Kotivinkki

Kesäkurpitsa-tsatsiki

45 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen30 min
Tee tsatsiki kurkun sijaan kesäkurpitsasta. Lopputulos on ihanan kesäinen!
3.67
0
Kuvat Sanna Peurakoski


Ainekset (6–8 annosta)

  • 1kesäkurpitsa (400–450 g)
  • ½ tlsuolaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 400 gmaustamatonta turkkilaista jogurttia
  • mustapippuria
  • 1 rklsitruunan mehua

Viimeistelyyn

  • suolaa
  • hyvää neitsytoliiviöljyä
  • tuoretta minttua
Tulosta

Raasta kesäkurpitsa. Sekoita raasteeseen suola ja anna sen imeä ylimääräistä nestettä pois 15–30 minuuttia. Purista raaste kuivaksi käsin tai siivilässä.

Kuori ja hienonna tai raasta valkosipulinkynnet. Yhdistä raaste, valkosipuli, jogurtti, pippuri ja sitruunan mehu. Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Siirrä tarjoiluastiaan ja viimeistele kesäkurpitsa-tsatsiki reilulla lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella tuoretta minttua.

MITÄ PIDIT?
3.67
Kommentoi »