


Sitrussalaatti ja minttulabneh – kokoa kirpsakka salaatti suosikkisitruksistasi
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Sitrussalaatti on raikas lisäke, jonka voit valmistaa lempisitruksistasi. Kivaa kirpakkaa makua saat lisäämällä sumakkia. Jogurtista valutettava labneh eli tuorejuuston tyyppinen tahna pehmentää salaatin kermaisuuden. Lopputulos on sitä kiinteämpää, mitä kauemmin sen antaa valua.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
veriappelsiinia tai klementiiniä
1
verigreippi
1
hunajapomelo tai sweetie
1 tl
sumakkia (esim. Al´fez)
Minttulabneh
1
pieni valkosipulinkynsi
⅓ rku
minttua
400 g
turkkilaista jogurttia
½ tl
suolaa
½ tl
sitruunankuoriraastetta
Koristelu
1 rkl
mintunlehtiä
Sitrussalaatti ja minttulabneh valmistetaan näin:
- Aloita labnehista. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna minttu. Sekoita jogurtin joukkoon suola, valkosipuli, minttu ja sitruunankuoriraaste. Kaada seos harsolla vuorattuun lävikköön ja nosta lävikkö kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Anna valua vähintään 2 tuntia.
- Leikkaa appelsiinit ja klementiinit kuorettomiksi. Viipaloi hedelmät. Leikkaa greippi kuorettomaksi ja lohko hedelmälihat. Kuori pomelo ja paloittele hedelmälihat.
- Kokoa salaatti sitruksista ja ripottele päälle sumakkia. Koristele sitrussalaatti mintunlehdillä ja tarjoa annos labnehin kanssa.
Vinkki!
Sumakkipensaan marjoista tehty sitruksinen ja hiukan hapan sumakki on monikäyttöinen salaattien, dippien, riisin, kuskusin, vokkien, kalaruokien ja leipien maustaja. Sumakkia löytää hyvin varustetuista ruokakaupoista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat