Maku

Appelsiini-greippisalaatti ja ranskankermakastike

{
Aktiivinen
Passiivinen
Ihanan raikkaaseen sitrussalaattiin sopii täydellisesti creme fraiche -kastike ja pistaasipähkinät!
5
0
Julkaistu: 8.1.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplappelsiinia
  • 1 kplverigreippiä
  • salaattia
  • 1 kplruohosipulia
  • 1 dlpistaasipähkinöitä

Kastike

  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 dlappelsiinimehua (puristettua)
  • suolaa ja mustapippuria
Tulosta
Fileroi appelsiinit ja greipit. Leikkaa pois päädyt. Aseta leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä kulhon päällä. Säästä tippuva mehu, ja purista mehu myös siivujen leikkaamisen jälkeen jääneestä rangasta.
Asettele lautaselle appelsiini- ja greippipalat ja salaatinlehdet. Hienonna ruohosipuli ja kuoritut pistaasipähkinät.
Sekoita kastikkeen ainekset. Lusikoi salaatin päälle kastiketta ja sekoita hieman. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja pistaasiapähkinää.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »