Maku

Gluteenittomat munkit – nämä kuohkeat herkut maistuvat kaikille!

1 h 35 min
{
Aktiivinen
55 min
Passiivinen
40 min
Gluteenittomien munkkien kuohkeuden salaisuus piilee sähkövatkaimen taikinakoukuissa, psylliumissa ja kananmunissa. Gluteenittomasta jauhoseoksesta valmistetuissa munkkirinkilöissä on rakenteen lisäksi myös maku kohdillaan!
GL
KA
MA
4.3
9


Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 5 dlkaurajuomaa (maidoton) (gluteeniton)
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 tlpsylliumia
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 150 gmargariinia (rasvaa 80 %) (maidotonta)
  • 13–14 dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

Paistamiseen

  • 1 lrypsiöljyä

Munkkien sokerointiin

  • hienoa kidesokeria (Siro)
Tulosta

Gluteenittomat munkit valmistuvat näin:

  1. Kuumenna kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Murenna siihen hiiva ja lisää sokeri, kardemumma, psyllium ja suola. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.
  2. Sekoita taikinaan sähkövatkaimen taikinakoukuilla munat ja pehmeä rasva. Lisää jauhot vähitellen taikinakoukuilla vaivaten,  kunnes saat taikinasta kuohkeaa.
  3. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
  4. Pyörittele taikina tasakokoisiksi pulliksi. Pistä sormella reikä pullan keskelle ja pyörittele rinkiläksi.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
  6. Laske reikäkauhalla öljyyn muutama rinkilä kerrallaan. Paista gluteenittomat munkit kauniin värisiksi ja kypsiksi molemmin puolin, 2–3 minuuttia.
  7. Nosta munkkirinkilät valumaan talouspaperilla vuoratun lautasen päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
  8. Jos pakastat gluteenittomat munkit, sokeroi ne vasta sulattamisen jälkeen.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä reseptiä? Kurkkaa suosikkiohjeemme, jolla valmistat herkulliset vappumunkit!

MITÄ PIDIT?
4.28
9 kommenttia