Maku

Puolukka-suolakinuskikakku

4 h 30 min
4
5

Puolukka-suolakinuskikakku

Leivo hurmaava puolukka-suolakinuskikakku, joka on rakenteeltaan keveä ja juuri sopivan makea. Hapokas puolukka sopii hyvin itse keitetyn, herkullisen suolakinuskipäällisen kanssa.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 140 gDigestive-keksejä
  • 50 gvoita

Täyte

  • 300 gtuorejuustoa
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlpuolukoita
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlpuolukkamehua
  • 4 kplliivatetta

Kinuskikiille

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 2 kplliivatetta

Lisäksi

  • puolukoita (koristeluun)

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Puolukkajuustokakku suolakinuskilla valmistuu näin:

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita tehosekoittimella puolukat joukkoon, jätä osa puolukoista sivuun. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, kääntele joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon loput puolukat.

Mittaa puolukkamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Valmista kinuskikiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Purista liivatelehdistä mehu, sekoita joukkoon.

Anna kinuskin jäähtyä suunnilleen kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen juustokakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 2 tuntia. Koristele puolukoilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä