Piparkakkutaikina
24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
24 h Piparkakkutaikina syntyy perinteiseen tapaan tällä ohjeella. Piparkakkutaikinaa varten siirappi ja mausteet kiehautetaan, ja kotiin leviää ihana piparkakkumausteiden tuoksu. Katso myös videolta, kuinka piparitaikina valmistuu!
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu 21.11.2017

Piparkakkutaikina
Reseptin ainekset (1 annosta)
Piparkakkutaikina
- 1 1/2 dlsiirappia
- 3 dlsokeria
- 2 tlkanelia
- 2 tlneilikkaa
- 1 tlinkivääriä
- 1 tlkardemummaa
- 250 gvoita
- 10 dlvehnäjauhoja
- 1muna
- 1 rklruokasoodaa
- 3 rklvettä
Piparkakkutaikina – ohje:
- Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Kytke sitten levy pienelle teholle ja anna seoksen poreilla hiljaa kattilassa noin 5 minuuttia. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, jotta neste ei pääse haihtumaan. Voit myös käyttää halutessasi kantta. Lisää kylmä voi ja sekoita tasaiseksi.
- Jäähdytä siirappiseos huoneenlämpöiseksi.
- Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää piparkakkutaikinaan. Lisää loput jauhoista piparkakkutaikinaan hyvin sekoittaen. Anna piparkakkutaikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.
- Paista piparkakkuja 200 asteessa koosta riippuen noin 4–5 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös tämä toinen herkullinen piparitaikinan resepti!
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Piparkakkujen koristelu

Paraisten piparkakkutaikina
Maku

Piparkakkutalotaikina – ohje, jolla rakennat joulun upeimman piparitalon
Maku

Piparkakkutalo – täydelliset ohjeet taikinasta kaavoihin ja kuorrutteisiin

Pipari-sinihomejuustokakku – jos glögi voisi valita seuralaisen, se olisi tämä!
Kotivinkki

Piparkakku-semifreddo
Maku

Hoi, älä syö kaikkia pipareita! Näin teet niistä kodin söpöimpiä joulukoristeita – 16 ihastuttavaa ideaa

Joulukuusi piparkakuista