5(3)
Punajuurigalette aateloidaan vuohenjuustolla ja timjamilla – tätä suolaista herkkupalaa on lähes mahdoton vastustaa!
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Punajuurigalette on mukavan rento suolainen piirakka, joka sopii yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin. Punajuurigaletessa ihastuttaa täydellinen makutrio: punajuuri, vuohenjuusto ja timjami.
6.11.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Taikina
3 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1 dlvettä
½ dloliiviöljyä
Täytteet
3–5punajuurta
1 rklrypsiöljyä
3timjaminoksaa
1 rklhunajaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
1kananmuna voiteluun
100 gvuohenjuustoa

Punajuurigalette – ohje:

  1. Sekoita suola vehnäjauhoihin. Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  2. Kuori punajuuret ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Paista punajuuria paistinpannulla rypsiöljyssä. Lisää timjaminoksat ja hunaja. Paista, kunnes punajuuret ovat hieman pehmentyneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pannu pois lie­deltä ja anna jäähtyä.
  3. Kauli tai painele taikina leivinpape­rin päällä noin 40-senttiseksi pyöreäksi levyksi. Levitä punajuuriviipaleet taikinalle jättäen reilusti tyhjää reunoille.
  4. Käännä reunat osittain punajuurien päälle ja voitele reunat munalla. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
  5. Murenna valmiin punajuurigaletten päälle vuohenjuustoa ja koristele timjaminlehdillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo