Kotivinkki

Kesäkurpitsapaistos

1 h
3.7
5

Kesäkurpitsapaistos

KA
5
3.7
Työnnä uuniin herkullinen feta-kesäkurpitsapaistos ja nauti se vaalean leivän kanssa. Paistokseen uppoaa kivasti suurempikin sato. Muista poimia kesäkurpitsat, kun ne ovat vielä melko pieniä ja sieviä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 2pientä kesäkurpitsaa (350–400 g)
  • 6tomaattia
  • 3valkosipulinkynttä
  • ¼–½ tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
  • 200 gfetaa tai salaattijuustoa
  • ½ dloliiviöljyä

Viimeistelyyn

  • rukolaa
  • sitruunan mehua

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

1. Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös valkosipulinkynnet.

2. Lado kesäkurpitsan ja tomaatin viipaleet uunivuokaan vuorotellen. Työnnä valkosipuliviipaleita sinne tänne tomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden väleihin.

3. Ripottele hieman suolaa, reilusti pippuria, hienonnettua basilikaa ja timjamia. Murusta feta kesäkurpitsapaistoksen pinnalle ja valuta lopuksi reilusti oliiviöljyä.

4. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Viimeistele kesäkurpitsapaistos rukolalla ja sitruunanmehulla. Nauti kesäkurpitsapaistos maalaisleivän kanssa lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä