3,8(206)
Piparkakkutaikina
Kasvis
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h
Piparkakkutaikina syntyy perinteiseen tapaan tällä ohjeella. Piparkakkutaikinaa varten siirappi ja mausteet kiehautetaan, ja kotiin leviää ihana piparkakkumausteiden tuoksu. Katso myös videolta, kuinka piparitaikina valmistuu!
21.11.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
1 annosta
Piparkakkutaikina
1 1/2 dlsiirappia
3 dlsokeria
2 tlkanelia
2 tlneilikkaa
1 tlinkivääriä
1 tlkardemummaa
250 gvoita
10 dlvehnäjauhoja
1muna
1 rklruokasoodaa
3 rklvettä

Piparkakkutaikina – ohje:

  1. Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Kytke sitten levy pienelle teholle ja anna seoksen poreilla hiljaa kattilassa noin 5 minuuttia. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, jotta neste ei pääse haihtumaan. Voit myös käyttää halutessasi kantta. Lisää kylmä voi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Jäähdytä siirappiseos huoneenlämpöiseksi.
  3. Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää piparkakkutaikinaan. Lisää loput jauhoista piparkakkutaikinaan hyvin sekoittaen. Anna piparkakkutaikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.
  5. Paista piparkakkuja 200 asteessa koosta riippuen noin 4–5 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa myös tämä toinen herkullinen piparitaikinan resepti!

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
44 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo