Pienet sienipiiraat – superhelpot suolapalat valmistuvat kaupan valmiista lehtitaikinasta
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Pienten sienipiiraiden täytteeseen voi käyttää säilöttyjä metsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä. Suolaisten herkkupalojen kasvisversiot valmistuvat helposti jättämällä kinkun pois täytteestä.
2–3 dlsieniä (esim. tuoreita herkkusieniä, esikäsiteltyjä ja pakastettuja kantarelleja tai kuivattuja suppilovahveroita)
½–1sipuli
1valkosipulinkynsi
1 rklvoita tai öljyä
½ tlmustapippuria
1 tltimjamia
250 gpalvikinkkurouhetta (esim. Atria)
¾ pkt (à 250 g)mascarponejuustoa
1 dlpecorinojuustoa raastettuna
Voiteluun
1kananmuna
Päälle
timjaminlehtiä
Pienet sienipiiraat valmistetaan näin:
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Esikäsittele sienet. Puhdista ja kuutioi herkkusienet. Sulata ja hienonna pakastesienet. Liota ja hienonna kuivatut sienet. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipulit. Lisää sienet ja jatka kuullotusta, kunnes sienet ovat laiskistuneet. Lisää palvikinkkukuutiot ja anna hetki lämmetä. Mausta pippurilla, timjamilla ja tarvittaessa suolalla. Maista ennen suolan lisäämistä.
Raasta pecorino ja sekoita se mascarponen joukkoon.
Leikkaa jokainen taikina kahdeksi ruuduksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa veitsellä ruutuihin kevyet viillot noin sentin päähän reunasta, niin että viilto muodostaa neliön. Älä viillä taikinaa läpi. Voitele taikinaneliöiden reunat munalla. Levitä taikinoiden sisäneliöihin mascarpone-pecorinotahna ja jaa päälle sieni-palvikinkkutäyte. Ripottele lopuksi päälle timjaminlehtiä.
Kypsennä piiraita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki!
Voit halutessasi tehdä piiraat myös ilman kinkkua. Lisää täytteeseen tällöin ripaus suolaa.