Maku

Helppo greippicurd

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Lemon curdin tapaan tehty greippitahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
GL
KA
0
0
Julkaistu: 13.9.2017


Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplverigreippiä
  • 3 kplison munan keltuaista
  • 1 1/4 dlhillosokeria
  • 50 gkylmää voita
Tulosta

Raasta toisesta greipistä kuori (2 tl). Purista molemmista greipeistä mehut. Pane kuoriraaste ja mehu kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin desi mehua.

Erottele keltuaiset metallikulhoon, lisää sokeri ja vatkaa ainekset sekaisin. Lisää greippimehu samalla vatkaten. Nosta kulho vesihauteeseen poreilevan veden päälle. Kuumenna seosta koko ajan hyvin vatkaten, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Anna jäähtyä hetki.

Lisää kylmä voi nokareina vatkaimella vatkaten. Nosta valmis greippicurd jääkaappiin pariksi tunniksi.

Tarjoa greippicurdia paahtoleivän kanssa.

Kommentoi »