Maku

Donitsikakku on vapun uusi hittiherkku, josta riittää isommallekin porukalle – kietaise serpentiinit kaulaan ja nauti!

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Donitsikakku valmistuu helposti rengasvuoassa isollekin porukalle. Kardemumma ja sitruuna saavat kakun maistumaan aidolta donitsilta. Pinkki kuorrutus ja värikkäät strösselit viimeistelevät vapun ihanimman tarjottavan.
4
5
Julkaistu 23.4.2018


Reseptin ainekset (16 palaa)

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 ½ tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 3munaa
  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 ½ rklsitruunan mehua

Täyte

  • 100 gvaniljatuorejuustoa (Viola)
  • ½ dlvadelmahilloa

Kuorrutus

  • 3 dl tomusokeria
  • 4–5 tl vettä tai sitruunamehua
  • 5 tippaa punaista geeliväriä

Koristelu

  • 1 rkl värikkäitä strösseleitä tai nonparelleja
Tulosta

Donitsikakku valmistuu näin:

  1. Voitele ja korppujauhota sileäpintainen rengaskakkuvuoka (noin 1,5 l).
  2. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää kuoriraaste.
  4. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhoseos ja lisää sitruunamehu voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Nostele taikina lusikalla kakkuvuokaan.
  6. Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  7. Anna donitsikakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Leivo kakku hyvissä ajoin ennen täyttämistä ja kuorruttamista, esimerkiksi edellisenä päivänä.
  8. Halkaise kakku keskeltä kahteen osaan. Leikkaa veitsen kärjellä pohjaan leikkauspinnan keskelle noin 2 sentin syvennys. Täytä syvennys täytteellä. Nosta kakun toinen puoli päälle.
  9. Sekoita kuorrutuksen aineet. Valuta kuorrutus kakun päälle. Ripottele donitsikakun pinnalle strösseleitä.

Voit täyttää donitsikakun myös pelkällä vadelmahillolla.

5 kommenttia