Maku

Verigreippipiirakka – murotaikinapohjainen sitrusherkku saa täytteekseen verigreippikiisseliä

3 h 20 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen2 h 50 min
Verigreippipiirakka on ehdottomasti sinun juttusi, jos tykkäät sitruksisista leivonnaisista. Suklaalla terästetty murotaikinapohja ja pehmeä verigreippitäyte muodostavat yhdessä täydellisen parin.
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (12 annosta)

  • 1 pkt (380 g)kauramurotaikinaa (pakaste)
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 20 gtummaa suklaata rouhittuna

Täyte

  • 2½ dlverigreippimehua (tarvitset n. 2 hedelmää)
  • 1½ dlsokeria
  • 2keltuaista
  • 2½ rklmaissitärkkelystä
  • 25 gvoita

Koristelu

  • 3pientä marenkia
  • 1 rkloransseja koristerakeita
Tulosta

Verigreippipiirakka leivotaan näin:

  1. Vaivaa sulanutta piirakkataikinaa pöydällä kaakaojauheen ja suklaarouheen päällä, kunnes ne ovat sekoittuneet taikinaan ja se on muuttunut ruskeaksi. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä vuokasi mukaan suorakaiteeksi tai pyöreäksi (ø 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
  2. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa täytekiisselin aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen kuin kaadat täytteen piirakkapohjan päälle.
  4. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin asettumaan vähintään pariksi tunniksi tai mielellään yön yli.
  5. Koristele verigreippipiirakka marenkimuruilla ja koristerakeilla.
MITÄ PIDIT?
0