Maku

Sitrussalaatti ja minttulabneh – kokoa kirpsakka salaatti suosikkisitruksistasi

2 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen2 h
Sitrussalaatti on raikas lisäke, jonka voit valmistaa lempisitruksistasi. Kivaa kirpakkaa makua saat lisäämällä sumakkia. Jogurtista valutettava labneh eli tuorejuuston tyyppinen tahna pehmentää salaatin kermaisuuden. Lopputulos on sitä kiinteämpää, mitä kauemmin sen antaa valua.
MU
GL
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

  • 2veriappelsiinia tai klementiiniä
  • 1verigreippi
  • 1hunajapomelo tai sweetie
  • 1 tlsumakkia (esim. Al´fez)

Minttulabneh

  • 1pieni valkosipulinkynsi
  • ⅓ rkuminttua
  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlsitruunankuoriraastetta

Koristelu

  • 1 rklmintunlehtiä
Tulosta

Sitrussalaatti ja minttulabneh valmistetaan näin:

  1. Aloita labnehista. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna minttu. Sekoita jogurtin joukkoon suola, valkosipuli, minttu ja sitruunankuoriraaste. Kaada seos harsolla vuorattuun lävikköön ja nosta lävikkö kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Anna valua vähintään 2 tuntia.
  2. Leikkaa appelsiinit ja klementiinit kuorettomiksi. Viipaloi hedelmät. Leikkaa greippi kuorettomaksi ja lohko hedelmälihat. Kuori pomelo ja paloittele hedelmälihat.
  3. Kokoa salaatti sitruksista ja ripottele päälle sumakkia. Koristele sitrussalaatti mintunlehdillä ja tarjoa annos labnehin kanssa.

Vinkki!

Sumakkipensaan marjoista tehty sitruksinen ja hiukan hapan sumakki on monikäyttöinen salaattien, dippien, riisin, kuskusin, vokkien, kalaruokien ja leipien maustaja. Sumakkia löytää hyvin varustetuista ruokakaupoista.

MITÄ PIDIT?
0