Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäkurpitsaleipä katoaa nopeasti parempiin suihin! Upota kurpitsasato mehevään lämpimäiseen – katso ohje

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Kesäkurpitsaleipä on kaunis ja ihanan mehevä! Leipä saa vihertävän värinsä taikinaan upotetusta raasteesta. Leikkaa leivän pinnalle reilusti ohuita viipaleita, jotka käpertyvät hauskasti uunissa.

15.9.2020
Reseptin ainekset
12 palaa
Kesäkurpitsaleipä
3 dl
kesäkurpitsaraastetta
3 dl
vettä
25 g
tuorehiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
siirappia
½ dl
kurpitsansiemeniä
3 dl
täysjyvävehnäjauhoja
4½ dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
20
ohutta kesäkurpitsaviipaletta
½ dl
kurpitsansiemeniä

Kesäkurpitsaleipä leivotaan näin:

  1. Leikkaa ensin kesäkurpitsasta ohuita viipaleita, jotka tulevat leivän päälle. Raasta kurpitsa karkealla terällä. Jos raaste on hyvin kosteaa, purista siitä ylimääräinen neste pois.
  2. Mittaa raaste ja vesi kulhoon. Kuumenna kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
  3. Lisää suola, siirappi, siemenet ja täysjyväjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  4. Voitele leipävuoka (noin 1,5 l). Kumoa taikina vuokaan ja painele tasaiseksi. Asettele kesäkurpitsaviipaleet limittäin leivän päälle. Ripottele kurpitsansiemenet pinnalle.
  5. Kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 50–60 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja kumoa leipä vuoasta. Leikkaa jäähtyneenä.

Vinkki!

Voit leipoa kesäkurpitsataikinasta myös sämpylöitä, mutta lisää tällöin taikinaan sen verran jauhoja, että saat siitä kiinteämmän.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt