Kotivinkki

Kesäkurpitsatahna

10 min
4.5
0

Kesäkurpitsatahna

Herkullinen, hennonvihreä manteli-kesäkurpitsatahna syntyy nopeasti ja vaivattomasti. Sen säilyvyys ei ole säilykkeiden luokkaa, mutta menekki on taattu. Lusikoi tahnaa keitetyn pastan kastikkeeksi tai lisäkkeeksi broilerille ja kalalle.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (Noin 7 dl tahnaa )

  • 2kesäkurpitsaa (noin 600 g)
  • 150 gkuorittuja manteleita
  • 1 dltuoreita yrttejä
  • (esimerkiksi lehtipersiljaa, rakuunaa
  • basilikaa)
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • ½ dlsitruunan mehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 dlrypsiöljyä

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

1. Paloittele kesäkurpitsat paloiksi.
 

2. Mittaa kaikki ainekset öljyjä lukuun ottamatta teholeikkurilla varustetun monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää öljyt koneen käydessä. Aja tasaiseksi tahnaksi.
 

3. Purkita tahna tiiviisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Kesäkurpitsatahna säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä