Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparimuffinit – valuvaa, täyteläistä ja makeaa! Kuorruta mehevät joulumuffinit piparkakkutaikinalla ja valkosuklaalla

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Piparimuffinit ovat joulufanin herkkusuun unelma. Vastustamattomat muffinit saavat ylleen piparkakkutaikinakuorrutteen ja valkosuklaata. Katso resepti ja leivo itse!

17.11.2020
Reseptin ainekset
6 kpl
3¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
100 g
valkosuklaata
50 g
voita
½ dl
rypsiöljyä
1¼ dl
sokeria
2
munaa
1 dl
maitoa
½ dl
ranskankermaa
¾ dl
omenasosetta
Pinnalle
200 g
piparkakkutaikinaa
Kuorrutteeksi
150 g
valkosuklaata
Lisäksi
6
isoa, paperista muffinivuokaa

Piparimuffinit – ohje:

  1. Sekoita kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe ja sooda.
  2. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi, lisää öljy, sokeri ja munat. Sekoita kuiviin aineksiin.
  3. Lisää maito, ranskankerma, omenasose sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
  4. Aseta muffinipellin koloihin kuusi paperista muffinivuokaa ja jaa taikina vuokiin (à 150 grammaa).
  5. Paista muffineja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Murustele sillä välin piparkakkutaikina. Ota pelti uunista ja painele muffinien pinnalle piparkakkutaikinamurua. Paista vielä 15–20 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Muffinit ovat kypsiä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna muffinien jäähtyä.
  6. Sulata kuorrutteen valkosuklaa ja dippaa muffinit suklaaseen tai valuta suklaa muffinien päälle. Anna suklaan kovettua hetki ennen piparimuffinien tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt