Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäkurpitsa-galette

1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min

Tee trendikäs galette näppärästi suoraan pellille. Lado ohuen ohuet kesäkurpitsaviipaleet herkullisen sitruuna-ricottatäytteen päälle.

30.8.2016
Reseptin ainekset
4 hengelle
Pohja
100 g
kylmää voita
3 dl
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ dl
kermaviiliä
½ dl
kylmää vettä
2 tl
sitruunamehua
Täyte
500 g
kesäkurpitsaa
(1 iso tai pari pienempää)
½ tl
suolaa
125 g
ricottajuustoa
50 g
pecorinojuustoa raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
sitruunan kuorta raastettuna
¼ tl
mustapippuria
1 rkl
tuoretta timjamia
1 rkl
oliiviöljyä

1. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se tasaiseksi jauhojen ja suolaripauksen joukkoon.

2. Lisää mukaan kermaviili, vesi ja sitruunamehu. Sekoita ainekset nopeasti yhteen käsin.

3. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita taikinapallo jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

4. Viipaloi kesäkurpitsa aivan ohuiksi siivuiksi. Laita siivut siivilään ja ripottele joukkoon suola. Pyöräytä kesäkurpitsat suolan kanssa sekaisin ja jätä valumaan noin puoleksi tunniksi. “Itkettämisen” jälkeen rutistele hellästi vielä ylimääräiset nesteet pois.

5. Sekoita keskenään ricotta- ja pecorinojuustot ja mausta seos sitruunamehulla, sitruunan kuoriraasteella, mustapippurilla ja timjamilla.

6. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla isoksi ympyräksi (halkaisija n. 30 cm). Siirrä kaulittu pohja kaulimen avulla leivinpaperin päälle.

7. Levitä sitruuna-juustotäyte keskelle galette-taikinaa tasaisesti niin, että reunoille jää tyhjää viiden sentin verran.

8. Asettele kesäkurpitsasiivut juustotäytteen päälle ja voitele niiden pinta oliiviöljyllä.

9. Nosta täytteettömät reunat taittamalla kohti keskustaa.

10. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt