3,7(36)
Tomaatti-fetapiirakka – makuparien klassikko, joka suorastaan sulaa suuhun
1 h 35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 10 min
Fetan ja tomaatin täydellinen liitto saa piirakassa seurakseen maukkaan kaurapohjan. Tomaatti-fetapiirakan täyte ei kaipaa fetajuuston lisäksi muuta lisättyä suolaa.
9.9.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
1½ dlkaurajauhoja
1½ dlvehnäjauhoja
½ dlkaurarouhetta (esim. Myllärin)
100 gvoita
Täyte
300 gkauralevitettä (esim. Oatly Påmacken)
200 gpehmeää fetajuustoa
1muna
½ tlmustapippuria
1 rklbasilikanlehtiä
2 tltimjaminlehtiä
250 gkirsikkatomaatteja
Koristelu
1 rklbasilikanlehtiä
1 rkltimjaminlehtiä

Tomaatti-fetapiirakka valmistetaan näin:

  1. Sekoita jauhot ja rouhe. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Jos seos on murumaista, lisää kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina pysyy koossa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kauli ja nosta taikina piirakkavuokaan (ø 24 cm). Painele pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200 asteessa 15 min.
  3. Kumoa kauralevitteet kulhoon. Lisää murusteltu feta, muna, pippuri ja yrtit. Kumoa täyte hiukan jäähtyneelle pohjalle. Painele tomaatin puolikkaat täytteeseen leikkauspinta ylöspäin.
  4. Nosta piirakka takaisin uuniin 25 minuutiksi.
  5. Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele piirakka basilikan- ja timjaminlehdillä.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo