Maku

Verigreippi on raikas talviherkku, joka maistuu vaikka päivän jokaisella aterialla – poimi 14 reseptiä!

Verigreippi on raikas talviherkku, joka maistuu vaikka päivän jokaisella aterialla – poimi 14 reseptiä!
Mehukas verigreippi hurmaa makeankirpeän maun lisäksi monikäyttöisyydellään. Hedelmä sopii niin salaatteihin, juomiin kuin jälkkäreihinkin. Nappaa vinkit greippiostoksille ja parhaimmat verigreippireseptimme raikkaisiin ruokiin.
Julkaistu: 15.2.2021

Miten tunnistan verigreipin?

Verigreipin kuori on usein tavallista greippiä tummempi ja siinä voi olla punaisia kohtia. Pitkään säilytettäessä verigreipin väri haalistuu. Satokausikalenteri vinkkaa, että happamista greipeistä pitävän kannattaa ostaa tummakuorisia yksilöitä ja makeampia hedelmiä suosivan kannattaa haalia ostoskoriin haalean värisiä greippejä.

Suoraan kuoresta tai kalvottomat greippilohkot?

Herkuttele heti. Verigreipin voi syödä halkaisemalla sen ja lusikoimalla kirpsakan hedelmälihan suoraan kuoresta terävällä (greippi)lusikalla.
Fileoi. Jos haluat verigreipistä lohkoja esimerkiksi salaattia varten, kannattaa käyttää vähän veistä ja leikellä greippi kalvottomaksi.
  • Tee se näin: leikkaa aluksi verigreipin päistä sentin paksuiset viipaleet pois. Leikkaa sitten kuoret terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen, että myös valkoiset kalvot leikkaantuvat kuorten mukana pois. Tämän jälkeen leikkaa veitsen kärjellä hedelmälohkot irti valkoisia hedelmäkalvoja mukaillen. Leikkuulaudalle valuneen hedelmämehun voit kaataa salaatin joukkoon kastikkeeksi.
Paahda. Jos verigreippi on makuusi liian hapokasta, testaa verigreipin paahtamista. Voit joko puolittaa greipit, ripotella pinnalle vähän sokeria ja paahtaa 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia tai paahtaa greipit viipaleina.

Verigreippi – parhaat reseptit päivän jokaiselle aterialle

Tämän pirteämmin päivä ei voi alkaa! Sopivan ruokaisan verigreippismoothien samettisen koostumuksen salaisuus ovat liotetut cashewpähkinät ja pakastetut banaanit. Kokeile myös raikasta sitrus-porkkanasmoothieta, jossa puraisee mukavasti inkivääri.
Jotain uutta ja ihanaa paahtoleivän päälle? Valmista lemon curdin tapaan helppo greippitahna, joka säilyy jääkaapissa pari viikkoa – ellei hupene parempiin suihin jo päivässä!
Miten sievän värinen salaatti! Teriyakikastikkeella marinoidut lohiviipaleet saavat vastapainokseen raikasta verigreippiä ja marinoitua, rapsakkaa punakaalia. Kurkkaa lohi-verigreippisalaatin resepti. Lohi ja verigreippi yhdistyvät myös tässä ruokaisassa greippi-lohisalaatissa, jossa maistuvat myös muun muassa kotijuusto ja leipäkrutongit.
Herkullinen salaatti ei vaadi pitkää raaka-ainelistaa. Tässä appelsiini-greippisalaatissa maistuvat raikkaat sitrukset, rapeat pistaasit ja silkkinen ranskankermakastike.
Tämä salaatti piristää jo pelkällä ihanalla ulkomuodollaan! Värikäs sitrussalaatti tarjoillaan samettisen minttulabnehin kera vaikkapa alkuruokana tai pääruoan lisäkkeenä.
Ribsit eivät ole vain kesäistä grilliruokaa. Kierittele rasvainen porsaanliha kirpakassa verigreippimarinadissa ja hauduta uunissa meheväksi. Nappaa greippimarinoitujen uuniribsien resepti! Vai kokeiletko verigreippiä ensin lampaanfileesalaatissa?
Alkoholiton, raikas mocktail on supersimppeli: sekoittele vain verigreippimehua ja tonicia sekä tarjoile jäiden ja rosmariininoksan kera! Greippitonicin reseptin saat täältä.
Verigreippi raikastaa makeat leivonnaiset ihanasti. Tässä verigreippipiirakassa valmis kauramurotaikina saa makua tummasta suklaarouheesta ja täytteeksi keitetään sitruksinen kiisseli.
Vai ovatko juustokakut enemmän makuusi? Siinä tapauksessa kokeile tätä keksipohjalle koottua, tuorejuustotäytteistä ihanuutta. Kurkkaa täyteläisen ja raikkaan verigreippipiiraan resepti.
Raikkaat sitrukset ja makea toffee ovat viettelevän ihana yhdistelmä. Simppeli jälkiruokasalaatti yhdistää sesongin sitrukset toffeejogurttiin. Pakko kokeilla!
Muokattu 15.2.2021 klo 15.45: Lisättiin runsaasti uusia reseptilinkkejä ja kuvia. Juttu on julkaistu alun perin 1.2.2018.
Kommentoi »