Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kermainen lakka-namelaka yhdistää japanilaisen jälkiruoan ja pohjoisen luonnon herkkuaarteen

6 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 6 h 0 min

Kata itsenäisyyspäivän tai joulun juhlapöytään metsän makuja ja tarjoa vieraille japanilaisen jälkiruoan Suomi-versio lakka-namelaka. Namelakan voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan h-hetkeä.

1.12.2021
Reseptin ainekset
6 annosta
2
liivatelehteä
2 dl
lakkoja (1 dl sileää sosetta)
2 dl
maitoa
300 g
valkosuklaata
3,3 dl
kuohukermaa
Kauramuru
50 g
voita
2 rkl
fariinisokeria
1½ dl
isoja kaurahiutaleita
1 tl
piparkakkumaustetta
Lisäksi
1 dl
lakkoja

Lakka-namelaka valmistetaan näin:

  1. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Paseeraa lakat siivilän läpi soseeksi.
  2. Rouhi valkosuklaa kulhoon. Kiehauta maito. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan maitoon.
  3. Kaada seos valkosuklaarouheen päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää lakkasose ja kerma suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  5. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluiten yön yli.
  6. Valmista kauramuru. Sulata voi ja mittaa muut aineet sekaan. Sekoita hyvin. Levitä muru pellille tai vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
  7. Vatkaa namelaka sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi kerros kauramurua kulhojen pohjalle ja lusikoi tai pursota vaahtoa päälle. Viimeistele annokset lakoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt