös kupliva juomavinkki

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Juhlista itsenäisyyspäivää tai vaikkapa pikkujouluja kokoamalla näyttävä voileipäpelti, josta jokainen voi napata mieleisensä leivän. Tarjolla on suomalaisen juhlapöydän suosikkeja: savukalaa, kylmäsavuporoa ja vegaanillekin sopivaa ”mätiä”.
0
0
Julkaistu: 30.11.2021


Reseptin ainekset (15 voileipää)

Vegaaniset mätileivät

  • 5viipaletta kaurapaahtoleipää
  • 2–4keitettyä perunaa
  • 2 rklsitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Pirkka)
  • 1pieni punasipuli
  • 1 dlmustaa merilevävalmistetta (Cavi-art)
  • 3 rklvegaanista majoneesia (esim. Hellmann's)
  • ½ rkurucolaa

Savukalaleivät

  • 5viipaletta saaristolaisleipää
  • 150 gsavusiikaa (tai savulohta)
  • 3keitettyä munaa
  • 150 granskankermaa
  • 2 rkltilliä hienonnettuna
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 dlbabypinaattia
  • 2kevätsipulia hienostettuna
  • noin 10kaprista

Poroleivät

  • 5viipaletta täysjyväpaahtoleipää
  • 100 gporon kylmäsavupaistia
  • 1 ps (200 g)kotimaisia pakasteherneitä
  • 1 tlwasabitahanaa
  • ½kurkkua
  • ½ rkuruohosipulia

Lisäksi

  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolahiutaleita
Tulosta

Juhlava voileipäpelti valmistuu näin:

  1. Leikkaa leivistä reunat kevyesti pois (hyödynnä leivänreunat kuivattamalla ja jauhamalla ne korppujauhoiksi).
  2. Kokoa vegaaniset leivät. Kuori ja viipaloi perunat ja mausta sitruunaöljyllä. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Levitä kaurapaahtoleipäviipaleille majoneesia ja perunaviipaleita. Lusikoi päälle merilevävalmistetta ja viimeistele sipulilla ja rucolalla.
  3. Valmista savukalaleivät. Kuori ja halkaise munat. Sekoita ranskankerman joukkoon tilli ja suola. Levitä ranskankermaa saaristolaisleipäviipaleille. Laita päälle pinaatinlehtiä, savukalaa ja munanpuolikas. Viimeistele kevätsipulilla ja kapriksilla.
  4. Valmista poroleivät. Sulata ja soseuta herneet. Mausta sose wasabitahnalla. Leikkaa kurkku pitkittäin viipaleiksi juustohöylällä ja kiepauta viipaleet rulliksi. Levitä täysjyväpaahtoleipäviipaleille hernetahnaa. Asettele päälle poronpaistia, kurkkurullia ja ruohosipulia.
  5. Kokoa leivät tarjoiluvadille vieri viereen. Viimeistele ripottelemalla päälle mustapippuria ja suolaa.

Juomasuositus: tarjoile voileipäpelti kuplivan kera

Proseccoa vai roseeta? Pohjois-Italiasta kotoisin oleva Corvezzo Organic Prosecco Rosé Extra Dry (12,99 €/0,75 l) on yhdistelmä molempia ja lisäksi luomua. Kolme viinimaailman suurta trendiä yhdistävä kuiva, raikkaan marjaisa ja miellyttävästi pirskahteleva kuohuva sopii täydellisesti itsenäisyyspäivän juhlapöytään.

Kommentoi »