Hillakakku – lakkahillo ja mokkakreemi tekevät juhlapöydän komeimmasta herkusta suorastaan syntisen herkullisen

{
Aktiivinen
Passiivinen
Hillakakku on juhlakakkujen ehdotonta aatelia. Helka-tädin hillakakun kruunaa hienostunut mokkakreemi, jota sivellään kakun reunoille ja päälle. Kreemiä käytetään myös komeisiin ruusukkeisiin, joilla viimeistellään kakku.
KA
4.2
0
Julkaistu: 4.11.2020


Ainekset

Kakkupohja

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun

  • voita
  • korppujauhoja

Täyte

  • lakkahilloa

Kostutus

  • sitruunamehua

Mokkakreemi

  • 1kananmuna
  • 1dlsokeria
  • 1 ½ dl vahvaa, keitettyä kahvia
  • 1 ½ tl perunajauhoja
  • 150 g voita

Reunoille

  • mantelirouhetta
Tulosta

Hillakakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kakku neljään levyyn.
  3. Tee mokkakreemi: Sekoita ja kiehauta kattilassa kaikki muut ainekset paitsi voi. Jäähdytä seos. Vatkaa voi ja lisää kahviseosta vähitellen, koko ajan vatkaten.
  4. Kostuta kakun pohjalevy, laita päälle lakkahilloa, jatka näin kaikki kakkulevyt. Kostuta hieman myös kantta ja sipaise vielä lakkahilloa päälle.
  5. Sivele lastalla mokkakreemiä hillakakun sivuille ja päälle. Taputtele mantelirouhetta hillakakun sivuille. Laita loppu kreemi pursottimeen ja pursota vielä hillakakun päällysreunoille komeat ruusukkeet.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ihania herkkuja! Osta Kinuskikissan suosittu leivontakirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
4.2
Kommentoi »