


Hillakakku – lakkahillo ja mokkakreemi tekevät juhlapöydän komeimmasta herkusta suussasulavan
Hillakakku on juhlakakkujen ehdotonta aatelia. Helka-tädin hillakakun kruunaa hienostunut mokkakreemi, jota sivellään kakun reunoille ja päälle. Kreemiä käytetään myös komeisiin ruusukkeisiin, joilla viimeistellään kakku.
Reseptin ainekset
Kakkupohja
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
voita
korppujauhoja
Täyte
lakkahilloa
Kostutus
sitruunamehua
Mokkakreemi
1
kananmuna
1dl
sokeria
1 ½ dl
vahvaa, keitettyä kahvia
1 ½ tl
perunajauhoja
150 g
voita
Reunoille
mantelirouhetta
Hillakakku – ohje:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kakku neljään levyyn.
- Tee mokkakreemi: Sekoita ja kiehauta kattilassa kaikki muut ainekset paitsi voi. Jäähdytä seos. Vatkaa voi ja lisää kahviseosta vähitellen, koko ajan vatkaten.
- Kostuta kakun pohjalevy, laita päälle lakkahilloa, jatka näin kaikki kakkulevyt. Kostuta hieman myös kantta ja sipaise vielä lakkahilloa päälle.
- Sivele lastalla mokkakreemiä hillakakun sivuille ja päälle. Taputtele mantelirouhetta hillakakun sivuille. Laita loppu kreemi pursottimeen ja pursota vielä hillakakun päällysreunoille komeat ruusukkeet.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat