Appelsiini-greippisalaatti ja ranskankermakastike

5
0

Appelsiini-greippisalaatti ja ranskankermakastike

Ihanan raikkaaseen sitrussalaattiin sopii täydellisesti creme fraiche -kastike ja pistaasipähkinät!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplappelsiinia
  • 1 kplverigreippiä
  • salaattia
  • 1 kplruohosipulia
  • 1 dlpistaasipähkinöitä

Kastike

  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 dlappelsiinimehua (puristettua)
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Fileroi appelsiinit ja greipit. Leikkaa pois päädyt. Aseta leikattu pääty leikkuulautaa vasten, ja leikkaa kuoret sivuilta parin sentin osissa hedelmän pyöreää muotoa myötäillen. Leikkaa jäljelle jääneet valkoiset osat pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi kalvojen väleistä kulhon päällä. Säästä tippuva mehu, ja purista mehu myös siivujen leikkaamisen jälkeen jääneestä rangasta.

Asettele lautaselle appelsiini- ja greippipalat ja salaatinlehdet. Hienonna ruohosipuli ja kuoritut pistaasipähkinät.

Sekoita kastikkeen ainekset. Lusikoi salaatin päälle kastiketta ja sekoita hieman. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja pistaasiapähkinää.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä