Sitrusmisumaljat huipentavat talvisen juhlapöydän raikkaasti – nappaa ihana ohje!
1 h 50 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 10 minSitrusmisumaljat yhdistävät raikkaat sitrukset, mascarponevaahdon ja piparkakkumausteisen kakkupohjan. Sokeroidut rosmariininoksat pukevat jälkiruoka-annokset jouluasuun. Maljojen sijaan voit koota misun myös vuokaan.
KA
5
Kuvat
Julkaistu 1.12.2022

Sitrusmisumaljat huipentavat talvisen juhlapöydän raikkaasti – nappaa ihana ohje!
Reseptin ainekset (8−10 annosta)
Kakkulevyt
- 3munaa
- 2 dlsokeria
- 1½ dlvehnäjauhoja
- 1 dlmaissitärkkelystä
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlpiparkakkumaustetta
Sitrustäyte
- 1(luomu)appelsiinin kuori (1 rkl)
- 1(luomus)sitruunan kuori (1 tl)
- 3 dlappelsiininmehua
- 1 dlsitruunanmehua
- 1½ dlsokeria
- 4 rklmaissitärkkelystä
- 3keltuaista
- 50 gvoita
Mascarponevaahto
- 4 dlvispikermaa
- 250 gmascarponejuustoa
- ½ dltomusokeria
Kostutus
- 1 dlappelsiininmehua tai vahvaa kahvia
Viimeistely
- 3appelsiinia
Sitrusmisumaljat – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe ja piparkakkumauste, lisää seos vaahtoon lastalla käännellen.
- Levitä lusikalla tai pursota taikinasta kaksi levyä (30 × 20 cm) leivinpaperin päälle pellille. Voit halutessasi pursottaa taikinasta myös savoiardi-tyyppisiä sormikeksejä.
- Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 8−10 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista sitrustäyte. Pese appelsiini ja sitruuna, raasta niistä kuoret ja purista mehut.
- Mittaa täytteen aineet kattilaan voita lukuun ottamatta. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes täyte kiehahtaa ja suurustuu. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää voipalat. Jäähdytä täyte jääkaappikylmäksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mascarpone ja tomusokeri joukkoon.
- Kokoa misu vuokaan (1,5 l) tai annoskulhoihin. Tee kerroksia mascarponevaahdosta, sitrustäytteestä ja kakkupohjasta. Kostuta kakkupohja mehulla tai kahvilla. Jätä mascarponekerros päällimmäiseksi
- Anna sitrusmisun tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin. Kuori ja viipaloi appelsiinit. Viimeistele sitrusmisumaljat appelsiiniviipaleilla ja tomusokerissa kieritetyillä rosmariininoksilla.

Jouluinen tiramisu – klassikkojälkkärin jouluversio viettelee kinuskikerman ja itse keitetyn karpalohillon yhdistelmällä
Meillä kotona

Puolukkamisu on herkku, jota et voi ohittaa! Hehkuva jälkiruoka sisältää puolukkaa kolmessa muodossa
Maku

Lumipalloleivokset – sitruunainen marenkiviettelys huipentaa juhla-aterian
Kotivinkki

Joulun viileä viettelys – upota kakun jämät itsetehtyyn jäätelöön ja viimeistele kirsikkahillokkeella
Meillä kotona

Mascarponea ja tujaus kermalikööriä! Taatelijäätelö on talvikauden muikein jälkiruoka, jonka voit tehdä hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan h-hetkeä
Maku

Jouluinen hedelmäsalaatti – raikkaan makea päätös juhla-aterialle
Kotivinkki

Luumuinen crème brûlée – unohda joulutortut ja sujauta luumuhillo ranskalaiseen klassikkojälkiruokaan
Meillä kotona

Jättipiparikakku on joulun näyttävin (ja herkuin!) jälkiruoka – jäädykkeen serkku saa täytteekseen tahinijäätelöä
Maku