Parhaat vappuleivonnaiset – reseptit tuttuihin suosikkeihin ja ihaniin uusiin herkkuihin
Ruoka
Parhaat vappuleivonnaiset – reseptit tuttuihin suosikkeihin ja ihaniin uusiin herkkuihin
Rosetti, tippaleipä, munkki, donitsi vai kenties donitsikakku? Valitse suosikkisi mehevien vappuleivonnaisten joukosta ja leivo niitä siman seuraksi vappupöytään.

Rapsakat rosetit

Kukan- tai perhosenmuotoiset rosetit valmistetaan rosettiraudalla. Vaikka nämä leivonnaiset tarjotaan yleensä sellaisenaan, sopivat ne myös täytettäviksi.

Vappuherkkujen klassikko: tippaleipä

Entäs rapisevat, mutta aina yhtä ihanat tippaleivät? Sellaisten paistamiseen tarvitset muotin, jonka nikkarointiohjeen löydät reseptistä.

Ihanat munkit kruunaavat vapun

Munkki on monelle vappuleivonnainen numero 1. Parhaiten munkeista onnistuvat munkkirinkilät, joissa kuuma öljy ympäröi leivonnaista paistettaessa joka puolelta. Jos haluat viedä perinteiset munkit täysin uudelle tasolle, kokeile ihanan övereitä Oreo-munkkeja – näitä et voi olla rakastamatta!

Jos juhlijoiden joukossa on muna- tai maitoallergisia, kannattaa tehdä yksi taikina kookosmunkkeja. Ne sopivat myös maidottomaan kasvisruokavalioon. Munkit voi valmistaa myös gluteenittomina versioina.

Tiesitkö, että munkit voi paistaa myös uunissa? Kokeile käryttömiä uunimunkkeja, ne ovat vähäisemmästä rasvanmäärästä huolimatta yhtä hyviä kuin uppopaistetut!

Donitseja moneen makuun

Kiireisen vappuleipojan valinta on donitsit. Leivinjauheella kohotettava taikina on käden käänteessä valmis. Jos et omista reiällistä donitsimuottia tai -peltiä, voit ottaa taikinasta paloja pyöreällä muotilla ja leikata niihin reiät pullonkorkilla.

Mahtava donitsikakku taltuttaa suuremmankin makeannälän. Kakun muotoon tehty donitsi on myös siitä ihana herkku, että siitä riittää jaettavaksi suuremmallekin porukalle.

Kommentoi »