Maku

Helppo greippicurd

2 h 30 min
GL
KA
0
0

Lemon curdin tapaan tehty greippitahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplverigreippiä
  • 3 kplison munan keltuaista
  • 1 1/4 dlhillosokeria
  • 50 gkylmää voita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Raasta toisesta greipistä kuori (2 tl). Purista molemmista greipeistä mehut. Pane kuoriraaste ja mehu kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin desi mehua.

Erottele keltuaiset metallikulhoon, lisää sokeri ja vatkaa ainekset sekaisin. Lisää greippimehu samalla vatkaten. Nosta kulho vesihauteeseen poreilevan veden päälle. Kuumenna seosta koko ajan hyvin vatkaten, kunnes se sakenee kiisselimäiseksi. Anna jäähtyä hetki.

Lisää kylmä voi nokareina vatkaimella vatkaten. Nosta valmis greippicurd jääkaappiin pariksi tunniksi.

Tarjoa greippicurdia paahtoleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0