


Piparkakkutaikina
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Piparkakkutaikina syntyy perinteiseen tapaan tällä ohjeella. Piparkakkutaikinaa varten siirappi ja mausteet kiehautetaan, ja kotiin leviää ihana piparkakkumausteiden tuoksu. Katso myös videolta, kuinka piparitaikina valmistuu!
Reseptin ainekset
1 annosta
Piparkakkutaikina
1 ½ dl
siirappia
3 dl
sokeria
2 tl
kanelia
2 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
250 g
voita
10 dl
vehnäjauhoja
1
muna
1 rkl
ruokasoodaa
3 rkl
vettä
Piparkakkutaikina – ohje:
- Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Kytke sitten levy pienelle teholle ja anna seoksen poreilla hiljaa kattilassa noin 5 minuuttia. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, jotta neste ei pääse haihtumaan. Voit myös käyttää halutessasi kantta. Lisää kylmä voi ja sekoita tasaiseksi.
- Jäähdytä siirappiseos huoneenlämpöiseksi.
- Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää piparkakkutaikinaan. Lisää loput jauhoista piparkakkutaikinaan hyvin sekoittaen. Anna piparkakkutaikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.
- Paista piparkakkuja 200 asteessa koosta riippuen noin 4–5 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös tämä toinen herkullinen piparitaikinan resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat