


Puolukka-suolakinuskikakku
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Leivo hurmaava puolukka-suolakinuskikakku, joka on rakenteeltaan keveä ja juuri sopivan makea. Hapokas puolukka sopii hyvin itse keitetyn, herkullisen suolakinuskipäällisen kanssa.
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
140 g
Digestive-keksejä
50 g
voita
Täyte
300 g
tuorejuustoa
200 g
vaniljarahkaa
½ dl
sokeria
1½ dl
puolukoita
2 dl
kuohukermaa
½ dl
puolukkamehua
4
liivatelehteä
Kinuskikiille
2 dl
kuohukermaa
1½ dl
fariinisokeria
½ tl
sormisuolaa
2
liivatelehteä
Lisäksi
puolukoita (koristeluun)
Puolukkajuustokakku suolakinuskilla – ohje:
- Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
- Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita tehosekoittimella puolukat joukkoon, jätä osa puolukoista sivuun. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, kääntele joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon loput puolukat.
- Mittaa puolukkamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
- Valmista kinuskikiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Purista liivatelehdistä mehu, sekoita joukkoon.
- Anna kinuskin jäähtyä suunnilleen kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen juustokakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 2 tuntia. Koristele puolukoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat