Maku

Helppo greippicurd

2 h 30 min
0
0

Helppo greippicurd

GL
0
0
Lemon curdin tapaan tehty greippitahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplverigreippiä
  • 3 kplison munan keltuaista
  • 1 1/4 dlhillosokeria
  • 50 gkylmää voita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Raasta toisesta greipistä kuori (2 tl). Purista molemmista greipeistä mehut. Pane kuoriraaste ja mehu kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin desi mehua.

Erottele keltuaiset metallikulhoon, lisää sokeri ja vatkaa ainekset sekaisin. Lisää greippimehu samalla vatkaten. Nosta kulho vesihauteeseen poreilevan veden päälle. Kuumenna seosta koko ajan hyvin vatkaten, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Anna jäähtyä hetki.

Lisää kylmä voi nokareina vatkaimella vatkaten. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.

Tarjoa tahnaa paahtoleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä