Donitsikakku on vapun uusi hittiherkku, josta riittää isommallekin porukalle – kietaise serpentiinit kaulaan ja nauti!
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minDonitsikakku valmistuu helposti rengasvuoassa isollekin porukalle. Kardemumma ja sitruuna saavat kakun maistumaan aidolta donitsilta. Pinkki kuorrutus ja värikkäät strösselit viimeistelevät vapun ihanimman tarjottavan.
4
Kuvat
Julkaistu 23.4.2018

Donitsikakku on vapun uusi hittiherkku, josta riittää isommallekin porukalle – kietaise serpentiinit kaulaan ja nauti!
Reseptin ainekset (16 palaa)
- 200 gvoita tai margariinia
- 2 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 ½ tlsitruunan kuorta raastettuna
- 3munaa
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ dlperunajauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlkardemummaa
- 2 ½ rklsitruunan mehua
Täyte
- 100 gvaniljatuorejuustoa (Viola)
- ½ dlvadelmahilloa
Kuorrutus
- 3 dl tomusokeria
- 4–5 tl vettä tai sitruunamehua
- 5 tippaa punaista geeliväriä
Koristelu
- 1 rkl värikkäitä strösseleitä tai nonparelleja
Donitsikakku valmistuu näin:
- Voitele ja korppujauhota sileäpintainen rengaskakkuvuoka (noin 1,5 l).
- Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää kuoriraaste.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhoseos ja lisää sitruunamehu voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
- Nostele taikina lusikalla kakkuvuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna donitsikakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Leivo kakku hyvissä ajoin ennen täyttämistä ja kuorruttamista, esimerkiksi edellisenä päivänä.
- Halkaise kakku keskeltä kahteen osaan. Leikkaa veitsen kärjellä pohjaan leikkauspinnan keskelle noin 2 sentin syvennys. Täytä syvennys täytteellä. Nosta kakun toinen puoli päälle.
- Sekoita kuorrutuksen aineet. Valuta kuorrutus kakun päälle. Ripottele donitsikakun pinnalle strösseleitä.
Voit täyttää donitsikakun myös pelkällä vadelmahillolla.