Kotivinkki

Uuniribsit – mausta liha kirpeässä verigreippimarinadissa ja paista herkullisen meheväksi

2 h 15 min
MA
MU
4
0

Ribsitkö muka ainoastaan grilliruokaa? Mitä vielä! Kierittele rasvainen possu kirpeässä verigreippimarinadissa ja paista herkkupalat meheviksi uunissa.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Uuniribsit

  • n. 1 kgpossun babyribsiä

Kastike

  • 1 dlverigreipin mehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rklmuscovadosokeria
  • 2 rklsoijaa
  • 2 rklhoisin-kastiketta
  • 1 rklsrirachaa

Lisäksi

  • 200 griisinuudeleita
  • 2paksoita
  • 5kevätsipulia
  • ½ rku korianteria
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Uuniribsit valmistuvat näin:

  1. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja hiero kastike kauttaaltaan ribseille. Anna lihan maustua noin tunti huoneenlämmössä.
  2. Kypsennä ribsejä 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes liha juuri ja juuri alkaa irrota luista. Mausta kypsät uuniribsit suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoa uuniribsien lisäkkeenä keitettyjä riisinuudeleita ja tilkassa öljyä pikapaistettua paksoita. Pilko annosten päälle tuoretta kevätsipulia ja korianteria. Valele annoksille lopuksi lihoista irronnutta paistinlientä.

MITÄ PIDIT?
4