Kotivinkki

Kesäkurpitsa-tsatsiki

45 min
3
0

Kesäkurpitsa-tsatsiki

Tee tsatsiki kurkun sijaan kesäkurpitsasta. Lopputulos on ihanan kesäinen!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6–8 annosta)

  • 1kesäkurpitsa (400–450 g)
  • ½ tlsuolaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 400 gmaustamatonta turkkilaista jogurttia
  • mustapippuria
  • 1 rklsitruunan mehua

Viimeistelyyn

  • suolaa
  • hyvää neitsytoliiviöljyä
  • tuoretta minttua

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Raasta kesäkurpitsa. Sekoita raasteeseen suola ja anna sen imeä ylimääräistä nestettä pois 15–30 minuuttia. Purista raaste kuivaksi käsin tai siivilässä.

2. Kuori ja hienonna tai raasta valkosipulinkynnet. Yhdistä raaste, valkosipuli, jogurtti, pippuri ja sitruunan mehu. Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

3. Siirrä tarjoiluastiaan ja viimeistele kesäkurpitsa-tsatsiki reilulla lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella tuoretta minttua.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä