Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Verigreippipiirakka – murotaikinapohjainen sitrusherkku saa täytteekseen verigreippikiisseliä

3 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 50 min

Verigreippipiirakka on ehdottomasti sinun juttusi, jos tykkäät sitruksisista leivonnaisista. Suklaalla terästetty murotaikinapohja ja pehmeä verigreippitäyte muodostavat yhdessä täydellisen parin.

26.3.2020
Reseptin ainekset
12 annosta
1 pkt (380 g)
kauramurotaikinaa (pakaste)
1 rkl
kaakaojauhetta
20 g
tummaa suklaata rouhittuna
Täyte
2½ dl
verigreippimehua (tarvitset n. 2 hedelmää)
1½ dl
sokeria
2
keltuaista
2½ rkl
maissitärkkelystä
25 g
voita
Koristelu
3
pientä marenkia
1 rkl
oransseja koristerakeita

Verigreippipiirakka – ohje:

  1. Vaivaa sulanutta piirakkataikinaa pöydällä kaakaojauheen ja suklaarouheen päällä, kunnes ne ovat sekoittuneet taikinaan ja se on muuttunut ruskeaksi. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä vuokasi mukaan suorakaiteeksi tai pyöreäksi (ø 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
  2. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa täytekiisselin aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen kuin kaadat täytteen piirakkapohjan päälle.
  4. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin asettumaan vähintään pariksi tunniksi tai mielellään yön yli.
  5. Koristele verigreippipiirakka marenkimuruilla ja koristerakeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt