3,9(410)
Puolukka-suolakinuskikakku
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h
Leivo hurmaava puolukka-suolakinuskikakku, joka on rakenteeltaan keveä ja juuri sopivan makea. Hapokas puolukka sopii hyvin itse keitetyn, herkullisen suolakinuskipäällisen kanssa.
Julkaistu 1.10.2017
Maku
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
140 gDigestive-keksejä
50 gvoita
Täyte
300 gtuorejuustoa
200 gvaniljarahkaa
½ dlsokeria
1½ dlpuolukoita
2 dlkuohukermaa
½ dlpuolukkamehua
4liivatelehteä
Kinuskikiille
2 dlkuohukermaa
1½ dlfariinisokeria
½ tlsormisuolaa
2liivatelehteä
Lisäksi
puolukoita (koristeluun)

Puolukkajuustokakku suolakinuskilla – ohje:

  1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
  2. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  3. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita tehosekoittimella puolukat joukkoon, jätä osa puolukoista sivuun. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, kääntele joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon loput puolukat.
  4. Mittaa puolukkamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
  5. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  6. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
  7. Valmista kinuskikiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  8. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Purista liivatelehdistä mehu, sekoita joukkoon.
  9. Anna kinuskin jäähtyä suunnilleen kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen juustokakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 2 tuntia. Koristele puolukoilla.
13 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.