Kotivinkki

Verigreippipiiras – herkku, joka hurmaa rouhealla keksipohjalla ja raikkaalla tuorejuustotäytteellä

1 h 5 min
KA
0
0

Verigreippipiiras on samaan aikaan ihanan täyteläinen sekä raikas herkku. Piiraan keksipohjan päälle levitetään tuorejuustosta ja ranskankermasta sekoitettu täyte, jota maustaa verigreipin kuoriraaste.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8–10 annosta )

Verigreippipiiras

  • 200 gkaurakeksejä
  • 70 gvoita (sulatettuna)
  • 400 gappelsiini- tai vaniljatuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
  • 100 granskankermaa (huoneenlämpöisenä)
  • 2kananmunaa (huoneenlämpöisenä)
  • 2–3 rkl sokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1–2 verigreipin kuoriraaste
  • verigreippisiivuja

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Verigreippipiiras leivotaan näin:

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Lisää voisula. Sekoita massaa, kunnes se on sopivan muotoiltavaa. Kaada massa esimerkiksi 12 x 35 -senttiseen vuokaan ja painele se tasaiseksi reunoille saakka. Laita jääkaappiin vartiksi.
  2. Paista 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Leikkaa sillä aikaa verigreipistä siivuja ja leikkaa kuoret pois. Nosta siivut hetkeksi liinan tai talouspaperin päälle.
  3. Notkista tuorejuusto ja lisää ranskankerma. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita loput ainekset verigreippisiivuja lukuun ottamatta joukkoon.
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita verigreipin siivuja pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita folio päälle.
  5. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Verigreippipiiras on parhaimmillaan oltuaan yön yli jääkaapissa.

Vinkki!

Voit tehdä samalla reseptillä piiraan myös appelsiinista tai veriappelsiinista.

MITÄ PIDIT?
0