Maku

Verigreippi on ihanan raikas talviherkku – näin käytät hedelmää kekseliäästi

Verigreippi on ihanan raikas talviherkku – näin käytät hedelmää kekseliäästi
Mehukas verigreippi hurmaa makeankirpeän maun lisäksi monikäyttöisyydellään. Hedelmä sopii niin salaatteihin, juomiin kuin jälkkäreihinkin. Nappaa vinkit greippiostoksille ja parhaimmat verigreippireseptimme raikkaisiin ruokiin.
Julkaistu: 31.1.2018

Miten tunnistan verigreipin?

Verigreipin kuori on usein tavallista greippiä tummempi ja siinä voi olla punaisia kohtia. Pitkään säilytettäessä verigreipin väri haalistuu. Satokausikalenteri vinkkaa, että happamista greipeistä pitävän kannattaa ostaa tummakuorisia yksilöitä ja makeampia hedelmiä suosivan kannattaa haalia ostoskoriin haalean värisiä greippejä.

Suoraan kuoresta tai kalvottomat greippilohkot?

Herkuttele heti. Verigreipin voi syödä halkaisemalla sen ja lusikoimalla kirpsakan hedelmälihan suoraan kuoresta terävällä (greippi)lusikalla.

Fileoi. Jos haluat verigreipistä lohkoja esimerkiksi salaattia varten, kannattaa käyttää vähän veistä ja leikellä greippi kalvottomaksi.

  • Tee se näin: leikkaa aluksi verigreipin päistä sentin paksuiset viipaleet pois. Leikkaa sitten kuoret terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen, että myös valkoiset kalvot leikkaantuvat kuorten mukana pois. Tämän jälkeen leikkaa veitsen kärjellä hedelmälohkot irti valkoisia hedelmäkalvoja mukaillen. Leikkuulaudalle valuneen hedelmämehun voit kaataa salaatin joukkoon kastikkeeksi.

Paahda. Jos verigreippi on makuusi liian hapokasta, testaa ihmeessä verigreipin paahtamista. Voit joko puolittaa greipit, ripotella pinnalle vähän sokeria ja paahtaa 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia tai paahtaa greipit viipaleina.

Verigreippireseptejä

Aamupalalle. Testaa täydellinen makeankirpeä kombo: paahdetut verigreippiviipaleet ja hunajaleivät.

Salaatteja. Verigreippi on ihanan raikas pari lohelle: kokeile reseptit lohi-leipäjuustosalaattia greippilohkoilla ja greippikastikkeella ja teriyakilohta punakaalin ja verigreipin kera. Lempeät avokado ja kananmunat tykkäävät räiskyvästä greipistä, mutta jos kaipaat jotain superraikasta, parita verigreippiä ja ohueksi viipaloitu fenkolia. Todellisen sitrusfanin kannattaa tarttua simppeliin appelsiinia ja greippiä yhdistelevään salaattiin.

Juomia. Purista alkoholittomaan drinkkiin greipistä upean pinkki väri, surauta piristävää smoothieta greipistä, ananaksesta, porkkanasta ja inkivääristä tai testaa raikas greippi-timjami-punch.

Jälkkäreitä. Jos rakastat jälkiruokia raikkaalla vivahteella, testaa greipillä piristettyä appelsiinitrifleä. Aikuisille sopivat makeassa viinissä marinoidut sitrukset. Erityisen raikkaan aterian päätöksen tarjoaa värikäs ja eksoottinen hedelmäsalaatti. Tuttu sitruuna-marenkipiirakka nousee ihan uusiin sfääreihin verigreipillä.

Täältä löydät kaikki herkulliset greippireseptimme!

Kommentoi »