4,2(17)
Kesäkurpitsa-galette
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min
Tee trendikäs galette näppärästi suoraan pellille. Lado ohuen ohuet kesäkurpitsaviipaleet herkullisen sitruuna-ricottatäytteen päälle.
30.8.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 hengelle
Pohja
100 gkylmää voita
3 dlvehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ dlkermaviiliä
½ dlkylmää vettä
2 tlsitruunamehua
Täyte
500 gkesäkurpitsaa
(1 iso tai pari pienempää)
½ tlsuolaa
125 gricottajuustoa
50 gpecorinojuustoa raastettuna
1 rklsitruunamehua
2 tlsitruunan kuorta raastettuna
¼ tlmustapippuria
1 rkltuoretta timjamia
1 rkloliiviöljyä

1. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se tasaiseksi jauhojen ja suolaripauksen joukkoon.

2. Lisää mukaan kermaviili, vesi ja sitruunamehu. Sekoita ainekset nopeasti yhteen käsin.

3. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita taikinapallo jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

4. Viipaloi kesäkurpitsa aivan ohuiksi siivuiksi. Laita siivut siivilään ja ripottele joukkoon suola. Pyöräytä kesäkurpitsat suolan kanssa sekaisin ja jätä valumaan noin puoleksi tunniksi. “Itkettämisen” jälkeen rutistele hellästi vielä ylimääräiset nesteet pois.

5. Sekoita keskenään ricotta- ja pecorinojuustot ja mausta seos sitruunamehulla, sitruunan kuoriraasteella, mustapippurilla ja timjamilla.

6. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla isoksi ympyräksi (halkaisija n. 30 cm). Siirrä kaulittu pohja kaulimen avulla leivinpaperin päälle.

7. Levitä sitruuna-juustotäyte keskelle galette-taikinaa tasaisesti niin, että reunoille jää tyhjää viiden sentin verran.

8. Asettele kesäkurpitsasiivut juustotäytteen päälle ja voitele niiden pinta oliiviöljyllä.

9. Nosta täytteettömät reunat taittamalla kohti keskustaa.

10. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

Vink vink Tee taikina valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä! Kokeile myös italialaisen keittiön herkkua: friteerattuja kesä­kurpitsankukkia.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.