Kotivinkki

Sitrusmisumaljat huipentavat talvisen juhlapöydän raikkaasti – nappaa ihana ohje!

1 h 50 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 10 min
Sitrusmisumaljat yhdistävät raikkaat sitrukset, mascarponevaahdon ja piparkakkumausteisen kakkupohjan. Sokeroidut rosmariininoksat pukevat jälkiruoka-annokset jouluasuun. Maljojen sijaan voit koota misun myös vuokaan.
KA
5
0
Julkaistu 1.12.2022


Reseptin ainekset (8−10 annosta)

Kakkulevyt

  • 3munaa
  • 2 dlsokeria
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmaissitärkkelystä
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlpiparkakkumaustetta

Sitrustäyte

  • 1(luomu)appelsiinin kuori (1 rkl)
  • 1(luomus)sitruunan kuori (1 tl)
  • 3 dlappelsiininmehua
  • 1 dlsitruunanmehua
  • 1½ dlsokeria
  • 4 rklmaissitärkkelystä
  • 3keltuaista
  • 50 gvoita

Mascarponevaahto

  • 4 dlvispikermaa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • ½ dltomusokeria

Kostutus

  • 1 dlappelsiininmehua tai vahvaa kahvia

Viimeistely

  • 3appelsiinia
Tulosta

Sitrusmisumaljat – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe ja piparkakkumauste, lisää seos vaahtoon lastalla käännellen.
  2. Levitä lusikalla tai pursota taikinasta kaksi levyä (30 × 20 cm) leivinpaperin päälle pellille. Voit halutessasi pursottaa taikinasta myös savoiardi-tyyppisiä sormikeksejä.
  3. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 8−10 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Valmista sitrustäyte. Pese appelsiini ja sitruuna, raasta niistä kuoret ja purista mehut.
  5. Mittaa täytteen aineet kattilaan voita ­lukuun ottamatta. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes täyte kiehahtaa ja suurustuu. Nosta kattila pois liedeltä ja ­lisää voipalat. Jäähdytä täyte jääkaappikylmäksi.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mas­carpone ja tomusokeri joukkoon.
  7. Kokoa misu vuokaan (1,5 l) tai annoskulhoihin. Tee kerroksia mascarponevaahdosta, sitrustäytteestä ja kakkupohjasta. Kostuta kakkupohja mehulla tai kahvilla. Jätä mascarponekerros päällimmäiseksi
  8. Anna sitrusmisun tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Viimeistele sitrusmisumaljat appelsiiniviipaleilla ja tomusokerissa kieritetyillä rosmariinin­oksilla.
Kommentoi »