Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mehevä kesäkurpitsalimppu

2 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 15 min

Kesäkurpitsaraaste tekee leivästä ihanan mehevän ja kuohkean. Malta vaivata taikina hyvin ja jättää se tarpeeksi löysäksi, niin saat pian uunista kaksi upeaa kesäkurpitsalimppua.

14.8.2014
Reseptin ainekset
2 kpl
2
kesäkurpitsaa (600 g)
3 dl
vettä
1 ps
kuivahiivaa
½ rkl
suolaa
1 rkl
hunajaa
1 kg
vehnäjauhoja

1. Raasta kesäkurpitsat raastimen karkealla terällä.

2. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää suola, hunaja, kesäkurpitsaraaste ja noin puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää loput jauhot vähitellen hyvin vaivaten. Vaivaa taikina venyväksi ja kimmoisaksi. Taikina on lopulta melko löysää, mutta siitä syntyy kuohkea leipä. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

4. Kumoa taikina reilusti jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan, keplottele osat leivinpaperin päälle uunipellille ja muotoile pitkiksi limpuiksi. Ripottele pinnalle reilusti jauhoja. Anna leipien kohota liinan alla noin 1 tunti. 

5. Paista kesäkurpitsalimppuja 200-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja leivän pohjaa koputtaessa kuuluu ontto ääni.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt