Maku

Munkit uunissa – paista vappuherkut käryttömästi!

2 h 50 min
4.18
4

Munkit uunissa – paista vappuherkut käryttömästi!

Teksti Mika Rampa
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos
Paista munkit uunissa, niin säästyt rasvan käryltä ja saat helposti kerralla ison satsin. Vaikka uunimunkit sisältävät vähemmän rasvaa, takaamme, että ne maistuvat yhtä hyviltä kuin uppopaistetut!

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 50 gtuorehiivaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1muna
  • 1 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 15 dlvehnäjauhoja (puolikarkeita)
  • 100 gvoita tai margariinia

Voitelu

  • 3 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 2-4 dlsokeria

Tee näin

2 h 50 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 50 min

Munkit uunissa valmistuvat näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoista ensin kaksi kolmasosaa ja hieman myöhemmin loput. Sekoita pehmeä rasva taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina ei enää tartu kulhon reunoihin. Nosta taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.

Kaada taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina puolentoista sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla pyöreitä kiekkoja. Tee keskelle reikä ja venytä munkista rinkilä.

Kohota munkkeja leivinliinan alla puoli tuntia. Tee samoin lopulle taikinalle. Yhdistä ylimääräinen taikina ja leivo lisää munkkeja.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa rypsiöljy kulhoon ja kasta jokainen munkki öljyyn. Nosta munkit uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 10–12 minuuttia.

Kierittele kuumat munkit heti uunista nostamisen jälkeen sokerissa. Jos munkit ehtivät jäähtyä, voit voidella munkkien pintaa öljyllä, niin sokeri tarttuu kiinni.

Kokeile sokeroida munkit lautasella kierittelyn sijaan paperipussissa. Mittaa pussiin sokeria ja munkit, sulje ja ravista varovasti.

MITÄ PIDIT?
4.18