Maku

Piparkakkutaikina

24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h
Piparkakkutaikina syntyy perinteiseen tapaan tällä ohjeella. Piparkakkutaikinaa varten siirappi ja mausteet kiehautetaan, ja kotiin leviää ihana piparkakkumausteiden tuoksu. Katso myös videolta, kuinka piparitaikina valmistuu!
3.8
43


Ainekset (1 annosta)

Piparkakkutaikina

  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlneilikkaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 250 gvoita
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 1muna
  • 1 rklruokasoodaa
  • 3 rklvettä
Tulosta

Piparkakkutaikina valmistuu näin:

  1. Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Kytke sitten levy pienelle teholle ja anna seoksen poreilla hiljaa kattilassa noin 5 minuuttia. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, jotta neste ei pääse haihtumaan. Voit myös käyttää halutessasi kantta. Lisää kylmä voi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Jäähdytä siirappiseos huoneenlämpöiseksi.
  3. Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää piparkakkutaikinaan. Lisää loput jauhoista piparkakkutaikinaan hyvin sekoittaen. Anna piparkakkutaikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.
  5. Paista piparkakkuja 200 asteessa koosta riippuen noin 4–5 minuuttia.

Vinkki!

Kurkkaa myös tämä toinen herkullinen piparitaikinan resepti!

MITÄ PIDIT?
3.77
43 kommenttia