Maku

Lohi-verigreippisalaatti punakaalipohjalla

2 h 35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
2 h
Teriyakikastikkeella marinoidut lohiviipaleet saavat kaverikseen raikkaankirpeää verigreippiä ja marinoidun punakaalipohjan. Tämä salaatti tarjoaa myös silmänruokaa!
GL
MA
MU
4.7
0
Julkaistu: 21.3.2016


Ainekset (4 annosta)

Punakaalipohja

  • 600 gpunakaalia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kplporkkanaa (iso)

Kaalin kastike

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 rkllimettimehua
  • 1 1/2 rklvaahterasiirappia
  • 1 tlsinappia (makeaa)
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)

Lisäksi

  • 2 rklseesaminsiemeniä

Lohi-verigreippitäyte

  • 400 glohifileetä (nahatonta)

Lohen marinadi

  • 1/2 kplverigreippiä (puristettu mehu)
  • 2 rklteriyakikastiketta
  • 1 rkloliiviöljyä

Paistamiseen

  • 1 rklruokaöljyä

Lisäksi

  • 1 1/2 kplverigreippiä
Tulosta
Valmista ensin punakaalipohja. Raasta punakaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon esimerkiksi juustohöylällä. Ripottele kaalille suola ja sekoita hyvin.
Pese, kuori ja suikaloi porkkana kaalin joukkoon esimerkiksi kuorimaveitsellä.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaatin joukkoon.
Ripottele pinnalle siemenet. Anna salaattipohjan maustua jääkaapissa peitettynä vähintään tunnin ajan.
Valmista sitten lohitäyte. Viipaloi lohi.
Yhdistä kulhossa marinadin ainekset. Lisää lohiviipaleet ja anna niiden maustua marinadissa noin tunti.
Kuori ja leikkaa verigreipit tai -appelsiinit ohuiksi viipaleiksi.
Paista lohiviipaleet nopeasti öljyssä kuumalla pannulla tai parilalla.
Nosta salaattipohjan päälle lohta ja veriappelsiinia. Lisää haluamasi kastike. Kokeile lohisalaatin kanssa esimerkiksi aasialaista kastiketta rai makeaa chilikastiketta.
MITÄ PIDIT?
4.67
Kommentoi »