Maku

Syksyn suolaiset leivonnaiset

Syksyn suolaiset leivonnaiset

Syksyn runsas sato inspiroi kotileipuria. Mehevät suolaiset piirakat ja leivät ovat hyvä tapa nauttia juuresten ja kasvisten parhaasta sesongista.
Mainos

Täytettä taikinoille

Miedonmakuiset piiraspohjat vaativat täytteeltä makua. Ennen pohjalle levitystä täyteainekset yleensä kypsennetään tai kuullotetaan paistinpanulla ja maustetaan hyvin. Maistelemalla kannattaa varmistaa, että suolaa, pippuria, yrttejä ja muita mausteita on riittävästi. Neutraalit täytteet imevät makuja yllättävän paljon.

Jotta piiras pysyy kasassa, täyteainekset sidotaan yleensä munamaidolla. Munia tarvitaan 1 kpl jokaista 1 dl nestettä (esim. maitoa, kermaa, ranskankermaa, kermaviiliä) kohden. Myös sidosaine on syytä on syytä maustaa. Erilaiset juustot tuovat lisämakua ja rakennetta piiraille. Piiraan voit tehdä myös munattomana.

Julkaistu: 9.8.2010
Katso myös nämä