


Kermainen lakka-namelaka yhdistää japanilaisen jälkiruoan ja pohjoisen luonnon herkkuaarteen
6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min
Kata itsenäisyyspäivän tai joulun juhlapöytään metsän makuja ja tarjoa vieraille japanilaisen jälkiruoan Suomi-versio lakka-namelaka. Namelakan voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan h-hetkeä.
Reseptin ainekset
6 annosta
2
liivatelehteä
2 dl
lakkoja (1 dl sileää sosetta)
2 dl
maitoa
300 g
valkosuklaata
3,3 dl
kuohukermaa
Kauramuru
50 g
voita
2 rkl
fariinisokeria
1½ dl
isoja kaurahiutaleita
1 tl
piparkakkumaustetta
Lisäksi
1 dl
lakkoja
Lakka-namelaka valmistetaan näin:
- Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Paseeraa lakat siivilän läpi soseeksi.
- Rouhi valkosuklaa kulhoon. Kiehauta maito. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan maitoon.
- Kaada seos valkosuklaarouheen päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää lakkasose ja kerma suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Valmista kauramuru. Sulata voi ja mittaa muut aineet sekaan. Sekoita hyvin. Levitä muru pellille tai vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
- Vatkaa namelaka sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi kerros kauramurua kulhojen pohjalle ja lusikoi tai pursota vaahtoa päälle. Viimeistele annokset lakoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat