Maku

Lampaanfileesalaatti ja inkiväärikastike

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Lammassalaatin juju on raikas inkiväärikastike. Malta jättää fileet ihanan punertaviksi. Luksussalaatti sopii juhlaan. Lampaanfileet saavat upean vivahteen inkiväärikastikkeesta ja verigreipistä.
GL
MU
0
0
Julkaistu: 8.4.2017


Ainekset (6 annosta)

  • 500 glampaan sisäfileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklvoita
  • 2 rklrypsiöljyä

Inkiväärikastike

  • 1 dlpähkinäöljyä
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlruokokidesokeria
  • 1/4 tlchilihiutaleita
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 4 kplsydänsalaattia (pieniä tai 1 Cosmopolitan-salaatti)
  • 125 gvuonankaalia eli machesalaattia (1 rasia)
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 1 kplverigreippi
Tulosta

Hiero lihoihin suola, timjami ja mustapippuri. Anna niiden maustua huoneenlämmössä tunti.

Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin. Ravista sekaisin ja jätä odottamaan.

Huuhtele ja linkoa salaatit. Revi rapea salaatti pienemmiksi paloiksi ja käytä vuonankaali sellaisenaan. Siirrä salaatit tarjoiluvadille.

Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Kuori verigreippi hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Paista lampaanfileet voi-öljyseoksessa pinnaltaan kauniin värisiksi ja sisältä punertaviksi. Paistoaika on noin 2 minuuttia/puoli.

Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä viisi minuuttia.

Leikkaa liha terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Sommittele lihaviipaleet ja pähkinät salaatin päälle. Valuta päälle kastike. Tarjoa heti.

Kommentoi »