Lurps, mitä herkkuja! 9 joululeivonnaista, joita lukijamme rakastavat – ”Jestas sentään, kun ovatkin hyviä ja meheviä”
Ruoka
Lurps, mitä herkkuja! 9 joululeivonnaista, joita lukijamme rakastavat – ”Jestas sentään, kun ovatkin hyviä ja meheviä”
Mitä ihmettä sitä leipoisi jouluksi? Jos reseptitulvassa on vaikea tehdä päätöksiä, valitse jokin näistä yhdeksästä herkusta. Niitä suosittelevat reseptejä kokeilleet lukijamme!
Julkaistu 9.12.2020
Meillä kotona

1. Puolukka-suolakinuskikakku – "Ihanaa kakkua, makeaa ja hapokkuutta"

"Oli kyllä todella hyvää", Ihanaa kakkua, makeaa ja hapokkuutta", kiittelevät puolukka-suolakinuskikakkua leiponeet lukijamme. Makean kinuskin ja happamien puolukoiden maustama kakku on rakenteeltaan keveä ja juuri sopivan makea. Aivan täydellinen kakku jouluksi siis!

2. Glögijuustokakku – "Tehtiin jo toisen kerran, lurps!"

Joulun vastustamaton klassikko on glögijuustokakku, jossa maistuvat pipari, valkosuklaamousse ja glögikiille. Kun täytteen ja kiilteen levittämisen kanssa on tarkkana, ulkomuotokin on mitä hurmaavin.

Näin lukijamme suitsuttavat kakkua: "Tämä on parhain resepti, mitä olen löytänyt! Onnistuu aina" ja "Tehtiin jo toisen kerran, lurps!"

3. Polka-juustokakkupiirakka – "Tämä on tosi hyvää"

Jotain muuta kuin perinteistä jouluksi? Polka-juustokakkupiirakka on juuri sitä, mitä etsit. Ilman uunia valmistuvassa piirakassa on hauska riisimuropohja, ja täytteessä maistuu piparminttu. Ja onhan kakku söpökin kuin mikä! "Tää oli tosi hyvää, resepti on testattu", lukijamme kirjoittaa.

4. Jouluinen piimäkakku – "Helppo! Nopea! Ja kaikille maistui"

On reseptejä, joihin palataan yhä uudelleen, ja juuri sellainen on jouluinen piimäkakku. Kuten eräs lukijamme kirjoittaa: "Tämä on meidän joka jouluinen perinnekakku jo seitsemättä vuotta!"

Toinen lukija kiittää reseptin helppoutta: "Helppo! Nopea! Ja kaikille maistui – vaikka olivatkin ihan täynnä."

5. Gin tonic -karpalojuustokakku – "Pitkästä aikaa erilainen juustokakku"

Jos etsit täydellistä joulukakkua aikuiseen makuun, nyt olet löytänyt etsimäsi. Gin tonic -karpalojuustokakussa on tahmea browniepohja, pehmeä täyte ja karpalokiille – suorastaan syntisen hyvää!

"Tämä on todella hyvää! Pitkästä aikaa erilainen juustokakku. Gin ei maistu liikaa kiilteessä. Jopa tyttäreni, joka ginistä ei pidä, tykkäsi tästä", lukijamme kiittää.

6. Vähäsokerisempi taatelijuustokakku – "Menee kirkkaasti joulun perinnetarjottavien kansioon"

Joulukakku voi olla taivaallista, vaikkei leipoessa raottaisi sokeripurkkia lainkaan. Perinneruokaa prkl -blogin Mika Rampa kehitti taatelijuustokakusta version, joka saa makeutensa sokerin sijaan taateleista. "On se vaan hyvää! Kiitos tästä reseptistä, menee kirkkaasti joulun perinnetarjottavien kansioon", eräs blogin seuraaja kiittelee.

7. Piparimuffinit – "Jestas sentään, kun ovatkin hyviä ja meheviä"

Piparimuffineissa on kaikki, mitä jouluherkulta toivoa saattaa: valuvaa, täyteläistä ja makeaa! Mehevät muffinit kuorrutetaan piparkakkutaikinalla ja valkosuklaalla. Näin kirjoittaa lukijamme, joka kokeili reseptiä: "Pakko tulla hehkuttamaan, eilen näitä tein, ja jestas sentään, kun ovatkin hyviä ja meheviä."

8. Perinteinen taatelikakku – "Tein heti toisen perään"

Taatelikakku on yksi joulun rakastetuimmista leivonnaisista. Reseptimme on kerännyt lukijoilta kiitosta mausta ja helppoudesta: "En ole ennen tehnyt taatelikakkua, mutta onnistui hyvin ja tein heti toisen perään" ja "Todella hyvä resepti ja maukas kakku!"

9. Piparkakut perinteisellä reseptillä – "Tämä on ihan oikeasti paras"

Jos et koskaan ole tehnyt piparkakkutaikinaa itse, tällä kiitellyllä reseptillämme kannattaa ehdottomasti kokeilla.

"Onnistui ensikertalaisenakin. Taikinaa oli yhtä helppo käsitellä kuin kaupan valmistaikinaa" ja "Kaikenlaisia 'parhaita' piparioheita on netti pullollaan, mutta tämä on ihan oikeasti paras", kirjoittavat lukijamme. Ja kolmas: "Tämän veroista ei ole toista."

Kommentoi »