Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäkurpitsapaistos

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Työnnä uuniin herkullinen feta-kesäkurpitsapaistos ja nauti se vaalean leivän kanssa. Paistokseen uppoaa kivasti suurempikin sato. Muista poimia kesäkurpitsat, kun ne ovat vielä melko pieniä ja sieviä.

3.6.2016
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2
pientä kesäkurpitsaa (350–400 g)
6
tomaattia
3
valkosipulinkynttä
¼–½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
200 g
fetaa tai salaattijuustoa
½ dl
oliiviöljyä
Viimeistelyyn
rukolaa
sitruunan mehua

Kesäkurpitsapaistos – ohje:

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös valkosipulinkynnet.
  2. Lado kesäkurpitsan ja tomaatin viipaleet uunivuokaan vuorotellen. Työnnä valkosipuliviipaleita sinne tänne tomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden väleihin.
  3. Ripottele hieman suolaa, reilusti pippuria, hienonnettua basilikaa ja timjamia. Murusta feta kesäkurpitsapaistoksen pinnalle ja valuta lopuksi reilusti oliiviöljyä.
  4. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Viimeistele kesäkurpitsapaistos rukolalla ja sitruunanmehulla. Nauti kesäkurpitsapaistos maalaisleivän kanssa lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt