Tomaatti-fetapiirakka – makuparien klassikko, joka suorastaan sulaa suuhun
1 h 35 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h 10 minFetan ja tomaatin täydellinen liitto saa piirakassa seurakseen maukkaan kaurapohjan. Tomaatti-fetapiirakan täyte ei kaipaa fetajuuston lisäksi muuta lisättyä suolaa.
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.9.2020

Tomaatti-fetapiirakka – makuparien klassikko, joka suorastaan sulaa suuhun
Ainekset (12 annosta)
Pohja
- 1½ dlkaurajauhoja
- 1½ dlvehnäjauhoja
- ½ dlkaurarouhetta (esim. Myllärin)
- 100 gvoita
Täyte
- 300 gkauralevitettä (esim. Oatly Påmacken)
- 200 gpehmeää fetajuustoa
- 1muna
- ½ tlmustapippuria
- 1 rklbasilikanlehtiä
- 2 tltimjaminlehtiä
- 250 gkirsikkatomaatteja
Koristelu
- 1 rklbasilikanlehtiä
- 1 rkltimjaminlehtiä
Tomaatti-fetapiirakka valmistetaan näin:
- Sekoita jauhot ja rouhe. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Jos seos on murumaista, lisää kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina pysyy koossa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kauli ja nosta taikina piirakkavuokaan (ø 24 cm). Painele pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200 asteessa 15 min.
- Kumoa kauralevitteet kulhoon. Lisää murusteltu feta, muna, pippuri ja yrtit. Kumoa täyte hiukan jäähtyneelle pohjalle. Painele tomaatin puolikkaat täytteeseen leikkauspinta ylöspäin.
- Nosta piirakka takaisin uuniin 25 minuutiksi.
- Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele piirakka basilikan- ja timjaminlehdillä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.42