Kuvat
Julkaistu 23.9.2007

Kurpitsasämpylät
Reseptin ainekset (25 kpl)
- 4 dlvettä
- 50 ghiivaa
- 2 rklsiirappia
- 2 tlsuolaa
- 400 gkurpitsaa
- 8 dlsämpyläjauhoja
- 1/2 dlrypsiöljyä
Voiteluun
- 1 kplmunaa
Pinnalle
- 1 dlkurpitsansiemeniä
Kurpitsasämpylät – ohje:
Kuutioi kurpitsa ja keitä ne kypsiksi. Soseuta puolet kuutioista. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon siirappi, suola kurpitsasose ja -kuutiot.
Alusta myös sämpyläjauhot ja öljy taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
Kumoa taikina jauhoiselle leivinpöydälle. Jaa taikina kahtia, pyöritä palat tangoksi ja jaa kumpikin pieniksi paloiksi.
Pyöritä palaset sämpylöiksi ja nosta pellille, leivinpaperin päälle kohoamaan.
Voitele sämpylät munalla ja koristele pinnat kurpitsansiemenillä.
Paista kurpitsasämpylöitä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia.