Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lampaanfileesalaatti ja inkiväärikastike

30 min

Lammassalaatin juju on raikas inkiväärikastike. Malta jättää fileet ihanan punertaviksi. Luksussalaatti sopii juhlaan. Lampaanfileet saavat upean vivahteen inkiväärikastikkeesta ja verigreipistä.

8.4.2017
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
lampaan sisäfileetä
1 tl
suolaa
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria
2 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä
Inkiväärikastike
1 dl
pähkinäöljyä
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 tl
ruokokidesokeria
1/4 tl
chilihiutaleita
1/4 tl
suolaa
Lisäksi
4 kpl
sydänsalaattia (pieniä tai 1 Cosmopolitan-salaatti)
125 g
vuonankaalia eli machesalaattia (1 rasia)
1 dl
cashewpähkinöitä
1 kpl
verigreippi

Hiero lihoihin suola, timjami ja mustapippuri. Anna niiden maustua huoneenlämmössä tunti.

Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin. Ravista sekaisin ja jätä odottamaan.

Huuhtele ja linkoa salaatit. Revi rapea salaatti pienemmiksi paloiksi ja käytä vuonankaali sellaisenaan. Siirrä salaatit tarjoiluvadille.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Kuori verigreippi hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Paista lampaanfileet voi-öljyseoksessa pinnaltaan kauniin värisiksi ja sisältä punertaviksi. Paistoaika on noin 2 minuuttia/puoli.

Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä viisi minuuttia.

Leikkaa liha terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Sommittele lihaviipaleet ja pähkinät salaatin päälle. Valuta päälle kastike. Tarjoa heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt