Piparkakkutaikina

24 h 30 min
3.8
36

Piparkakkutaikina

Paras perinteinen piparkakkutaikina syntyy tällä ohjeella. Piparkakkutaikinaa varten siirappi ja mausteet kiehautetaan, ja kotiin leviää ihana piparkakkumausteiden tuoksu. Katso VIDEO, kuinka piparitaikina valmistuu!
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlneilikkaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 250 gvoita
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklruokasoodaa
  • 3 rklvettä

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Piparkakkutaikina valmistuu näin:

Kuumenna siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa kiehuvaksi. Kytke sitten levy pienelle teholle ja anna seoksen poreilla hiljaa kattilassa noin 5 minuuttia. Älä keitä liian kovalla lämmöllä, jotta neste ei pääse haihtumaan. Voit myös käyttää halutessasi kantta. Lisää kylmä voi ja sekoita tasaiseksi.

Jäähdytä siirappiseos huoneenlämpöiseksi.

Lisää osa jauhoista ja muna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää piparkakkutaikinaan. Lisää loput jauhoista piparkakkutaikinaan hyvin sekoittaen. Anna piparkakkutaikinan jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja paina muoteilla piparkakkuja.

Paista piparkakkuja 200 asteessa koosta riippuen noin 4–5 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä