Maku

Greippi-lohisalaatti

15 min
5
0

Greippi-lohisalaatti

Kirpsakka greippi tuo lohisalaattiin uutta potkua! Lohi, kotijuusto ja leipäkrutongit tekevät raikkaasta salaatista ruokaisan ja raikas greippi-vinegretti viimeistelee kokonaisuuden.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplgreippiä
  • 400 gsavukalaa (lohta)
  • 250 gkotijuustoa (tai munajuustoa)
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Vinegretti

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklgreippitäysmehua
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Krutongit

  • 2 kplgrahamleipäviipaletta (kuutioituna)
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kuori greipit ja käsittele hedelmälohkot terävällä veitsellä kalvottomiksi. Ota talteen 2 rkl greippimehua vinegrettiä varten.

Käsittele lohi ruodottomaksi ja hienonna sitä hieman haarukalla.

Viipaloi kotijuusto.

Huuhtele salaatti tarvittaessa. Sommittele salaatin ainekset lautasille tai annosvadille.

Yhdistä vinegretin ainekset ja kaada kastike salaatin päälle.

Paista leipäkuutiot öljyssä pannussa rapeiksi ja kauniin värisiksi. Lisää ne salaatin päälle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä