Kesäkurpitsatahna
kasvis
10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen
Herkullinen, hennonvihreä manteli-kesäkurpitsatahna syntyy nopeasti ja vaivattomasti. Sen säilyvyys ei ole säilykkeiden luokkaa, mutta menekki on taattu. Lusikoi tahnaa keitetyn pastan kastikkeeksi tai lisäkkeeksi broilerille ja kalalle.

Reseptin ainekset Noin 7 dl tahnaa
2kesäkurpitsaa (noin 600 g)
150 gkuorittuja manteleita
1 dltuoreita yrttejä
(esimerkiksi lehtipersiljaa, rakuunaa
basilikaa)
1–2valkosipulinkynttä
½ dlsitruunan mehua
1 tlsuolaa
1 dloliiviöljyä
2 dlrypsiöljyä
Kesäkurpitsatahna – ohje:
- Paloittele kesäkurpitsat paloiksi.
- Mittaa kaikki ainekset öljyjä lukuun ottamatta teholeikkurilla varustetun monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää öljyt koneen käydessä. Aja tasaiseksi tahnaksi.
- Purkita tahna tiiviisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Kesäkurpitsatahna säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.