Maku

Kookosmunkit

2 h
4.3
0

Kookosmunkit

Rakastatko kookosta? Nämä suussasulavat kookosmunkit leivotaan kookosmaitoon ja ne saavat myös sisälleen herkullisen kookoshillosydämen. Kookosfanien unelmamunkki!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 4 dlkookosmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 2 dlruokosokeria
  • 3/4 tlsuolaa
  • 11 dlvehnäjauhoja
  • 2 kpllimettiä (1/2 dl mehua + 2 tl raastettua kuorta)
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Täyte

  • 150 ghilloa (kookos, esim. Jam it!)

Lisäksi

  • Paistamiseen:
  • noin 5 dl öljyä TAI
  • 500 g munkinpaistorasvaa (Sunnuntai)
  • Pinnalle:
  • ruokosokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Valmista munkkitaikina: Vatkaa kookosmaito kulhossa tasaiseksi ja lämmitä kädenlämpöiseksi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon sokeri, suola ja puolet vehnäjauhoista. Lisää limetin mehu ja raastettu kuori.

Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Vaivaa taikina kädestä irtoavaksi.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

Kauli munkkitaikina jauhotetulla alustalla noin 1 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä paloja kukan muotoisella piparkakkumuotilla. Vaivaa ja kauli yli jäänyt taikina uudestaan ja ota paloiksi.

Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.

Kuumenna öljy tai munkinpaiistorasva pienessä padassa 170–180-asteiseksi.

Kypsennä 2–3 kookosmunkkia kerrallaan. Paista 2 minuuttia, käännä munkit ja paista vielä 1 minuutti, kunnes munkit ovat kauttaaltaan kullanruskeita.

Nosta kypsät kookosmunkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

Täytä munkit lämpiminä. Annostele kookoshilloa terävällä tyllalla varustettuun pursotinpussiin (kookoshillossa on pieniä paloja, joten älä valitse kapeinta tyllaa). Pursota hilloa pieni määrä jokaisen kookosmunkin sisälle.

Kierittele kookosmunkit sokerissa. 

Vinkki!

* Voit käyttää täytteeksi kookoshillon sijaan sileää omenamarmeladia.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä