


Greippi-lohisalaatti
15 min
Kirpsakka greippi tuo lohisalaattiin uutta potkua! Lohi, kotijuusto ja leipäkrutongit tekevät raikkaasta salaatista ruokaisan ja raikas greippi-vinegretti viimeistelee kokonaisuuden.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
greippiä
400 g
savukalaa (lohta)
250 g
kotijuustoa (tai munajuustoa)
1 rku
jääsalaattia
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
tuoretta korianteria (silputtuna)
Vinegretti
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
greippitäysmehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Krutongit
2
grahamleipäviipaletta (kuutioituna)
2 rkl
rypsiöljyä
Greippi-lohisalaatti – ohje:
Kuori greipit ja käsittele hedelmälohkot terävällä veitsellä kalvottomiksi. Ota talteen 2 rkl greippimehua vinegrettiä varten.
Käsittele lohi ruodottomaksi ja hienonna sitä hieman haarukalla.
Viipaloi kotijuusto.
Huuhtele salaatti tarvittaessa. Sommittele salaatin ainekset lautasille tai annosvadille.
Yhdistä vinegretin ainekset ja kaada kastike salaatin päälle.
Paista leipäkuutiot öljyssä pannussa rapeiksi ja kauniin värisiksi. Lisää ne salaatin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat