Maku

Piparimuffinit

40 min
0
0

Piparimuffinit

Piparin makuiset muffinit koristellaan yksinkertaisesti sokerikuorrutteella ja puna-vihreillä strösseleillä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 175 gvoita
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 tlkanelia
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 1 tlmuskottipähkinää
  • 2 dlmaitoa
  • 2 kplmunaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Sulata voi varovaisesti joko mikrossa tai kattilassa, anna hieman jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele 12-koloinen muffinipelti joko voitelemalla tai paperisia muffinivuokia käyttäen.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sokerit, kaneli, inkivääri ja muskottipähkinä.

Toisessa kulhossa vatkaa munat ja maito keskenään, lisää vaniljauute ja hieman jäähtynyt voisula. Yhdistä märät aineet kuiviin, sekoita nopeasti. Vältä ylivatkaamasta taikinaa. Lusikoi taikina muffinivuokaan, jätä hieman kohoamisvaraa (ei tarvitse paljoa).

Paista uunissa n. 20–30 minuuttia, anna jäähtyä ritilällä. Säilytä huoneenlämmössä, muffinit ovat parhaita samana päivänä tehtyinä.

Viimeistele vielä sokerikuorrutteella ja strösseleillä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä