3,7(20)
Kesäkurpitsatahna
kasvis
10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen
Herkullinen, hennonvihreä manteli-kesäkurpitsatahna syntyy nopeasti ja vaivattomasti. Sen säilyvyys ei ole säilykkeiden luokkaa, mutta menekki on taattu. Lusikoi tahnaa keitetyn pastan kastikkeeksi tai lisäkkeeksi broilerille ja kalalle.
Julkaistu 16.6.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset Noin 7 dl tahnaa
2kesäkurpitsaa (noin 600 g)
150 gkuorittuja manteleita
1 dltuoreita yrttejä
(esimerkiksi lehtipersiljaa, rakuunaa
basilikaa)
1–2valkosipulinkynttä
½ dlsitruunan mehua
1 tlsuolaa
1 dloliiviöljyä
2 dlrypsiöljyä

Kesäkurpitsatahna – ohje:

  1. Paloittele kesäkurpitsat paloiksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset öljyjä lukuun ottamatta teholeikkurilla varustetun monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja lisää öljyt koneen käydessä. Aja tasaiseksi tahnaksi.
  3. Purkita tahna tiiviisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Kesäkurpitsatahna säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Suosittelemme myös näitä

2 kommenttia