Suklaata sydänkäpyselle! Näyttävät käpytryffelit valmistuvat yllättävän helposti
Munaton
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Paahdetut mantelilastut ja pöläys kaakaojauhetta tai tomusokeria viimeistelevät suklaatryffelit. Tyylikkäät kävyt sopivat vaikkapa jouluruoan makeaksi huipennukseksi.
2 rkltummaa kaakaojauhetta, tomusokeria tai raakalakritsijauhetta
Kiehauta kerma ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Anna jäähtyä hetki ja poista vaniljatanko.
Paloittele suklaa ja voi kuuman kerman joukkoon. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä ja jähmettyä viileässä pari tuntia.
Paahda mantelilastuja kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
Pyörittele massasta soikeita palloja kuivin käsin tai kahden lusikan avulla. Kääntele pallot kaakaojauheessa. Paina päälle mantelilastuja vinottain kävyn ”suomuiksi”.
Siivilöi päälle kaakaojauhetta, tomusokeria tai lakritsijauhetta. Tryffelit säilyvät kylmässä viikon.
Vinkki!
Saat tryffeleistä vegaaniset, kun käytät vegaanista tummaa suklaata ja korvaat kerman kookoskermalla ja voin kookosöljyllä tai maidottomalla margariinilla.