Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Hillakakku – lakkahillo ja mokkakreemi tekevät juhlapöydän komeimmasta herkusta suussasulavan

Hillakakku on juhlakakkujen ehdotonta aatelia. Helka-tädin hillakakun kruunaa hienostunut mokkakreemi, jota sivellään kakun reunoille ja päälle. Kreemiä käytetään myös komeisiin ruusukkeisiin, joilla viimeistellään kakku.

4.11.2020
Reseptin ainekset
Kakkupohja
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
voita
korppujauhoja
Täyte
lakkahilloa
Kostutus
sitruunamehua
Mokkakreemi
1
kananmuna
1dl
sokeria
1 ½ dl
vahvaa, keitettyä kahvia
1 ½ tl
perunajauhoja
150 g
voita
Reunoille
mantelirouhetta

Hillakakku – ohje:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kakku neljään levyyn.
  3. Tee mokkakreemi: Sekoita ja kiehauta kattilassa kaikki muut ainekset paitsi voi. Jäähdytä seos. Vatkaa voi ja lisää kahviseosta vähitellen, koko ajan vatkaten.
  4. Kostuta kakun pohjalevy, laita päälle lakkahilloa, jatka näin kaikki kakkulevyt. Kostuta hieman myös kantta ja sipaise vielä lakkahilloa päälle.
  5. Sivele lastalla mokkakreemiä hillakakun sivuille ja päälle. Taputtele mantelirouhetta hillakakun sivuille. Laita loppu kreemi pursottimeen ja pursota vielä hillakakun päällysreunoille komeat ruusukkeet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt