Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tomaatti-fetapiirakka – makuparien klassikko, joka suorastaan sulaa suuhun

1 h 35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 10 min

Fetan ja tomaatin täydellinen liitto saa piirakassa seurakseen maukkaan kaurapohjan. Tomaatti-fetapiirakan täyte ei kaipaa fetajuuston lisäksi muuta lisättyä suolaa.

9.9.2020
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
1½ dl
kaurajauhoja
1½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaurarouhetta (esim. Myllärin)
100 g
voita
Täyte
300 g
kauralevitettä (esim. Oatly Påmacken)
200 g
pehmeää fetajuustoa
1
muna
½ tl
mustapippuria
1 rkl
basilikanlehtiä
2 tl
timjaminlehtiä
250 g
kirsikkatomaatteja
Koristelu
1 rkl
basilikanlehtiä
1 rkl
timjaminlehtiä

Tomaatti-fetapiirakka valmistetaan näin:

  1. Sekoita jauhot ja rouhe. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Jos seos on murumaista, lisää kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina pysyy koossa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kauli ja nosta taikina piirakkavuokaan (ø 24 cm). Painele pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200 asteessa 15 min.
  3. Kumoa kauralevitteet kulhoon. Lisää murusteltu feta, muna, pippuri ja yrtit. Kumoa täyte hiukan jäähtyneelle pohjalle. Painele tomaatin puolikkaat täytteeseen leikkauspinta ylöspäin.
  4. Nosta piirakka takaisin uuniin 25 minuutiksi.
  5. Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Viimeistele piirakka basilikan- ja timjaminlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt