


Kesäkurpitsatahna
10 min
Herkullinen, hennonvihreä manteli-kesäkurpitsatahna syntyy nopeasti ja vaivattomasti. Sen säilyvyys ei ole säilykkeiden luokkaa, mutta menekki on taattu. Lusikoi tahnaa keitetyn pastan kastikkeeksi tai lisäkkeeksi broilerille ja kalalle.
Reseptin ainekset
Noin 7 dl tahnaa
2
kesäkurpitsaa (noin 600 g)
150 g
kuorittuja manteleita
1 dl
tuoreita yrttejä
(esimerkiksi lehtipersiljaa, rakuunaa
basilikaa)
1–2
valkosipulinkynttä
½ dl
sitruunan mehua
1 tl
suolaa
1 dl
oliiviöljyä
2 dl
rypsiöljyä
Kesäkurpitsatahna – ohje:
- Paloittele kesäkurpitsat paloiksi.
- Mittaa kaikki ainekset öljyjä lukuun ottamatta teholeikkurilla varustetun monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää öljyt koneen käydessä. Aja tasaiseksi tahnaksi.
- Purkita tahna tiiviisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Kesäkurpitsatahna säilyy jääkaapissa noin 1 viikon.
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat