1. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se tasaiseksi jauhojen ja suolaripauksen joukkoon.
2. Lisää mukaan kermaviili, vesi ja sitruunamehu. Sekoita ainekset nopeasti yhteen käsin.
3. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita taikinapallo jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
4. Viipaloi kesäkurpitsa aivan ohuiksi siivuiksi. Laita siivut siivilään ja ripottele joukkoon suola. Pyöräytä kesäkurpitsat suolan kanssa sekaisin ja jätä valumaan noin puoleksi tunniksi. “Itkettämisen” jälkeen rutistele hellästi vielä ylimääräiset nesteet pois.
5. Sekoita keskenään ricotta- ja pecorinojuustot ja mausta seos sitruunamehulla, sitruunan kuoriraasteella, mustapippurilla ja timjamilla.
6. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla isoksi ympyräksi (halkaisija n. 30 cm). Siirrä kaulittu pohja kaulimen avulla leivinpaperin päälle.
7. Levitä sitruuna-juustotäyte keskelle galette-taikinaa tasaisesti niin, että reunoille jää tyhjää viiden sentin verran.
8. Asettele kesäkurpitsasiivut juustotäytteen päälle ja voitele niiden pinta oliiviöljyllä.
9. Nosta täytteettömät reunat taittamalla kohti keskustaa.
10. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
Vink vink Tee taikina valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä! Kokeile myös italialaisen keittiön herkkua: friteerattuja kesäkurpitsankukkia.