Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kirpeitä karpaloita & makeaa valkosuklaata – juhlakauden ihastuttavin torttu on tässä

1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min

Karpalo-valkosuklaatorttu on täydellinen yhdistelmä makeaa ja hapanta. Torttu valmistetaan mandelmusslor-leivosten eli hiekkahentusten tapaan mantelijauheesta. Rosmariini tuo hauskan säväyksen.

28.11.2023
Reseptin ainekset
6–8 annosta
200 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
1
muna
75 g
mantelijauhetta
4 dl
vehnäjauhoja
Täyte
2 dl
vispikermaa
2 dl
kirsikka- tai boysenmarjahilloa
50 g
valkosuklaata
1 dl
pakastekarpaloita
2 rkl
tomusokeria
tuoretta rosmariinia

Karpalo-valkosuklaatorttu – ohje:

  1. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Lisää muna. Lisää mantelijauhe ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Pistele pohja. Peitä leivinpaperilla ja täytä paistokuulilla, kuivilla herneillä tai raa’alla riisillä. Voit myös tukea piirakan reunat foliosuikaleilla paiston ajaksi.
  3. Paista piiraspohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on kypsä ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
  4. Vaahdota kerma. Levitä hillo piiraspohjan päälle. Pursota tai levitä päälle kermavaahto. Raasta tai vuole pinnalle valkosuklaata. Pyörittele karpalot tomusokerissa ja ripottele piirakan päälle. Viimeistele rosmariinilla.

Vinkki!

Piirakan voi täyttää etukäteen, kun sivelee pohjan sulatetulla valkosuklaalla ja antaa sen jähmettyä, jotta täyte ei kostuta pohjaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt