Maku

Gluteenittomat munkkirinkilät

4.7
5

Gluteenittomat munkkirinkilät

GL
MA
5
4.7
Nappaa munkki ja nauti vapusta! Nämä gluteenittomat munkkirinkilät maistuvat ihan kaikille. Kuohkeiden munkkien salaisuus piilee sähkövatkaimen taikinakoukuissa, psylliumissa ja kananmunissa. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 5 dlkaurajuomaa (maidoton) (gluteeniton)
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 2 tlpsylliumia
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 150 gmargariinia (rasvaa 80 %) (maidotonta)
  • 13 dlgluteenitonta jauhoseosta (vaaleaa, esim. Sunnuntai, 13-14 dl)

Lisäksi

  • Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä ja munkkien sokerointiin hienoa kidesokeria (Siro)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista gluteenittomat munkkirinkilät näin:

Kuumenna kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Murenna siihen hiiva ja lisää sokeri, kardemumma, psyllium ja suola. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.

Sekoita taikinaan sähkövatkaimen taikinakoukuilla munat ja pehmeä rasva. Lisää jauhot vähitellen taikinakoukuilla vaivaten,  kunnes saat taikinasta kuohkeaa.

Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 30 minuuttia.

Pyörittele taikina tasakokoisiksi pulliksi. Pistä sormella reikä pullan keskelle ja pyörittele rinkiläksi.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Laske reikäkauhalla öljyyn muutama rinkilä kerrallaan. Paista gluteenittomat munkit kauniin värisiksi ja kypsiksi molemmin puolin, 2–3 minuuttia.

Nosta munkkirinkilät valumaan talouspaperilla vuoratun lautasen päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Jos pakastat gluteenittomat munkkirinkilät, sokeroi ne vasta sulattamisen jälkeen.

Vinkki!

Älä paista gluteenittomia munkkeja öljyssä, jota on jo käytetty tavallisten munkkien paistamiseen.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä