Kotivinkki

Pienet sienipiiraat – superhelpot suolapalat valmistuvat kaupan valmiista lehtitaikinasta

45 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen15 min
Pienten sienipiiraiden täytteeseen voi käyttää säilöttyjä metsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä. Suolaisten herkkupalojen kasvisversiot valmistuvat helposti jättämällä kinkun pois täytteestä.
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (10 kpl)

  • 1 pkt (500 g)lehti- tai torttutaikinalevyjä
  • 2–3 dlsieniä (esim. tuoreita herkkusieniä, esikäsiteltyjä ja pakastettuja kantarelleja tai kuivattuja suppilovahveroita)
  • ½–1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 tltimjamia
  • 250 gpalvikinkkurouhetta (esim. Atria)
  • ¾ pkt (à 250 g)mascarponejuustoa
  • 1 dlpecorinojuustoa raastettuna

Voiteluun

  • 1kananmuna

Päälle

  • timjaminlehtiä
Tulosta

Pienet sienipiiraat valmistetaan näin:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Esikäsittele sienet. Puhdista ja kuutioi herkkusienet. Sulata ja hienonna pakastesienet. Liota ja hienonna kuivatut sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipulit. Lisää sienet ja jatka kuullotusta, kunnes sienet ovat laiskistuneet. Lisää palvikinkkukuutiot ja anna hetki lämmetä. Mausta pippurilla, timjamilla ja tarvittaessa suolalla. Maista ennen suolan lisäämistä.
  4. Raasta pecorino ja sekoita se mascarponen joukkoon.
  5. Leikkaa jokainen taikina kahdeksi ruuduksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa veitsellä ruutuihin kevyet viillot noin sentin päähän reunasta, niin että viilto muodostaa neliön. Älä viillä taikinaa läpi. Voitele taikinaneliöiden reunat munalla. Levitä taikinoiden sisäneliöihin mascarpone-pecorinotahna ja jaa päälle sieni-palvikinkkutäyte. Ripottele lopuksi päälle timjaminlehtiä.
  6. Kypsennä piiraita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Voit halutessasi tehdä piiraat myös ilman kinkkua. Lisää täytteeseen tällöin ripaus suolaa.

MITÄ PIDIT?
0