


Lumipalloleivokset – sitruunainen marenkiviettelys huipentaa juhla-aterian
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Lumipalloleivokset saavat ylleen ripauksen kullan hehkua juhlan kunniaksi. Pehmeän sitruuna-piparkakkupohjan, raikkaiden vadelmien ja hurmaavan marengin trio on täydellisen makea päätös jouluaterialle tai vaikkapa itsenäisyyspäivän juhla-aterialle.
Reseptin ainekset
10–12 kpl
Lumipalloleivokset
150 g
voita tai margariinia
1 dl
kevytkermaa
2 tl
luomusitruunan kuorta
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
piparkakkumaustetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2
munaa
Täyte
100 g
suomalaisia vadelmia (pakaste)
Marenki
1½ dl
sokeria
½ dl
glukoosisiirappia (Dansukker)
½ dl
vettä
3
valkuaista
1 rkl
sokeria
Pinnalle
kultasuihketta tai -puuteria (Dr. Oetker tai Mill & Mortar)
Lumipalloleivokset valmistuvat näin:
- Sulata voi. Lisää kerma ja raastettu sitruunankuori. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Yhdistä voi-kermaseos ja jauhoseos.
- Lisää munat taikinaan yksitellen samalla sekoittaen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20 cm × 25 cm).
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
- Ota pyöreällä tai piparkakkumuotilla levystä leivoksille pohjat.
- Mittaa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Keitä sokeriliemi 117-asteiseksi. Aikaa kuluu 7–10 minuuttia.
- Vatkaa sillä välin valkuaiset puhtaassa ja kuivassa lasi- tai metallikulhossa vaahdoksi. Lisää sokeri vatkaten. Valuta kuumaa sokerisiirappia vaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.
- Asettele leivospohjan keskelle yksi iso tai pari pientä vadelmaa. Lusikoi marenkia päälle isoksi keoksi, niin että marjat jäävät täytteen sisään. Viimeistele leivokset kultasuihkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat