Kotivinkki

Kesäkurpitsatahna

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Herkullinen, hennonvihreä manteli-kesäkurpitsatahna syntyy nopeasti ja vaivattomasti. Sen säilyvyys ei ole säilykkeiden luokkaa, mutta menekki on taattu. Lusikoi tahnaa keitetyn pastan kastikkeeksi tai lisäkkeeksi broilerille ja kalalle.
4.3
2
Julkaistu: 16.6.2016


Ainekset (Noin 7 dl tahnaa )

  • 2kesäkurpitsaa (noin 600 g)
  • 150 gkuorittuja manteleita
  • 1 dltuoreita yrttejä
  • (esimerkiksi lehtipersiljaa, rakuunaa
  • basilikaa)
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • ½ dlsitruunan mehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 dlrypsiöljyä
Tulosta

1. Paloittele kesäkurpitsat paloiksi.  

2. Mittaa kaikki ainekset öljyjä lukuun ottamatta teholeikkurilla varustetun monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää öljyt koneen käydessä. Aja tasaiseksi tahnaksi.  

3. Purkita tahna tiiviisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Kesäkurpitsatahna säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4.25
2 kommenttia