


Kesäkurpitsapaistos
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Työnnä uuniin herkullinen feta-kesäkurpitsapaistos ja nauti se vaalean leivän kanssa. Paistokseen uppoaa kivasti suurempikin sato. Muista poimia kesäkurpitsat, kun ne ovat vielä melko pieniä ja sieviä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2
pientä kesäkurpitsaa (350–400 g)
6
tomaattia
3
valkosipulinkynttä
¼–½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
200 g
fetaa tai salaattijuustoa
½ dl
oliiviöljyä
Viimeistelyyn
rukolaa
sitruunan mehua
Kesäkurpitsapaistos – ohje:
- Viipaloi kesäkurpitsat ja tomaatit noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös valkosipulinkynnet.
- Lado kesäkurpitsan ja tomaatin viipaleet uunivuokaan vuorotellen. Työnnä valkosipuliviipaleita sinne tänne tomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden väleihin.
- Ripottele hieman suolaa, reilusti pippuria, hienonnettua basilikaa ja timjamia. Murusta feta kesäkurpitsapaistoksen pinnalle ja valuta lopuksi reilusti oliiviöljyä.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia. Viimeistele kesäkurpitsapaistos rukolalla ja sitruunanmehulla. Nauti kesäkurpitsapaistos maalaisleivän kanssa lämpimänä tai hieman jäähtyneenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat