Kotivinkki

Uuniribsit – mausta liha kirpeässä verigreippimarinadissa ja paista herkullisen meheväksi

2 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen2 h
Ribsitkö muka ainoastaan grilliruokaa? Mitä vielä! Kierittele rasvainen possu kirpeässä verigreippimarinadissa ja paista herkkupalat meheviksi uunissa.
MA
MU
4
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Uuniribsit

  • n. 1 kgpossun babyribsiä

Kastike

  • 1 dlverigreipin mehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rklmuscovadosokeria
  • 2 rklsoijaa
  • 2 rklhoisin-kastiketta
  • 1 rklsrirachaa

Lisäksi

  • 200 griisinuudeleita
  • 2paksoita
  • 5kevätsipulia
  • ½ rku korianteria
  • suolaa
  • mustapippuria
Tulosta

Uuniribsit valmistuvat näin:

  1. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja hiero kastike kauttaaltaan ribseille. Anna lihan maustua noin tunti huoneenlämmössä.
  2. Kypsennä ribsejä 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes liha juuri ja juuri alkaa irrota luista. Mausta kypsät uuniribsit suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoa uuniribsien lisäkkeenä keitettyjä riisinuudeleita ja tilkassa öljyä pikapaistettua paksoita. Pilko annosten päälle tuoretta kevätsipulia ja korianteria. Valele annoksille lopuksi lihoista irronnutta paistinlientä.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »