


Tomaatti-fetapiirakka – makuparien klassikko, joka suorastaan sulaa suuhun
1 h 35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 10 min
Fetan ja tomaatin täydellinen liitto saa piirakassa seurakseen maukkaan kaurapohjan. Tomaatti-fetapiirakan täyte ei kaipaa fetajuuston lisäksi muuta lisättyä suolaa.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
1½ dl
kaurajauhoja
1½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaurarouhetta (esim. Myllärin)
100 g
voita
Täyte
300 g
kauralevitettä (esim. Oatly Påmacken)
200 g
pehmeää fetajuustoa
1
muna
½ tl
mustapippuria
1 rkl
basilikanlehtiä
2 tl
timjaminlehtiä
250 g
kirsikkatomaatteja
Koristelu
1 rkl
basilikanlehtiä
1 rkl
timjaminlehtiä
Tomaatti-fetapiirakka valmistetaan näin:
- Sekoita jauhot ja rouhe. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Jos seos on murumaista, lisää kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina pysyy koossa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kauli ja nosta taikina piirakkavuokaan (ø 24 cm). Painele pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200 asteessa 15 min.
- Kumoa kauralevitteet kulhoon. Lisää murusteltu feta, muna, pippuri ja yrtit. Kumoa täyte hiukan jäähtyneelle pohjalle. Painele tomaatin puolikkaat täytteeseen leikkauspinta ylöspäin.
- Nosta piirakka takaisin uuniin 25 minuutiksi.
- Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele piirakka basilikan- ja timjaminlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat