Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohi-verigreippisalaatti punakaalipohjalla

2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h 0 min

Teriyakikastikkeella marinoidut lohiviipaleet saavat kaverikseen raikkaankirpeää verigreippiä ja marinoidun punakaalipohjan. Tämä salaatti tarjoaa myös silmänruokaa!

21.3.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Punakaalipohja
600 g
punakaalia
3/4 tl
suolaa
1 kpl
porkkanaa (iso)
Kaalin kastike
3 rkl
oliiviöljyä
1 1/2 rkl
limettimehua
1 1/2 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
sinappia (makeaa)
1/2 tl
mustapippuria (rouhittuna)
Lisäksi
2 rkl
seesaminsiemeniä
Lohi-verigreippitäyte
400 g
lohifileetä (nahatonta)
Lohen marinadi
1/2 kpl
verigreippiä (puristettu mehu)
2 rkl
teriyakikastiketta
1 rkl
oliiviöljyä
Paistamiseen
1 rkl
ruokaöljyä
Lisäksi
1 1/2 kpl
verigreippiä

Valmista ensin punakaalipohja.

Raasta punakaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon esimerkiksi juustohöylällä. Ripottele kaalille suola ja sekoita hyvin.

Pese, kuori ja suikaloi porkkana kaalin joukkoon esimerkiksi kuorimaveitsellä.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele kastike salaatin joukkoon.

Ripottele pinnalle siemenet. Anna salaattipohjan maustua jääkaapissa peitettynä vähintään tunnin ajan.

Valmista sitten lohitäyte.

Viipaloi lohi.

Yhdistä kulhossa marinadin ainekset. Lisää lohiviipaleet ja anna niiden maustua marinadissa noin tunti.

Kuori ja leikkaa verigreipit tai -appelsiinit ohuiksi viipaleiksi.

Paista lohiviipaleet nopeasti öljyssä kuumalla pannulla tai parilalla.

Nosta salaattipohjan päälle lohta ja veriappelsiinia. Lisää haluamasi kastike. Kokeile lohisalaatin kanssa esimerkiksi aasialaista kastiketta rai makeaa chilikastiketta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt