Tomaatti-fetapiirakka – makuparien klassikko, joka suorastaan sulaa suuhun
1 h 35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 10 min
Fetan ja tomaatin täydellinen liitto saa piirakassa seurakseen maukkaan kaurapohjan. Tomaatti-fetapiirakan täyte ei kaipaa fetajuuston lisäksi muuta lisättyä suolaa.
Sekoita jauhot ja rouhe. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Jos seos on murumaista, lisää kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina pysyy koossa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kauli ja nosta taikina piirakkavuokaan (ø 24 cm). Painele pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200 asteessa 15 min.
Kumoa kauralevitteet kulhoon. Lisää murusteltu feta, muna, pippuri ja yrtit. Kumoa täyte hiukan jäähtyneelle pohjalle. Painele tomaatin puolikkaat täytteeseen leikkauspinta ylöspäin.
Nosta piirakka takaisin uuniin 25 minuutiksi.
Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele piirakka basilikan- ja timjaminlehdillä.