Piparkakkutaikina
24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
24 h Piparkakkutaikina syntyy perinteiseen tapaan tällä ohjeella. Piparkakkutaikinaa varten siirappi ja mausteet kiehautetaan, ja kotiin leviää ihana piparkakkumausteiden tuoksu. Katso myös videolta, kuinka piparitaikina valmistuu!
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.11.2017

Piparkakkutaikina
Ainekset (1 annosta)
Piparkakkutaikina
- 1 1/2 dlsiirappia
- 3 dlsokeria
- 2 tlkanelia
- 2 tlneilikkaa
- 1 tlinkivääriä
- 1 tlkardemummaa
- 250 gvoita
- 10 dlvehnäjauhoja
- 1muna
- 1 rklruokasoodaa
- 3 rklvettä
Piparkakkutaikina valmistuu näin:
- Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Kytke sitten levy pienelle teholle ja anna seoksen poreilla hiljaa kattilassa noin 5 minuuttia. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, jotta neste ei pääse haihtumaan. Voit myös käyttää halutessasi kantta. Lisää kylmä voi ja sekoita tasaiseksi.
- Jäähdytä siirappiseos huoneenlämpöiseksi.
- Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää piparkakkutaikinaan. Lisää loput jauhoista piparkakkutaikinaan hyvin sekoittaen. Anna piparkakkutaikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.
- Paista piparkakkuja 200 asteessa koosta riippuen noin 4–5 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös tämä toinen herkullinen piparitaikinan resepti!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.76