Punajuurigalette aateloidaan vuohenjuustolla ja timjamilla – tätä suolaista herkkupalaa on lähes mahdoton vastustaa!
1 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
40 minPunajuurigalette on mukavan rento suolainen piirakka, joka sopii yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin. Punajuurigaletessa ihastuttaa täydellinen makutrio: punajuuri, vuohenjuusto ja timjami.
KA
5
Kuvat
Julkaistu 6.11.2018

Punajuurigalette aateloidaan vuohenjuustolla ja timjamilla – tätä suolaista herkkupalaa on lähes mahdoton vastustaa!
Reseptin ainekset (4 annosta)
Taikina
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlsuolaa
- 1 dlvettä
- ½ dloliiviöljyä
Täytteet
- 3–5punajuurta
- 1 rklrypsiöljyä
- 3timjaminoksaa
- 1 rklhunajaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1kananmuna voiteluun
- 100 gvuohenjuustoa
Punajuurigalette – ohje:
- Sekoita suola vehnäjauhoihin. Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin.
- Kuori punajuuret ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Paista punajuuria paistinpannulla rypsiöljyssä. Lisää timjaminoksat ja hunaja. Paista, kunnes punajuuret ovat hieman pehmentyneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä.
- Kauli tai painele taikina leivinpaperin päällä noin 40-senttiseksi pyöreäksi levyksi. Levitä punajuuriviipaleet taikinalle jättäen reilusti tyhjää reunoille.
- Käännä reunat osittain punajuurien päälle ja voitele reunat munalla. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
- Murenna valmiin punajuurigaletten päälle vuohenjuustoa ja koristele timjaminlehdillä.

Lindströminpeltilihis – punastunut retroherkku villitsee
Maku

Gluteenittomat ja vegaaniset syysmuffinit – illanistujaisten värikkäimmät suolapalat
Kotivinkki

Tämä punajuurileipä kannattaa leipoa
Kotivinkki

Punajuuri-vuohenjuustoquiche
Maku

Punajuuri-naattipiirakka – mehevä sadonkorjuuherkku
Maku

Punajuuri- tarte tatin
Maku

Punajuuri-vuohenjuustopaistos rapeiden filotaikinakerrosten päällä
Kotivinkki

Punajuuripiirakka
Kotivinkki