Kotivinkki

Punajuurigalette aateloidaan vuohenjuustolla ja timjamilla – tätä suolaista herkkupalaa on lähes mahdoton vastustaa!

1 h
KA
0
0

Punajuurigalette on mukavan rento suolainen piirakka, joka sopii yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin. Punajuurigaletessa ihastuttaa täydellinen makutrio: punajuuri, vuohenjuusto ja timjami.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlvettä
  • ½ dloliiviöljyä

Täytteet

  • 3–5punajuurta
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3timjaminoksaa
  • 1 rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1kananmuna voiteluun
  • 100 gvuohenjuustoa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Punajuurigalette valmistuu näin:

  1. Sekoita suola vehnäjauhoihin. Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  2. Kuori punajuuret ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Paista punajuuria paistinpannulla rypsiöljyssä. Lisää timjaminoksat ja hunaja. Paista, kunnes punajuuret ovat hieman pehmentyneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pannu pois lie­deltä ja anna jäähtyä.
  3. Kauli tai painele taikina leivinpape­rin päällä noin 40-senttiseksi pyöreäksi levyksi. Levitä punajuuriviipaleet taikinalle jättäen reilusti tyhjää reunoille.
  4. Käännä reunat osittain punajuurien päälle ja voitele reunat munalla. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
  5. Murenna valmiin punajuurigaletten päälle vuohenjuustoa ja koristele timjaminlehdillä.
MITÄ PIDIT?
0