


Kinuskikissan Oreo-munkit – vapun sokeria rapiseva tuplaherkku
2 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 15 min
Oreo-munkit yllättävät suklaisella sisuksella. Munkkitaikinan sisään piilotettu keksi muuttuu paistuessaan suloiseksi suupalaksi. Kokeile herkullista reseptiä ja ihastu!
Reseptin ainekset
14 kpl
Taikina
100 g
voita tai margariinia
2 ½ dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
1
muna
noin 8 ½ dl
vehnäjauhoja
Sisälle
1 pkt (14 kpl)
Oreo-keksejä
Paistamiseen
700–900 ml
rypsiöljyä
Pinnalle
6
Oreo-keksejä
¾ dl
sokeria
Oreo-munkit valmistuvat näin:
- Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, mausteet ja muna. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista vähän kerrallaan vispilällä vatkaten. Vatkaa taikinaa hetken aikaa.
- Lisää sitten loput jauhoista kädellä tai yleiskoneella vaivaten. Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
- Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 14 yhtä suureen osaan. Aseta Oreo-keksi litteän taikinapalan päälle ja käännä taikinan reunat keksin ympärille. Painele saumakohdat huolellisesti umpeen.
- Anna pullien kohota saumapuoli alaspäin liinalla peitettynä noin 30 minuuttia ennen paistamista.
- Laita laakeaan teräskattilaan öljyä sen verran, että munkit eivät kelluessaan kosketa pohjaa. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Nosta munkki öljyyn reikäkauhan avulla. Paista noin kolme munkkia kerrallaan. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut, käännä munkki reikäkauhalla ympäri. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään.
- Murskaa Oreo-keksit paksun pakastuspussin sisällä kaulimella painellen. Yhdistä sokerin kanssa. Kierittele lämpimät Oreo-munkit sokeriseoksessa.
Vinkki!
Etsitkö perinteisempää ohjetta? Kurkkaa suosikkireseptimme herkullisiin vappumunkkeihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat