Sadonkorjuupiirakka – kauniin ristikon alle piiloutuu kunnon kasa kasviksia
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Muhkea sadonkorjuupiirakka saa ylleen näyttävän, mutta tosi helpon ristikon. Säästä siis nokare pohjataikinaa ja puno syksyn kaunein kasvispiirakka. Videon avulla onnistut taatusti!
Nypi pohjan rasva, jauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kuori sillä aikaa porkkana ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoiden kannat ja siemenet. Suikaloi tai kuutioi kaikki kasvikset.
Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa tai isossa kattilassa, kunnes ne pehmenevät ja osa nesteestä haihtuu. Lisää valutetut aurinkokuivatut tomaatit. Nosta liedeltä.
Ota taikinasta kolmannes sivuun. Kauli loppu taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta se voideltuun piirakkavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele kiinni reunoihin.
Sekoita sulatejuusto, munat ja mausteet. Sekoita joukkoon noin puolet kasvistäytteestä. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä päälle loput kasvikset.
Jaa loppu taikina yhdeksään osaan. Pyörittele kahdeksan palaa hieman vuokaa pidemmiksi naruiksi. Nosta neljä narua pitkittäin täytteen päälle. Nosta joka toinen suikale ylös ja asettele taittokohtaan yksi taikinasuikale poikittain. Laske nostetut suikaleet alas ja nosta nyt ylös ne suikaleet, jotka äsken jäivät paikoilleen. Asettele taas taittokohtaan uusi taikinasuikale ja toista, kunnes ruudukko on valmis. Kauli loppu taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla lehtiä. Koristele lehdet halutessasi cocktailtikulla tai koristeluun tarkoitetulla puikolla. Kiinnitä lehdet munalla tai vedellä ristikon päälle. Jos haluat pintaan kiiltoa, voit voidella kuviot munalla. Kuvan piirakkaa ei ole voideltu.
Paista sadokorjuupiirakkaa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki!
Voit tehdä ruudukosta tiheämmän ohentamalla pohjaa ja lisäämällä taikinasuikaleiden määrää.
Käytä vegaaniseen piirakkaan vegaanista itse tehtyä tai pakastetaikinaa ja sekoita täytteeseen munien ja sulate-juuston sijaan 1 prk soijatuorejuustoa.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Asettele kasvikset päällimmäiseksi, niin ne kurkkivat täytteiden raosta.
Vaihe 2
Nosta neljä narua pitkittäin täytteen päälle.
Vaihe 3
Nosta joka toinen suikale ylös ja asettele taittokohtaan yksi taikinasuikale poikittain.
Vaihe 4
Laske nostetut suikaleet alas ja nosta nyt ylös ne suikaleet, jotka äsken jäivät paikoilleen. Asettele taas taittokohtaan uusi taikinasuikale.
Vaihe 5
Toista, kunnes ruudukko on valmis.
Vaihe 6
Kauli loppu taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla lehtiä. Koristele lehdet halutessasi cocktailtikulla tai koristeluun tarkoitetulla puikolla.
Vaihe 7
Kiinnitä lehdet munalla tai vedellä ristikon päälle.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.