Maku

Piparimuffinit – valuvaa, täyteläistä ja makeaa! Kuorruta mehevät joulumuffinit piparkakkutaikinalla ja valkosuklaalla

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Piparimuffinit ovat joulufanin herkkusuun unelma. Vastustamattomat muffinit saavat ylleen piparkakkutaikinakuorrutteen ja valkosuklaata. Katso resepti ja leivo itse!
3.5
0
Julkaistu: 17.11.2020


Ainekset (6 kpl)

  • 3¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 50 gvoita
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1¼ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dlmaitoa
  • ½ dl ranskankermaa
  • ¾ dl omenasosetta

Pinnalle

  • 200 g piparkakkutaikinaa

Kuorrutteeksi

  • 150 g valkosuklaata

Lisäksi

  • 6isoa, paperista muffinivuokaa
Tulosta

Piparimuffinit leivotaan näin:

  1. Sekoita kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe ja sooda.
  2. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi, lisää öljy, sokeri ja munat. Sekoita kuiviin aineksiin.
  3. Lisää maito, ranskankerma, omenasose sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
  4. Aseta muffinipellin koloihin kuusi paperista muffinivuokaa ja jaa taikina vuokiin (à 150 grammaa).
  5. Paista muffineja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Murustele sillä välin piparkakkutaikina. Ota pelti uunista ja painele muffinien pinnalle piparkakkutaikinamurua. Paista vielä 15–20 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Muffinit ovat kypsiä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna muffinien jäähtyä.
  6. Sulata kuorrutteen valkosuklaa ja dippaa muffinit suklaaseen tai valuta suklaa muffinien päälle. Anna suklaan kovettua hetki ennen piparimuffinien tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
3.54
Kommentoi »