


Kesäkurpitsa-tsatsiki
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Tee tsatsiki kurkun sijaan kesäkurpitsasta. Lopputulos on ihanan kesäinen!
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1
kesäkurpitsa (400–450 g)
½ tl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
400 g
maustamatonta turkkilaista jogurttia
mustapippuria
1 rkl
sitruunan mehua
Viimeistelyyn
suolaa
hyvää neitsytoliiviöljyä
tuoretta minttua
Raasta kesäkurpitsa. Sekoita raasteeseen suola ja anna sen imeä ylimääräistä nestettä pois 15–30 minuuttia. Purista raaste kuivaksi käsin tai siivilässä.
Kuori ja hienonna tai raasta valkosipulinkynnet. Yhdistä raaste, valkosipuli, jogurtti, pippuri ja sitruunan mehu. Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Siirrä tarjoiluastiaan ja viimeistele kesäkurpitsa-tsatsiki reilulla lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella tuoretta minttua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat