Sadonkorjuupiirakka – kauniin ristikon alle piiloutuu kunnon kasa kasviksia
1 h 20 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
40 minMuhkea sadonkorjuupiirakka saa ylleen näyttävän, mutta tosi helpon ristikon. Säästä siis nokare pohjataikinaa ja puno syksyn kaunein kasvispiirakka. Videon avulla onnistut taatusti!
KA
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.9.2018

Sadonkorjuupiirakka – kauniin ristikon alle piiloutuu kunnon kasa kasviksia
Reseptin ainekset (10 palaa)
Pohja
- 125 gvoita (tai margariinia)
- 4½ dlvehnä- tai hiivaleipäjauhoja
- 1 tlsokeria
- ½ tlsuolaa
- 1muna
- 3 rklvettä (kylmää)
Täyte
- 1iso porkkana
- 3valkosipulinkynttä
- 2paprikaa (punainen ja keltainen)
- ½ (n. 200 g)kesäkurpitsaa
- 3lehtikaalin lehteä
- 3 rkloliiviöljyä
- 1 prk (120 g)aurinkokuivattua tomaattia
- 200 gsulatejuustoa (esim. Valion Olympia)
- 2munaa
- 1 tlsuolaa
- 1 rkltimjamia (hienonnettuna)
- ½ tlmustapippuria
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Sadonkorjuupiirakka valmistetaan näin:
- Nypi pohjan rasva, jauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuori sillä aikaa porkkana ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoiden kannat ja siemenet. Suikaloi tai kuutioi kaikki kasvikset.
- Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa tai isossa kattilassa, kunnes ne pehmenevät ja osa nesteestä haihtuu. Lisää valutetut aurinkokuivatut tomaatit. Nosta liedeltä.
- Ota taikinasta kolmannes sivuun. Kauli loppu taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta se voideltuun piirakkavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele kiinni reunoihin.
- Sekoita sulatejuusto, munat ja mausteet. Sekoita joukkoon noin puolet kasvistäytteestä. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä päälle loput kasvikset.
- Jaa loppu taikina yhdeksään osaan. Pyörittele kahdeksan palaa hieman vuokaa pidemmiksi naruiksi. Nosta neljä narua pitkittäin täytteen päälle. Nosta joka toinen suikale ylös ja asettele taittokohtaan yksi taikinasuikale poikittain. Laske nostetut suikaleet alas ja nosta nyt ylös ne suikaleet, jotka äsken jäivät paikoilleen. Asettele taas taittokohtaan uusi taikinasuikale ja toista, kunnes ruudukko on valmis. Kauli loppu taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla lehtiä. Koristele lehdet halutessasi cocktailtikulla tai koristeluun tarkoitetulla puikolla. Kiinnitä lehdet munalla tai vedellä ristikon päälle. Jos haluat pintaan kiiltoa, voit voidella kuviot munalla. Kuvan piirakkaa ei ole voideltu.
- Paista sadokorjuupiirakkaa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki!
- Voit tehdä ruudukosta tiheämmän ohentamalla pohjaa ja lisäämällä taikinasuikaleiden määrää.
- Käytä vegaaniseen piirakkaan vegaanista itse tehtyä tai pakastetaikinaa ja sekoita täytteeseen munien ja sulate-juuston sijaan 1 prk soijatuorejuustoa.
Valmistus vaihe vaiheelta
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Kasvispiirakka – suolaisessa klassikossa on mehevä täyte ja kunnolla makua
Maku

Spiraalipiirakka – kaunein näkemäsi kasvispiirakka
Maku

Juusto-juurespiirakka
Kotivinkki

Puutarhurin piirakka
Maku

Kantarellipiiraat – lempeissä annospiiraissa maistuvat fenkoli, sienet ja juusto
Maku

Mehevä juusto-parsapiirakka
Kotivinkki

Punajuuri-vuohenjuustoquiche
Maku

Parsakaali-fetapiirakka
Maku

Kantarellikeikaus
Maku