Hillakakku – lakkahillo ja mokkakreemi tekevät juhlapöydän komeimmasta herkusta suorastaan syntisen herkullisen
{
Aktiivinen
Passiivinen
Hillakakku on juhlakakkujen ehdotonta aatelia. Helka-tädin hillakakun kruunaa hienostunut mokkakreemi, jota sivellään kakun reunoille ja päälle. Kreemiä käytetään myös komeisiin ruusukkeisiin, joilla viimeistellään kakku.
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.11.2020

Hillakakku – lakkahillo ja mokkakreemi tekevät juhlapöydän komeimmasta herkusta suorastaan syntisen herkullisen
Ainekset
Kakkupohja
- 4kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
- voita
- korppujauhoja
Täyte
- lakkahilloa
Kostutus
- sitruunamehua
Mokkakreemi
- 1kananmuna
- 1dlsokeria
- 1 ½ dl vahvaa, keitettyä kahvia
- 1 ½ tl perunajauhoja
- 150 g voita
Reunoille
- mantelirouhetta
Hillakakku leivotaan näin:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kakku neljään levyyn.
- Tee mokkakreemi: Sekoita ja kiehauta kattilassa kaikki muut ainekset paitsi voi. Jäähdytä seos. Vatkaa voi ja lisää kahviseosta vähitellen, koko ajan vatkaten.
- Kostuta kakun pohjalevy, laita päälle lakkahilloa, jatka näin kaikki kakkulevyt. Kostuta hieman myös kantta ja sipaise vielä lakkahilloa päälle.
- Sivele lastalla mokkakreemiä hillakakun sivuille ja päälle. Taputtele mantelirouhetta hillakakun sivuille. Laita loppu kreemi pursottimeen ja pursota vielä hillakakun päällysreunoille komeat ruusukkeet.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Lisää ihania herkkuja! Osta Kinuskikissan suosittu leivontakirja tästä
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.11